Planer inför höst och vinter

Vi är inne i September månad, vilket innebär att det är typ höst nu. För mig känns det som sommar fortfarande. 20 till 23 grader varmt på dagarna är sommartemperatur, svensk sommartemperatur. Alltså, vilken lång sommar vi har haft. Jag kommer inte ihåg när vi hade så här varmt och länge. Åtminstone här i södra delen av Sverige. Tror ni att vi kommer att få det lika varmt nästa år?

Sommaren känns alltid som ”chillperioden” för oss. Vi sätter inte igång med något större projekt. Vi se till att gå ut, mysa, hitta på roligheter med nära och kära istället. Vi lever utan bekymmer på somrarna, eller försöker leva utan bekymmer i alla fall. Jag och Bill blev tillsammans under sommaren och har alltid varit duktiga med att samla på oss vackra sommarminnen. Varje sommar se vi alltid till att mysa extra mycket. Vi som också är vara med att somrarna brukar vara korta, därför tar vi vara på den väl.

Inför hösten och vintern har vi lite planer. Jag ska plugga företagsekonomi, Bill ska fortsätta med renoveringen här hemma eftersom vi behöver göra mer förvaringsplatser i vår lilla mysiga lägenhet. Vi tog uppehåll när Zelda kom.
Ska jättesnart boka vår resa till Thailand när vi har pratat ihop med resten av min familj. Den här gången kommer hela min familj att vara i Thailand samtidigt. Jag, Bill och Zelda blir nog borta i 1-2 månader. Vi har pratat lite om att åka till Singapore och kanske Japan en sväng också, vi får se. Resorna är inte bokade än, måste känna av lite med Zelda. Men till Thailand måste vi åka till. Måste som sagt titta till huset och se hur mycket de har arbetat på gården. Spännande! Vilken härlig höst och vinter det kommer att bli. 

Vad har ni för planer inför höst och vinter kära ni?

14 kommentarer

 1. Värmen har väl nåt med klimatförändringarna att göra? Enligt vissa rapporter sägs det ju att det är ”kört” och det inte kommer finnas någon värld till barn å barnbarn, även om vi bromsar in på utsläpp mm 🙁

  1. Skulle också skriva att klimatförändringarna är ju den troliga orsaken 🙁 Med flyget som en stor bov och där den enskilda individen kan göra skillnad. Du som generellt är så medveten, Foki ❤️

   1. Att hindra individer personer att flyga är dumt. Flyg är ett värdefullt transportmedel. Speciellt för Fokis del med familjer som bor på andra sidan jordklotet. Om hon vill åka till Japan eller Singapore när hon är på den kontinenten, why not? Hon har inte varit där på flera år. Vissa reser hela tiden trots att dom inte behöver det. Att resa kan vara lärorikt och nyttigt. När man får uppleva annat än Sverige. Det bästa vore bara om dom höjer flygskatter och minska antal flygavgångar. Inte att alla ska bojkotta flyg.

    Min familj bor i Umeå men jag studerar i Stockholm. Jag flyger hem nästan varje helg. Av ekonomisk skäl tar jag inte tåg. Det kostar fan mer att åka tåg.

    Ta flyg om du måste och vill Foki. Samla fina minnen med din lilla familj <3
    Du gör otroligt mycket för att kompensera miljö ändå. Man behöver inte vara perfekt och följer alla regler.

   2. Men utsläpp från EN flygresa motsvarar en persons maxutsläpp för ett år – för att det ska kunna klassas som ”hållbart”. Och oavsett vad man gör så går dessa 2,5 ton koldioxid inte att ta tillbaka.

    Någonstans måste vi ju förstå att vi bara har en planet och att det inte går att leva så som vi alltid tagit för givet. Till slut tar både resurser, djurarter, luft mm slut. Enligt forskarna så ser det inte ljust ut.

   3. @L
    CO2 utsläppen med flyg är ”bara” dubbelt så mycket än bil. Folk gnäller hela tiden att flyg är dom allra största boven. Jag mår faktiskt dåligt att jag kör nästan 30 mil varje dag till och från jobbet. Men jag har inget val. Mina arbetstider passar inte busstiderna heller. Det går 2 bussar om dan. Bor uppe i norrland.
    Jag miljökompensera genom att inte konsumera i onödan och äter inte kött! Vette fan om det täcker för bilkörningen men vad gör man?

   4. Man kan inte kompensera. Allt man gör hamnar på minuskontot och det går inte att få tillbaka det genom att inte inte äta kött.. Det gör bara att man inte hamnar på ännu mer minus. Finns liksom inget pluskonto

   5. Ja exact som L säger. Det går inte att kompensera. Grundämnen går inte att förstöra och de försvinner inte, lagen om oförstörbarhet. Så fort CO2 släpps ut i vår omgivning så finns den kvar förevigt. Dock kan den ändra form och reagera med andra ämnen, men det försvinner aldrig.

  2. Sara och L
   Vilka ’klimatförändringar’? Vårt Klot har blivit nästan en grad varmare på 100 år. Ytterligare en grad kan förväntas till år 2100. Det motsvarar 15 mil i N-S riktning.
   Ingen människa, fisk, fågel, humla, isbjörn, korall eller tall kan uppfatta något så litet som en grad på 80 år och det kan inte Sara, L eller jag heller. Om larmen vore sanna skulle havsytans höjning inte se ut så här.
   https://climate.nasa.gov/vital-signs/sea-level/

   Det som verkligen betyder något är att fotosyntesen, på grund av mer koldioxid, ökat så att vårt klot blivit 20% grönare.

  3. Den värme vi hade täckte 2% av jordklotet. På andra ställen var det kallt och medeltemperaturen hade inte höjts, snarare en liten aning tvärt om.

 2. Måste fråga! Vad är det för hus i Thailand? Är det erat? Ska ni flytta ditt? Kram!!!

 3. Jag kan följa med som bagage till Japan ?? min syster har varit där å säger de e fantastiskt.

  I höst händer inte så mycket med tanke på alla ekonomiska bakslag man har haft. Bara kämpa å komma ikapp å hoppas man inte får mer otur. Annars blir de mest rehab å utredningar. Från allt tråkigt till något roligt… har fått massor av chilis på mina plantor. Har torkat en del av dem å gjort chiliflakes å blandat. Hua så starkt de blev (max 300 000 scoville).

  På tal om kryddor… har du torkat gurkmeja nån gång? Läste av man måste koka å sen torka den innan man mal den till pulver. Har du nåt tips om det?

 4. För mig är hösten oförutsägbar. Ska på en intervju för ett av mina drömjobb imorgon och så ska jag tillbaka till Japan nästa vecka. Tiden efter examen är verkligen hektisk!

  1. Grattis! Hoppas intervjun går bra ?
   Önskar trevlig resa till Japan (inte lite avis ?)

 5. Hej!
  Först och främst, tycker din blogg är väldigt inspirerande och rolig att läsa. Så kul att få följa dig och numera Zelda också 😀 <3
  I vinter kommer jag för första gången resa till Thailand (främst små öar), och undrar om du har något tips på saker att tänka på vid såna resor? Något man bör vara försiktig med eller undvika?
  Du är bäst! 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *