Allt är bra!

Jag tänkte inte på att jag kanske gjorde er oroliga när jag skrev att jag var på väg till sjukhuset imorse. Fick lite dåligt samvete nu. Tack för att ni är så omtänksamma som skickar med cyber-krya.

Bara så ni vet, det behöver inte betyda att det är något allvarligt som har hänt bara för att jag fick åka till sjukhuset. Det sa jag i inlägget och hoppas att ingen blev för orolig. Jag kände mig t.o.m. lite piggare och glad när jag åkte imorse. De ville bara kolla så att allt är ok. Jag mår bra! Blir nog frisk snart på nolltid ska ni se.

Jag känner mig tacksam för vården som vi har här i Sverige. När det väl kommer till kritan har jag alltid fått hjälp. Personalen är duktiga med att göra en uppföljning om det är något som de tycker är värt att ha en extra koll på. Jag vet att många tycker att vården kunde vara bättre och det håller jag med om. Det är bl.a. personalbrist i vården som gör att vi har fått vänta lite extra för att få vård ibland. Jag tycker att våra vardagshjältar ska ha bättre arbetsvillkor, att de inte ska behöva jobba i stress bara för att det är för lite personal. Mer personal i vården och bra lön ska de ha. Vård är verkligen en av de värdefullaste vi har. Tänkte på det på vägen hem från sjukhuset. Om vi skulle bo i ett annat land (som Thailand t.ex.) skulle allt det här kosta en förmögenhet för oss. Jag som hade så många sjukhusbesök under graviditeten. Förlossningen och mödravården är helt gratis. Nu med lilla Zelda som går till BVC med jämna mellan rum. Vilken möjlighet och trygghet vi har som många andra länder inte har.

Jag vaknade för en stund sen, åt medicin när jag kom hem och somnade. Jag har lite hosta men ingen feber. Har druckit mycket vatten och ätit bra även om jag inte hade aptit.

P.s. Det är såklart inte p.g.a. förkylningen som jag åkte in för. Kommer ni ihåg att jag berättade att jag hade fått ett virus i kroppen förra sommaren? De kom fram till att det är kroniskt. Något som jag kommer att leva med resten av livet. Men jag mår bra, så länge jag lever hälsosamt. Dock måste jag gå på extra kontroller och om det är något som inte står rätt till (som febern ett par dagar på rad) vill de också kolla en extra gång.

19 kommentarer

 1. Jag tror det kan vara så att vi har långa köer eftersom många åker in med 38 graders feber och tror det är akut. Man ringer vårdcentralen om det inte är riktigt illa. Så vet du det. Skönt att allt är bra. Och beklagar då att du åkt in i onödan.

  1. Kan hända, men alla förtjänar vård oavsett. Om de är oroliga. <3 🙂
   Dock åkte jag inte in i onödan. Jag var tvungen att åka in för att träffa en läkare. Även om jag mådde bra för stunden. Jag har ett kroniskt virus i kroppen som behöver kontrolleras. Speciellt nu när jag har haft feber några dagar på rad. De ville mäta virusnivå i kroppen.

   1. Mm.. men skriver man själv att det inte är allvarligt så ärendet kanske vc som man ska ha kontakt med.
    Vad år det för virus du har då? Låter ju lite märkligt om jag ska vara ärlig och då har jag jobbat länge inom vården. Hepatit eller hiv är det jag tänker då. Trist. Och då förstår jag absolut varför du ska till akuten. Jag hoppas det ordnar sig så gott det går.

   2. Det är ett medfött kroniskt sjukdom/virus tydligen som jag inte hade en aning om tidigare. Upptäckte den nu i vuxen ålder. Det kan låta märkligt och du kan tycka det men jag vill gärna hålla det privat av olika skäl. Klart att det ordnar sig, jag är frisk förövrigt men måste bara vara försiktig. Åkte inte till akuten. Jag fick en tid på Karolinska. Om jag ska till akuten är det onödigt att åka till andra sidan av stan ju, haha 😛

    Vad kul att du jobbar inom vården. Gillar det ni gör, tack för att ni finns! 🙂

   3. Jag är nyfiken men skulle aldrig ifrågasätta personen om deras sjukdom om dom inte vill berätta. Jag vet hur det är. Lever själv med en kronisk sjukdom. Bara min famijl som vet om sjukdomen. Inte ens mina vänner. Min sjukdom är inte farlig om jag följer protokollen. Men min sjukdom kan vara livshotande. Därför vill jag inte berätta för folk att jag har den sjukdomen. Jag orkar inte mer med ”åh nej” ”vad hemsk” ”stackars dig” osv. Jag vill inte få sympatier. Att jag skulle vara annorlunda bara för att jag har sjukdomen. Sen hatar jag att svara på en massor frågor efter man har berättat. Så är det!

   4. Sjukhuset ville ju att hon skulle komma in. De gjorde det säkert av en anledning. Tror de har bättre koll.

  2. Foki du borde inte vara trevlig med den här personen som bara slänger ur sig saker och är totalt respektlös mot dig. Hur fan kan man kasta ur sig saker att någon skulle ha HIV bara så där? Från en vårdpersonal dessutom? Om det nu stämmer att den här personen jobbar inom vården på riktigt. Jag hoppas att jag aldrig kommer att behöva ha något att göra med en sån här vårdpersonal om jag åker in med min dotter som har 38 grader feber nästa gång. För att det har jag gjort tidigare. Fyfan säger jag bara. Jag mår illa.

   1. Håller med Jonna! Det finns flera sjukdomar som är komplicerade och det finns dom som är drabbade av ovanliga typer av sjukdomar. Min mamma har en sjukdom som ingen hade ingen aning om t.ex. Konstigt och barnsligt att vilt gissa sig fram vad andra har för sjukdomar som inte är baserad på någon fakta. Oavsett vad man tror ska man hålla det för sig själv. Hatar hur folk i skolan sa att min mamma hade cancer bara för att hon tappade hår. Men det var bara en tillfällig reaktion som hon fick av sin medicin.

 2. hahahaha den där tiden kommer jag ihåg, en liten liten krabat som kan ta så mycket plats på nått sätt ändå. Man liksom nästan ramlar ur sängen bara för att man är rädd att mosa den där lilla klumpen som tar upp hela ens liv och säng 😀 😀 😀 så underbart, DET är livet 😀
  Skönt att du mår bra

  1. Haha, eller hur! <3
   Skrattar varje morgon. Den som är minst tar störst plats tydligen 😀 <3

 3. FiaLiaLia

  Varför for du till sjukhuset om du mådde bra? 38.5 graders feber är väl inte farligt? Bara undrar varför du åkte in?

  1. För att de ville kolla att allt var ok. Jag har ett kroniskt virus i kroppen. Jag har haft feber några dagar på rad också. Det är inte på grund av förkylningen jag åkte in för. <3

 4. Viktoria

  Det är precis som när man har katt i sängen och måste anpassa sig efter dem haha

 5. Elaka små virus. Hoppas du känner dig bättre nu ❤ det angår ingen vad du har för virus utan de viktiga e att du blir bra ?

 6. Sjukvården är inte gratis. Jag förstår att man kan tro att den är det. Men alla skattepengar som som man betalar går till både skola, sjukhus och mycket mer. Någon måste betala, man kan inte säga att sjukvården är gratis.

 7. Min farbror levde med en kronisk sjukdom. Han var glad och sa att allt var ok hela tiden. Han ville inte oroa oss. På julafton kollapsade han i köket och lämnade oss förevig. Vi var så besvikna för att vi har alltid trott att han mådde bra.
  Ville bara dela med mig av sorgen jag kände. Menar inte att du skulle dölja hur du egentligen mår. Men jag hoppas verkligen att du säger till oss läsare hur det ligger till när du inte mår bra. Du behöver inte säga vilken sjukdom du har. Vi finns här för dig oavsett <3

 8. Angelica

  Så glad att du mår bra igen!! Javisst e det tur att vi har sådan bra sjukvård! Stora kramar från mig!

 9. Klart man ska kolla upp sig om man fått den infon av läkare, ingen annan har något att säga till om, om det eller ens rätten att gissa vilken sjukdom du har. Klart man kan undra, men då håller man tyst om du skrivit att du inte ens vill säga vad det är. Jag har också en kronisk medfödd grej som gör att jag blir dålig ibland. Inte alla vet. Är inte något man vill skylta med sådär just. Gör som läkarna säger Foki så blir det nog bra. Krya på dig från förkylningen.. jag är också förkyld nu och har haft öroninflammation nu tillochmed. kram

 10. Började läsa inlägget och tänkte som någon annan att ”Varför åker du in? tar upp plats och allt det där när man kan ringa 1177?” sen såg jag det sista och förstår absolut att du åkte in. Tror en del missar att läsa klart ditt inlägg som är hela ”vändpunkten” 😉

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *