Donuts och syskon till Zelda?

God natt underbara ni! 

Så fort Zelda somnade gick jag och Bill ner till köket och tog en liten kvällsfika. Vi hade en mysig kvalitetstid för oss själva. Vi pratade om kommande resor, planer på när vi ska försöka skaffa syskon till Zelda (hehe, det går såklart inte att göra det på beställning för oss men vi vill jättegärna ha en till!) och om programmet CAD. Bill har gjort en massa intressanta moduler under tiden han väntar på sin 3D-skrivare. Jag tycker att det ser jättekul ut och skulle vilja lära mig mer om programmet. Bill är redan bekant med programmet eftersom han gick civilingenjörsutbildning på universitetet. Dock hoppade han av halvvägs in i utbildningen när hans kompis erbjöd honom ett jobb med bra betalt vid den tiden, haha.

Kvällens fråga: Hur många av er kan säga att ni älskar era jobb eller det ni gör idag?

God natt med er fina människor! 

39 kommentarer

 1. Jag e fortfarande vaken men borde sova eftersom jag ska till Sthlm senare i dag. Ska upp om 4 timmar men e pigg fortfarande. Längtar så att få träffa mina söta syskonbarn. Har inte haft möjlighet att träffa dem på ett tag.

  Klart ni ska ha fler busfrön… en hel armé tycker jag ? måste ju tillverkas små mini-Bill oxå ?

  Funderar lite på det här med att starta eget företag… det finns ju många fällor. Har du nåt tips att dela med dig? Jag lär aldrig bli anställd ”normalt” igen pga skador å funktionsnedsättning som adhd (finns fördelar oxå). Det svåra e ju att få en fot in å få skriva min första faktura. Eftersom jag saknar arbete e de svårt att få kredit vilket ställer till det. Då måste man spara ihop ett startkapital själv. Lär ju ta flera år :p Än så länge e de bara en plan i mitt huvud för att hålla drömmar vid liv. Men alla tips e välkomna.

  Kram! ❤

  1. Jag har tyvärr inga konkreta tips att ge men ville bara tipsa om att börja spara så gott du kan även om det bara är en tanke att starta eget. Då har du kanske ett litet kapital den dag du bestämt dej och blir det inget eget företag har du ju kapital att göra av med på kanske en ny dröm. Hoppas du lyckas med det du vill! ?

   1. Monica

    Tack! Kommer nog på nåt.

  2. Åh, det är så fint att du pratar så gott om din fina familj och tänker alltid på dem. Vad kul att du äntligen träffar dina syskonbarn <3

   Haha, Bill säger att han vill ha ett helt fotbollslag med små Bikisar (Bill+Foki=Biki), puuuh.

   Det här med att starta eget, jag hejar på dig. Det kan ta sin lilla tid med det är oftast första steget som är klurigast. Det går att starta eget utan kapital om man t.ex. säljer tjänster eller något inom konsult.
   Idén som du berättade för mig tidigare tycker jag låter hur fantastiskt som helst. När du har kommit igång med företaget kan jag lova dig att nå ut till fler människor. Så… gratis marknadsföring får du av mig i alla fall! 😉 <3

   Skriv ner alla dina planer och idéer, för att den dagen kommer att komma så länge du påminner dig själv hur mycket du vill det här. Du kommer att hitta ditt sätt. Ge inte upp! 🙂 <3

   Kramar <3

   1. Monica

    Haha! Du lär få fullt upp med massor av busfrön.

    De blev full rulle hela helgen å jag kom hem först igår. Supertrött idag. Undrar om de e effekten av en superstark kaffeglass jag åt igår ? koffeinet har gått ur kroppen ?

    Tack för stödet angående min idé om företag å gratis reklam ?. Idag ska jag till af för utredning om arbetsförmåga. E ju rökt att bli anställd med alla skador å andra diagnoser. Men jag vet oxå att arbetsgivare vill gärna hjälpa mig men har inte råd att ta ansvar för rehab av skador de inte har orsakat vilket de måste med dagens regler. Som egen företagare kan jag styra mer över min tid samt skaffa hjälpmedel. Det e mycket att göra men jag får bättre valmöjligheter.

 2. Jag tycker om mitt jobb. Önskade dock att jag fick mkt bättre betalt för mitt jobb. Pluggat till biomedicinsk analytiker och jobbar nu på labbet på sjukhuset i region Skåne. Tyvärr är det ingen som pratar om detta yrke för inte många känner till att vi finns. Folk pratar mest bara om sjuksköterskor. Därför har vi svårt att kunna göra ngt år vår lön ?

  1. Whaat? Är lönen så dålig? Det trodde jag inte?
   Min kompis som är apotekare berättade att hon tjänar jättebra! Men det är en längre utbildningen kanske?
   Man tycker ändå att alla som jobbar inom vård och medicin bör ha bra lön! <3

   1. Ja tyvärr är den det i Skåne ? går inte att diskutera lönen heller med cheferna för de är så hårt tyglade av cheferna som är över dem. Dessutom stämmer inte lönen för mitt yrke när man tittar på medellönen på olika sidor. Så många trodde de skulle få bättre tills vi väl började plugga.
    Apotekare har mkt bättre lön. Har en på jobbet som utbildar sig till det nu för att få upp lönen. Det är dock en helt annan utbildning än bma.
    Men håller med. Borde iallafall löna sig att utbilda sig men gör inte det just nu för mitt yrke. ?

 3. Jag trivs jättebra på mitt jobb, roliga uppgifter och bra stämning på kontoret! Nu njuter jag ju max av föräldraledigt men saknar mina kollegor ibland, så jag tog med mig bebis och fika och hälsade på dem för några dagar sen.

  Att rita saker i CAD är ju jättekul! Särskilt om ni kan printa dem sen ?

  1. Åh <3
   Mysigt! Är glad att höra hur du trivs med jobbet och kollegorna. Lyxig tillvaro! Njuuut <3

   Kramar <3

 4. Madeleine

  Oj haha man skulle kunna säga att jag hatar jobbet men älskar kollegorna och det är därför man är kvar. Det är en svår balans när man ena dagen vill söka nytt men nästa inte kan tänka sig att förlora alla underbara kollegor. Jag jobbar väldigt långa dagar med 12 timmars pass som vanligast och väldigt tätt inpå mina arbetskamrater så man kommer varandra väldigt nära.

  1. Tänkt att kollegorna och bra relation kan göra så mycket ändå? Det är så fint tycker jag :’)
   Om jag var din kollega och läser detta skulle jag bli uber-glad i alla fall. Har du berättat det här till kollegorna någongång? 😀

 5. Linnéa Broberg

  Jag älskar mitt jobb! Jag är konditor och har haft som dröm att arbeta på ett anrikt ställe med allt gjort från grunden, där är jag nu <3
  Vill nån se vad jag bakar om dagarna kan ni gärna följa mig på Instagram! Linnea_broberg heter jag där 🙂

  Det jag egentligen skulle komma in och kommentera var en tanke jag fick här om dagen! Jag följde din blogg hängivet för några år sen, men sen blev det inte av lika mycket och nu tittar jag bara in ibland. Men igår slogs jag av att du är en av de få bloggare som inte uppmanar till köphets och konsumtion, vilket är så inspirerande och underbart! Du verkar ha medlen till att storkonsumera och reklamnföra det för att tjäna mer pengar, men den tar du inte utan driver istället en blogg som är alldaglig på ett positivt sätt och som inspirerar till att finna det mysiga och härliga i vardagen som gör livet lyckligt på riktigt!
  Jag har ingen stor summering eller fråga för denna långa utläggning,Haha! Ville bara berätta för dig att din blogg är en trevlig och inspirerande plattform som i alla fall jag kommer besöka oftare för att den helt enkelt gör mig tillfreds och glad 🙂

  Kram!

  1. Åh wow! låter helt magiskt! Tänkt om man får följa dig till jobbet nån dag. Haha, jag kommer att dö lycklig. Jag som älskar sötsaker, om det ingår i jobbet att man kan äta allt man bakar d.v.s 😀

   Vilken fiiiin kommentar. Nu blir jag tårögd. Tack snälla för de fina orden. Du är underbar som tog din tid att skriva den här kommentaren. Om du bara visste hur glad jag blev. Min blogg är menad till att göra andra glada. Jag vill att alla ska komma ihåg att finna glädjen i det enkla i vardagen. Jag har kommit till insikt själv i vuxen ålder att inga pengar eller prylar i världen kan inte göra en lycklig om man inte är lycklig inom sig själv. Tryggheten i sig själv, kärleken som man ger och får tillbaka.

   Tack för att du läser bloggen. Det är en stor ära för mig att ha en sån underbar läsare som du! Är tacksam och glad att jag har många fina läsare. Jag hoppas att vi håller ihop flera år till. <3

   Kramar massor <3

 6. Vilket CAD-program använder han? Själv använder jag Solid Works och AutoCAD. Det är så roligt att rita i de programmen!

  Just nu är jag i en situation som har fått mig att må väldigt dåligt. Jag har lagt ner väldigt mycket tid och pengar på en utbildning men får inga jobb för att jag saknar erfarenhet. Har hela tiden fått höra hur vi behöver fler kvinnor i branschen jag har valt och hur det är brister i yrket men nu när jag har min examen står jag utan jobb. Arbetsförmedlingen vill inte hjälpa mig för de anser att jag redan kan allt de har att erbjuda. Jag får inte heller något ekonomiskt stöd från någon myndighet eftersom jag inte aktivt söker i hela Sverige (vill bo kvar i regionen). Jag har varit på väldigt många arbetsintervjuer men har inte fått svar från någon. Om jag skulle få ett jobb nu skulle jag säga att jag trivs, förmodligen. Jag tycker om det jag har utbildat mig till. Men som mitt liv ser ut just nu, vilket det har gjort sen i maj, så mår jag inte bra alls.

  Men jag är jätteglad över att du och Bill har funnit trivsamma yrken där ni kan finna balans mellan karriär och fritid/familj. Hoppas på något liknande för mig snart.

  1. Jag har faktiskt ingen aning vilken version eller program av CAD Bill har. Jag vet så lite att jag inte ens visste att det finns olika CAD program. 🙂

   Fina Mou <3
   Vad tråkigt att höra. Jag är bekant med din situation, har vänner som har tagit en superlång och avancerad utbildning men som inte fick jobb direkt efter utbildningen. Vissa av dem var t.o.m. utan jobb över ett helt år. Några jobbar numera med något helt annat än det de har utbildat sig till. Men i slutändan löser det sig, alltid. Även om det kan ta lite tid. En annan kompis till mig som också är ingenjör berättade att han tillslut fick starta eget (inom ingenjörstjänst) när det var så svårt för honom att få anställning inom hans område. Han tjänar mycket bättre nu än om han skulle ha varit anställd.

   Vad konstigt att du inte får ekonomiskt stöd under den här tiden. Måste man verkligen söka jobb över hela Sverige för att det ska räknas som "aktivt" sökande? Det känns inte okej.

   Jag håller tummarna för dig. Håll ut lite till, allting kommer att falla på plats snart. Ge inte upp! Jag, Zelda och Baggiz är din hejaklack!

   Ja, jag och Bill är verkligen lyckligt lottade. Vi ska ta vara på tillvaron väl och är tacksamma varje dag. <3

   Kärlek från oss älskade vän <3

 7. Jobbar som undersköterska inom äldreomsorgen, kan ärligt talat säga att jag är en av få på min arbetsplats som älskar att komma till jobbet och göra vardagen roligare för mina äldre. Är även aktivitets ansvarig på huset och jag älskar att se dem le. Har möjlighet att plugga vidare med mina betyg men det känns så tråkigt att behöva lämna dem för många bara jobbar där för att ha ett jobb liksom.

  1. Åh, Blir alldeles varmt i hjärtat att läsa detta. Vilken mysig person du är. Vi behöver verkligen fler vackra själar som dig!
   Fortsätt vara så här underbar.

   Kärlek! <3

 8. Jag studerar till lärare i engelska och historia och trots långa studiedagar och överambitiösa lärare som hittar på massa onödigt stora uppgifter för kursens omfång så älskar jag det. Jobbar vid sidan av som vikarie och känner mig så hemma när jag får stå och undervisa! Vikarierade på en förskola nu i veckan och det är inte min grej att jobba med 3-5 åringar, det är kul ja men skulle aldrig orka göra det i flera år. Gymnasieelever är vad jag tycker är roligt att jobba med och längtar tills jag äntligen är klar (2 år av studier kvar!). Det känns skönt att veta att man har valt så rätt när studietiden är på 5 år och en himla massa CSN-lån som tas för att man ska kunna försörja sig. Känns inte lika jobbigt att veta hur stort lån man kommer ha sen när det känns så rätt att plugga.

  Har även träffat min partner genom studierna och både han och jag studerar till lärare så är himla roligt att ha det gemensamt och kunna hjälpa varandra och ha någon som förstår hur jobbigt det är att studera på heltid då vi studerar 7 dagar i veckan och inte som många tror ”studenter har bara 2-3 föreläsningar i veckan det är ju inte så jobbigt” men är så mycket mer än det. Så att ha det extra stödet från någon som förstår är guld värt.

  1. Vad fiiint, jag log så stort när jag läste din kommentar.
   Lycka till med studierna och hälsa så mycket till pojkvännen <3 Ni verkar vara ett väldigt mysigt par.

   Kramar!

 9. Olivia, ledsen och säga att det kan ändra sig. ÄLSKADE läraryrket de första åren…men nu efter sju år lutar det åt att sluta. Stressen med allt man ska hinna med och aldrig räcka till tar knäcken på en.

  1. Hej, jo jag har förstått att det är mycket stress och mycket arbete som ska göras som egentligen inte hör till att vara lärare men jag hoppas på att blivande regeringen ska lyssna på oss lärare och faktiskt göra de ändringar de har gått till val på.

   Har en plan B att fortsätta plugga och bli professor istället men det innebär ytterligare 6 års studier efter att jag är klar med mina 5.

  2. Jag är i precis samma situation som du. Är inne på åttonde året som lärare och börjar inse att det tyvärr bara blir värre och värre för varje år och inte bättre. Jag älskar att undervisa men arbetsmiljön är så dåligt att det blir omöjligt att jobba kvar i långa loppet. Ska börja plugga till webbdesigner efter jul. Det ska bli jättespännande!

 10. Jag älskar mitt jobb! Jag är verksamhetsansvarig bibliotekarie med ansvar för gymnasiebibliotek. Att jobba med unga och informationskunskap är verkligen något jag brinner för, varje dag 🙂

  1. Awesome! 🙂
   Bästa känslan ever att man kan känna sig glad när man går till jobbet. Njut och ta varan på tillvaron fina du <3

   Kramar <3

   1. Hur går det förresten med den nya kursen du pluggar, foki. Ekonomi kurs?

   2. Jag ska börja plugga kursen nu på måndag 🙂 <3
    Ska bli så himla spännande.

 11. Jag gillar inte mitt jobb speciellt mycket.. därför ska jag börja studera i november för att plugga upp betygen och så att jag kan få ett bättre jobb:D men det viktigaste är ändå att man har ett jobb, iallafall när man inte bor hemma längre 🙂

  1. Vad kul att du ska börja studera! Fantastisk!!!
   Vet inte om du kommer att ta sidojobb under tiden du studera. Även om du inte har världens roligaste jobb under tiden så är det jobb som du säger. Ibland får man göra det som är nödvändigt, speciellt när man vet att man har något bättre framför sig. Kämpa på och lycka till med studierna, du kommer att klara det här galant ska du se!

   kramar <3

 12. Trivs så dåligt på mitt jobb, jobbar som servitris och har flera gånger blivit tajfsad av min chef men eftersom det är så dåligt med jobb så tvingas jag jobba kvar tills jag hittar något annat ❤️

  1. Usch, vad trist att höra hur du har råkat ut för en sån arbetsmiljö. Du borde anmäla detta till facket och tar det vidare tycker jag. Ingen tjej förtjänar att bli behandlad på detta sätt. Du ska inte behöva vara kvar bara för att det inte finns jobb. Din chef bryter mot arbetsmiljölagen bl.a. prata med en jurist om hur du kan ta detta vidare. Vad jag vet kommer du att ha rätt till kränkningsersättning. Du kommer att få ekonomiskt stöd under en tid att du ska klara dig tills du hittar något bättre.

   Håll inte tyst om det, du förtjänar så mycket bättre än så!

   Stor kram fina du! <3

 13. xoxo

 14. Jag håller på att utbilda mig till svensk- och engelsklärare och älskar det! Jag har alltid tänkt att det är något som jag skulle tycka om, men när jag väl skulle börja läsa vidare så började jag läsa något helt annat som absolut inte kändes rätt. Så det slutade med att jag hoppade av den linjen och började läsa till lärare i stället. Och jag är så glad att jag gjorde det! Jag brinner verkligen för det och trivs superbra <3

  1. Hej Saga! Lärare är ett fantastiskt yrke men jag vill ge dig ett råd från hjärtat: Se till att skaffa ett alternativ. Som svensklärare kanske du kan lägga på något termin för att bli språkkonsult, eller varför inte översättare? Du kommer inte att kunna jobba heltid i skolan resten av livet. Jag vet att det låter krasst men satsa hellre på deltid i skolan och resten av tiden på något annat så spar du många tårar.

   1. Självklart tänker jag satsa helhjärtat på läraryrket. Jag har många i min omgivning (både unga och äldre) som jobbar som lärare och stortrivs. De har dessutom verkligen inte behövt eller velat jobba med någonting annat vid sidan. Det är en stor lärarbrist så att få heltidsjobb är inget problem. Att jobba heltid som lärare kanske inte passar alla, men jag tror absolut att det passar mig. Däremot vet jag att frilans, som ju språkkonsult och översättare ofta innebär, absolut inte passar mig.

 15. Jag bor i Australien och doktorerar samtidigt som jag arbetar på universitetet där jag undervisar folk i saker som carbon management, sustainable business practice, climate change och environmental management. Älskar verkligen det jag håller på med!! Har alltid varit intreserad av miljö och klimat och att få möjligheten att både nörda ner mig i ämnet i min PhD samt att få dela med mig av mina kunskaper till andra människor inom yrket är helt underbart! Kul att varje dag omge sig med människor med liknande driv och intressen (även om det innebär att jag nu sitter här på min Söndagkväll och måste jobba). Känns roligt att hålla på med något som är så viktigt för oss och vår framtid 🙂

 16. Jag jobbar som leveransekoordinator i Oslo, mycket administrativt. Älskar mitt jobb, kollegorna och omgivningen. Har jobbat mig upp till denna positionen så jag känner även en stolthet över vart jag är just nu trots att jag inte har någon utbildning för det. 😀

 17. Jag älskar mitt jobb som undersköterska! Ett fartfyllt jobb med många bollar i luften att få vårda människor och ge dom det bästa tänkbara vården. Men tuvärr så är lönen väldigt låg och för min egen del så jobbar jag heltid och extra varje månad dels för att jag älskar det jag gör men också för att få upp lönen . Att få ge trygghet till unga och gamla som behöver vård i vårt land

 18. Jag älskar mitt jobb! Jobbar som frilansande Motion Graphic Designer. Det är otroligt kreativt och jag är min egen boss.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *