Val av semesterort i Thailand

Eftersom det är jag som planerar vår familjeresa till Thailand fick jag bestämma och välja vilken semesterort vi ska åka till. Samt aktiviteter som vi ska göra under resan. Så gulligt att min familj gav mig den här uppgiften och tilliten att välja något som passar oss alla. Dock är jag lite kluven just nu. Jag trodde att jag var tidigt ute. Men många av resorter som jag har tittat på tidigare är fullbokade under den perioden vi ska åka. Jag får helt enkelt göra mer research på andra alternativ. När jag kollar på resor känns det som att tiden bara försvinner. Jag kan glömma bort att göra annat när jag är inne i resesökande. Bilderna är så magiska och man klickar alltid vidare.

Ibland är det kul att man kan vara spontan och ”chansa” sig fram. Ta äventyr som kommer. Men jag känner inte för att chansa just nu. Jag vill göra en ordentlig research så att vi hamnar rätt. Ska ju resa med lilla Zelda den här gången. Mammahatten på och jag övertänker allt, haha.

Semesterorter/öar som jag har på listan just nu är Koh Kood, Surin Beach i Phuket, Koh Racha Yai, Koh Nakah Yai eller Railay Beach i Krabi. Jag älskar Koh Kood, men resan dit med båten från fastlandet tar ungefär en timme och jag känner mig fortfarande lite tveksam om Zelda kommer att ha tålamod.

Ska någon av er resa iväg någonstans under vinter?
Om ni vill ha lite tips på resmål i Thailand kan ni ställa frågorna i det här inlägget, om ni vill. 

28 kommentarer

 1. Åh! Jag skulle vilja vad som motiverar dina val? Vad tänker du på? Vad är viktigt för er familj? Vill också åka iväg i vinter men känner mig kluven över ”barnvänliga” orter, vill inte bara hamna ”innanför väggarna” på en resort, vill ut och se lite också 🙂

  1. Den här gången har vi haft resorten i störst fokus. Vi vill bo i en resort med alla faciliteter. Det ska vara en resort vid stranden med fint omgivning. ”Vykorts-fin” strand och badvänligt.
   Eftersom Zelda är så liten än kommer vi inte att göra så mycket utflykter. Kanske åka båt runt ön i närheten för att snorkla.

   Det finns många turistorter som har mycket att se och upptäcka. Krabi tycker jag är ett gott exempel. Du kan åka ut till de vackraste öarna i närheten. Man kan ha Ao nang som bas, där har de boende från alla prisklasser, strandpromenaden som har de butiker och restauranger som man behöver. Inte så fin strand i Ao nang, MEN med bara 150 bath (40kr) kan du åka till grannstranden Riley eller Phra Nang Beach. Man kan också gå genom djungel för att komma dit om man vill. På vägen kan man se apor som hänger på träden och leker. Supermysigt!
   Det finns tusen saker att se i Krabi, jag har varit där flera gånger och det finns alltid något nytt att se 🙂

   Kramar <3

 2. Hoppas du hittar något trevligt ställe för er alla. Sen en liten mamma grej, ta med egen flytväst till Zelda om ni ska åka båt.
  Härligt att ni ska åka hela familjen.

  1. Vi reser inte i år för vi flyttar till det nya huset under november. Sen är vi/jag lite osäker på vart och hur vi kan resa sedan jag blev sjuk. VI brukar köpa flygbiljett och dom två första nätterna resten (ca 5v) åker vi och bor lite där vi känner för. Vi föredrar Malaysia före Thailand men favoritområdet i Thailand är Khanom, på fastlandet några mil söder om Sura Thani. Det är så härligt att gå på stranden och kika efter delfiner (dom har rosa delfiner där). Inte så exploaterat och så lugn trafik att vi törs hyra scooter.
   En av dom roligaste sakerna med resor är att läsa på och planera tycker jag, lite som att drömma sig bort.
   Här planeras bara kök, bad, hall sovrum ja ett helt hus ifrån scratch.

   1. Khanom är superfint! Jag har varit förbi där en gång för att kolla på mark. Som du säger inte så exploaterat! <3

    Alltså vad kul med nytt hus! Önskar er all lycka med flytten kul att ni har mycket pyssel framför er nu, om man nu kan säga så. Du får också ta hand om dig. Hälsan först! Du får känna efter vad du orkar med.

    Kramar från oss!

  2. Åh! Det tänkte jag faktiskt på häromdan, såg det på Biltema men köpte den aldrig. Tänkte att vi ska köpa sen men det hade jag såklart glömt bort. Tack för att du påminde mig! <3

   Kramar <3

 3. Ne tyvärr. Får stanna hemma. Men jag hittar nog på något här hemma. Annars kan jag krypa ner i din resväska å åka med till värmen fast de blir dyr övervikt ???

  Thailands natur e fantastisk vacker åtminstone när man ser alla bilder. Har ju inte varit där tyvärr. Men de jag känner som varit där säger att de e underbart. Jag gillar lugna miljöer där de inte e så stimmigt. Har du nåt bra tips? Vilken e din favoriträtt i Thailand? Smakar ju annorlunda mot här.

  1. Hahaha, du kan testa krypa ner? Om du är tillräcklig vig? 😀

   Jag älskar Isaan-mat. Det är maträtter från nordöst kontinenten i Thailand som de kallar för Isaan. Isaanmat är dessutom supernyttig!
   Thailand är superfin. När folk tänker på Thailand tänker de först och främst på stränder, sol och bad. Men jag rekommenderar att resa i Norra delen av Thailand också. Det är supervackert där uppe. Älskar Chiang mai och Chiang rai samt närliggande städer i de trakterna. Där kan jag lova dig lugnet. Dit åker alltid jag för att återhämta mig efter stressiga perioder när jag bodde i Thailand. Inte lika mycket turister heller och autentisk!!

   Kramis <3

 4. Jag vill hänga i Bangkok ett par dagar när jag landat i Thailand, och funderar på vad jag vill göra. Sett många turistgrejer, älskar Chinatown och strosa. Introvert ensamresande tjej, varit i Thailand och trakten 7-8 gånger eller nått.
  Har du några tips och förslag?
  Inte alkohol, roof top bars, läskiga ställen osv. Enkla dag – eftermiddagsaktiviteter eller andra must see-grejer.
  Är fortfarande tacksam över tipsen du gav mig för min brors 30-årsdag för 2 år sen. 😀

  1. Hey fina!

   Åh, tänkt att jag kommer ihåg det! Flow house var det jag tipsade om? Eller hur?

   Du kan börja med China Town, ta MRT till Hua Lamphong. Från Hua Lampong kan du ta Tuk Tuk till China Town. Kostar kring 60-70 bath, förhandla priset!

   Efter China Town kan du åka vidare till Pak Khlong Talat som ligger i närheten av China Town. Det är ”Flower Market” som har öppet 24 timmar! De säljer blommor (billigt) där. Det är en intressant plats att se tycker jag.
   När du är där kan du promenera vidare till Wat Pho (Wat Phra Chetuphon Vimolmangklararm Rajwaramahaviharn). De har precis höjt priset till 200 bath för inträde, förut kostade det 125 bath tror jag. I Wat Pho har de den kända liggande buddha där. Som är superstor och vacker!
   När du är klar i Wat Pho kan du promenera vidare till Grand Palace. Dock kostar det 500 bath att gå in i palatsen, du behöver såklart inte om du inte vill. Man kan ta bilder från utsidan. Området är supervackert att bara strosa runt.

   När du är klar kan du promenera vidare till Tha Tian pier. Ta båt därifrån till Asiatique. Det är den blåa och oranga linjen. Fråga personalen. Båtfärden kostar antingen 20 eller 40 bath. Det är olika priser mellan expressbåt och vanlig båt. Längst efter båtfärden kommer du att se mycket spännande på vägen.

   Ät middag i Asiatique! De öppnar hela området klockan 16:00. Du kommer att älska de ställe, det tror jag på. Mycket att se och supermysigt!

   Haha, nu har jag gett dig en hel dag turistprogram. Det finns såklart mer att upptäcka som Train market och alla coola shoppinghus. Hello Kitty café om du är into those stuff, haha. Det är bara att hojta till annars om du vill ha fler tips!

   Kramar och ha så kul i Thailand!

 5. Om Zelda klarar den långa flygresan så klarar hon väl en timme med båt? 🙂

  1. Jag tror att hon menar nog bekvämligheten på båtarna. Kom precis hem från Koh kod och Koh mak, båtarna som vi har åkt till öarna med är ”open air” och stekande värme på det är nog inte kul för småbarn kan jag tänka mig. Om man hamnar på en stormig dag som vi på hemvägen är det ännu värre. Men jag tror att dom har olika färjor Foki. Kolla en sån där Catamaran. Det kanske är bekvämare?

   1. Jag tänker också på säkerheten med båtarna, jag skulle undvika med ett så litet barn. Det är ju ingen Svensk standard på dom så nja.

   2. Exakt så är det 🙂
    Åh! Jag ska kolla upp catamaran! Då kommer det att funka galant!

    Kramar <3

  2. Ja, det kan man tycka. Det är egentligen inte själva tiden som är jobbigast med båtresan. Det är skicket på färjan om hon ska åka så långt med. Det är inte bekväm för en bebis att åka så tänkte jag. Flyg, bil och annat fordon som är bekväma brukar inte vara något problem. 🙂

   Kramar!

 6. Åh, Railay beach är underbart! Likaså Phranang beach som ligger alldeles bredvid. Jag åker till Ao nang varje år och därifrån är det bara en jättekort båttur till dessa stränder.

  1. Ja! 🙂
   Jag har varit till Krabi många gånger. Det är verkligen superfint där med närliggande öarna också. Helt klart en av de säkraste platserna om man vill ha en härlig semester.

   Kramar! <3

 7. Jag och min pojkvän skulle vilja åka till Thailand nån gång i januari/februari nästa år eller kanske om 2 år. Vad kan du rekommendera för platser/hotell som inte kostar allt för mycket att bo på men ändå är fräscht o ligger nära en jättefin strand?
  🙂 Kram!

  1. Åh så kul! Var ni än åker kommer ni att ha det toppen. Det är alltid jättebra mat i Thailand. Folket är så trevliga och ni kommer alltid att bli bra bemött.

   Här är en liten lista på prisvärda resort vid vykorts-fin strand:
   Bundhaya villas – Koh Lipe
   Seavana Beach Resort – Koh Mak
   Sivalai Beach Resort – Koh Mook

   Finns fler platser också men jag kommer inte på just nu 😀 Hehe.
   Tänkte mest på de hotell som du kan få under tusenlappen om du åker under lågsäsong. Högsäsongen kan det kosta mellan 1200-1500 kr per natt dock.

   Kraamar <3

 8. Krabi är jätte fint ??nu med två barn har vi fastnat för kamala ????

  1. Åh, det är så mysigt där <3 <3 <3

 9. Magdalena

  Åh så mysigt det låter! Har massor av ställen jag vill resa till just nu. Men vi har”bara” några kortare utflykter planerade. Typ Hem till mamma i Umeå över jul, födelsedagskalas i Jönköping under hösten, Berlin på höstlovet och Leeds i Januari. Så våra resor i år får väl kallas short but sweet? Haha 🙂 Jag är så otroligt tacksam för dem dock, när jag växte upp var mamma ensamstående med 5 barn så vi kunde (om hon sparade varje krona hela året) åka ner till mormor och morfar vid havet på somrarna. Att kunna resa själv nu ser jag som en gåva, för jag vet att det finns så många som aldrig kan.

  1. Preach! <3
   Jag ser också möjligheten att kunna resa är som en gåva. Är så tacksam över det! <3
   Det låter ju mysigt med korta mysiga resor också!

   Hälsa familjen och kramar så mycket från mig och min lilla familj <3

 10. Krabi är underbart, dit återvänder vi gärna. <3 Just nu planerar vi vår andra Japan resa dock, denna gången blir det kombination Tokyo, Kyoto och Okinawa. Lycka till med er resa!

  1. Åh! Vad kul att ni ska till Japan 😀 <3 Åh, vill också!

   Har varit till Tokyo och Kyoto, jag älskade det! Dock har jag aldrig varit till Okinawa än. Du får jättegärna berätta hur det är när ni har varit där <3

   kramar <3

 11. Jag ska till Phuket med min pappa och syster 3 veckor nu i vinter. Har du några tips på måsten där? 🙂 Eftersom det är med familjen så vill vi se och uppleva fina platser, bada och bara må egentligen.

  Ha en fin kväll!

  1. Om ni har möjlighet så ta er till Similan Islands! Såå himla fint

  2. Det är många vackra öar nära Phuket. Som Emilia nämnde, Similand Island är värt ett besök om ni kan! 🙂
   Sen har vi Koh Khai som ligger i närheten, superfint för en dagstur.

   Ha en underbar resa och lycka till! <3
   Kramar massor <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *