Älskade familj

Fina, rara, underbara ni, 

Det har varit lite tyst från mig på bloggfronten. Jag har haft fullt upp här hemma. Igår var jag på ett supertrevligt lunchmöte, när jag kom hem efter mötet tog jag hand om Zelda medan Bill bakade bullar. Sedan hjälptes vi åt att städa här hemma. Vi har haft gäster på besök hela dagen idag. Familjen firade Bill i efterskott. Det kom gäster i omgångar och det har varit fullrulle hela dagen med alla barn. Zelda hade 4 kusiner och 1 syssling (heter det så? Bills kusins barn är vad till Zelda?) som kom och lekte med henne. Hon ville inte ens sova middag trots att hon var trött. Det var först efter det stora gänget åkte hem som Zelda somnade. Hon tyckte att det har varit så spännande. Kul att Zelda har slutat vara rädd för andra. Dock föredrar hon mamma och pappa när hon är trött.

Efter alla hade åkt hem städade vi undan och monterade Zeldas säng. Nu har hon en stor spjälsäng! Jag började gråta i stora tårar när Bill tog ner sänghimmeln. Jag blev så sentimental p.g.a den stora förändringen tror jag. Zeldas lilla babyhörna ser annorlunda ut. Haha, jag är stört löjlig när jag tänker efter. Men jag kan inte hindra känslorna. Jag tror att det är främst på grund av att jag inser att Zelda växer. Det är kul och spännande men ibland får man ångest när tiden har gått så fort att man inte hinner med i svängarna. Jag är en sån mamma som började gråta när jag inte kan ta på Zelda hennes babymössa som hon har haft sedan BB. Jag hoppas att dem här känslorna går över. Min mamma gråter då fortfarande när jag går genom olika faser i livet, haha.

God natt fina ni, imorgon väntar en rolig dag för oss. 

9 kommentarer

 1. Kusiners barn är väl tremänningar? Nästa steg ifrån varandra är väl sysslingar?

  1. Viktoria

   Är inte tremänning & syssling samma sak?

   Föräldrars kusins barn är sysslingar/tremänning

  2. Jag hade för mig att tex mitt eget och min kusins barn blir sysslingar men annars inget om det är ens partners kusins barn?

 2. När föräldrarna är kusiner blir barnen småkusiner. När småkusinerns får barn blir dom tremänning ?

  1. Frida: det du skriver stämmer tydligen på finlandssvenska. På svenska är syssling, tremänning och småkusiner samma (antar att det är lite olika vad man säger dialektalt), vi har alltid sagt syssling. I ordning på svenska är det kusin, syssling (kusiners barn till varandra), brylling, pyssling.

   1. Nä men vad tokigt. Här i norrbotten säger vi kusin, småkusin och sen tremänning (syssling är samma sak som tremänning för oss) har aldrig hört nått annat haha 😀

 3. Här i Skåne heter det nästkusin, lite lustigt att det finns så många ord för samma sak ?

 4. En ny fas. Man gråter nog för att man ska minnas stunden med värme. Även vi läsare. Det e så vackert att få ta del av detta. Tänk alla roliga stunder som du kan berätta för henne när hon blir äldre. ❤

 5. I Grekland säger man (1a) kusiner (syskon barn), 2a kusiner (kusiners barn), 3e kusiner osv vilket är väldigt praktiskt. Använder det själv på svenska lol.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *