5 rätters middag med Zelda

Jag och Bill brukar ofta prata om hur kul det skulle vara om Zelda blir lika matintresserad som vi är. Hur jag en gång i månaden kommer att laga ”avsmakningsrätter” hemma när Zelda blir lite äldre. Som en kul grej. Mat ger glädje och lycka för mig som älskar att laga mat.

Som det ser ut nu är Zelda jätteintresserad av allt vi äter. Men det är trots allt en del av hennes utveckling, att hon blir nyfiken på mat.

Varje gång vi äter middag får hon alltid smaka det vi äter. Jag doppar skeden i maten att hon ska få känna smakerna. Många gånger älskar hon det. Har hänt att hon ville ha mer vid ett par tillfällen. Då brukar jag mosa lite av maten och ger henne en halv tesked.
Jag tycker att Zelda äter jättemycket mat/puréer. Hon brukar äta upp till 1 dl per måltid ungefär. Jag bromsa inte henne utan ge henne det hon vill ha, tills hon blir nöjd. Nu är Zelda dock helt ointresserad av amningen, det går knappt att amma henne på kvällarna något mer. Hon säger ifrån direkt. Även om jag vill fortsätta amma så tvingar jag inte henne. Hon får äta det hon vill äta, men jag testar att erbjuda brösten lite då och då. Kanske hon finner intresse igen.

Zelda är som lugnast när vi sitter vid matbordet och äter. Hon vet att hon kommer att få smaka våra maträtter och väntar med spänningen på att få smaka. Hon tål väldigt mycket den här lilla damen, har inte haft problem med magen någonsin av provsmakningar eller introduktion av nya maträtter. Förmodligen är hennes mage mogen och redo för det här. Det har hon åt andra sidan varit tydligt med att visa oss.

 Kockens överraskning: ”Kall squashsoppa med nötter” ↑

”Mirrow of garden, Summer vegetable” ↑

”Verbena peach tart” ↑

2 kommentarer

  1. Ser jättegott ut! Hoppas Zelda fortsätter att prova mat när hon blir lite äldre. 😉

  2. Vad gott allt ser ut och vad roligt att Zelda är intresserad av mat. 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *