Kul att plugga

Gladaste hej till er mina älskade cybervänner! 

Igår stannade jag inne hela dagen med en kopp varm choklad och glodde på min studiebok. Jag har nu kommit igång med min ekonomikurs. Själva ämnet var något som jag aldrig har varit intresserad av men när jag väl började läsa kan jag inte få nog. Jag tycker att det är så kul! För att jag lär mig. Jag lär mig nya kunskaper som jag inte hade någon aning om. Det är därför som jag tycker att det är extra kul att plugga just nu.

Jag tror, om man är öppen för att lära sig så blir alla ämne intressanta. Jag läser på distans. Har fått inloggning till elevrum på skolans webbplats där jag har överblick över kursen, uppgifter, prov och kan kontakta min lärare när jag behöver hjälp. Att plugga just nu känns så kul att jag vill hoppa på hela universitetsutbildning och vidare på MBA. Har velat läsa MBA länge men jag har ingen grundläggande universitetsutbildning vilket jag behöver för att läsa vidare på MBA. Bara för att jag tycker att det är kul (just nu) och kan, om jag vill. Så länge jag får läsa allt på distans såklart, om det nu går, hehe. Men vi får se.
Det här är så nyttig för mig och min verksamhet. Det är aldrig fel att ha mer kunskap på ryggen. Åh vad jag är glad att jag beslutade mig för att plugga. Wih wih!

Idag fyller Zelda 7 månader, vi funderar på att gå ner till leklandet och leka lite. Det blir inte så mycket spring med Zelda men sitta i bollhav är kul det också! 😀

Vad ska ni hitta på idag? 

16 kommentarer

 1. åh vad kul, jag önskar att jag hade tid att börja studera men ack, det har jag så verkligen inte. Jobbar ju heltid redan och har två barn, så passa på att göra det nu när du kan 🙂

  1. Jag förstår, man gör det man kan helt enkelt! 🙂
   Det är fullt upp med ETT barn hos oss trots att vi är två som stannar hemma. Det är dubbelt så mycket jobb med två barn kan jag tänka mig!

   Kramar så mycket från oss <3

 2. Hej! Skulle vara superkul om du ville kolla in min blogg! Skriver om psykisk hälsa/ohälsa, body positivity, mitt liv som kristen & andra viktiga & roliga saker! Kram 🙂

 3. Spännande att du är sugen på en MBA. Det är aldrig för sent för att skaffa sig nya kunskaper. Har du funderat över någon kandidatutbildnkng i Stockholm då?

  Min pappa vill att jag ska doktorera eller skaffa en MBA men jag är inte så sugen på dubbla masters eller fler studier just nu, men om jag förblir arbetslös lär jag nog kunna lägga till en MBA eftersom jag är behörig för det. Utbildningen verkar vara väldigt attraktiv på jobbmarknaden så det är ett smart val med!

  Grattis till Zelda! Hon växer så fort att man knappt hänger med!

  1. Eller hur! 🙂
   Jag har inte hunnit kika på någon kandidatutbildning än.
   Om jag känner att jag vill ta längre studier ska jag träffa en studievägledare för att se vad som passar och krävs. Jag ska nog bestämma mig efter nyår. Har du kollat att man kan komma in på MBA utan att ha arbetat? De vill ju helst att man ska ha ett par år arbetslivserfarenhet innan. Som du säger är MBA väldigt attraktivt. Speciellt utomlands. När jag gjorde mina affärer i Asien har folk efterfrågat efter MBA hela tiden i business sammanhänger. Det vore nyttigt för mig att ha för den delen! 🙂

   Annars tycker jag absolut att du ska plugga om du har lust och vill. Jag hoppas också på att du får ett grymt jobb snart så att du kan arbeta med det du gillar. Jag vet att du kommer att vara grymt på det du gör. När de väl anlitar dig kommer de aldrig att vilja släppa dig ska du se!

   Visst växer Zelda för fort?!
   Kramar från oss fina du <3

 4. En annan e ju så trög i bollen att jag inte klarar en utbildning på universitetet. 😁 hoppas allt flyter på nu 😊

  1. Det hoppas jag med! Så kuuul 😀 <3

 5. Tänkte faktiskt fråga hur det går med studierna, så passade att du skrev om det innan jag hann fråga, haha!

  1. Hahaha 😀 <3
   Ja! Du kanske sänder någon form av tankekraft så att jag undermedvetet skrev om mina studier?! :O

   Kramar <3

 6. Ibland kan man ju önska att man inte valt att plugga… så mycket uppgifter samtidigt och allt ska lämnas in samtidigt som han har tenta och man bara allmänt känner sig stressad. Sen kan det väl ha att göra med att man har en liten hårboll här hemma med, lite lik Baggiz är min lilla Thor faktiskt, grå, fluffig med lite gul/gröna ögon.

  1. Så är det också! Kan tänka mig att vissa utbildningar är mer komplicerade och svårare än andra.
   Jag som har jobbat och slitit massor tidigare tycker att studera nu är rena rama lyxen, haha 🙂

   Åhhh, vilket underbart namn på din katt! Nosa fluffbollen från mig och Baggiz <3

   Kramar från oss!

 7. Vad roligt att du trivs så med det! Jag doktorerar nu och har alltid älskat att studerar =) Tänkte bara tipsa om att du inte nödvändigtvis behöver en utbildning för att komma in på en MBA. Min partner läste en MBA och har inte ens gått ut gymnasiet, han kom enbart in på sin arbetslivserfarenhet som chef. Kanske kan vara värt att kika på 🙂

  1. Åh vad kul att höra! 😀 <3
   Jag har hört att företag kan skicka deras anställda till att utbilda sig till MBA samt finansera hela utbildningen. Sen kan man komma in med endast intervjuer också läste jag. Men det är väldigt få som kommer in på det sättet. Men jag kan alltid testa såklart! Har trots allt startat och haft mitt företag länge 😀 <3

   Tack snälla för din kommentar!
   Kramar <3

 8. Du kanske skulle skriva ut hela ordet istället för att utgå från att alla vet vad en MBA är? Bara ett tips.

  1. Absolut! 😀
   Ska tänka på det nästa gång. Här kommer lite info om MBA.

   MBA = Master of Business Administration

   MBA är en företagsekonomisk utbildning som är till för dig som redan är yrkesverksam och som vill utvecklas i din yrkesroll genom att gå en kvalificerad vidareutbildning. Under en MBA får du verktyg som hjälper dig att stärka ditt ledarskap för att du framgångsrikt ska kunna leda ditt företag eller organisation. En MBA skiljer sig från andra högre utbildningar då den är inriktad på att ta dig vidare i arbetslivet och inte att du ska fördjupa dig i akademiska studier.

   MBA-utbildningarnas inriktning för yrkesverksamma innebär att det ofta är ledare och chefer på olika nivåer inom ett företag som väljer att gå en MBA för att kunna ta sin karriär och verksamhet till nya höjder. En MBA ger dig också stora möjligheter att nätverka med andra yrkesverksamma i ledande positioner och därmed bygga upp ett värdefullt kontaktnät för framtiden.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *