Nice, Côte d’Azur

Hey fina ni, 

Jag är inte inloggad på internet idag (söndag) bara så ni vet. Har gjort tidsinställda inlägg för dagen bara. Hoppas att ni har det bra där ni är och att ni mår bäst. Jag och min familj skickar massor kärlek till er fina människor!

Vill bara dela med mig av sista dagen i Frankrike som vi spenderade i Nice.

De sägs att Nice är huvudstaden i Franska Rivieran och är Frankrikes femte största stad som lockar dit många turister.

Vi promenera längst efter den kända Promenade des Anglais och strosade runt shoppinggatorna i centrala Nice som Avenue Jean Médecin bl.a.

Arkitekturen i Nice kan variera lite beroende vilken del av stan man befinner i. Det finns jättemycket att se och upptäcka i Nice. Från modern arkitektur i ena kvarteret, till klassiska vackra byggnader med fransk-balkong i andra och sen hamnar man helt plötsligt i en kvarter med äldre byggnader som funnits där sen flera hundra år tillbaka, Vieille Ville heter området. Det är Nice Old Town.

Vi strosade genom Vieille Ville halva dagen för att det var så mysigt där. Jättemycket utbud av restauranger och glasskiosker. Vi stannade till på Le Panier och åt lunch där också. Tanken var att vi skulle äta på KOKO GREEN, Vegan & Raw food först. Som ligger i samma område men restaurangen var stängt den dagen.

Lunchen var hur god som helst!

Vi hängde också i parker och kollade på hur andra barn lekte. Så mysigt att se när barn är glada. Zelda kommer att få leka med så många nya vänner i framtiden vi reser utomlands. ♥

Tänkt den dagen Zelda är inne i en ålder där hon uppskattar karuseller, lekparker, nöjesfält och tivoli. Vi kommer förmodligen att ha lite andra resmål då. Åh, vad mysigt det kommer att bli.

3 kommentarer

 1. Jag mår bara bra:) Är det någon mer än jag som älska naturen? Och nej jag är inte en pensionär, jag är en 20 åring som älska djuren och naturen. Hela dan har jag vandrat runt i skogen med mina hundar haha. Ser ut som du haft jätte kul! Ha en go vecka allihopa!!!

 2. Välkomna hem igen………
  Nice ser verkligen mysigt ut. Förstår av bilderna och dina fina berättelser att ni haft några härliga dagar på Franska Rivieran, och hunnit med att se en hel del. Skönt att allt gått så fint med Zelda.. Hon verkar gilla att upptäcka världen.

  Tror dessutom att det var en bra tidpunkt på året att åka dit.
  De stora turistströmmarna är över och vädret ännu soligt och varmt.
  Perfekt att kunna ha med familjen och göra en combo jobb-, sightseeingresa.

  Dröjer nog inte länge innan ni planerar nästa utlandsresa………
  Fast det förstås, på vintern vill man ju inte traska runt med en bebis i någon Europeisk storstad då det kan vara regn, rusk och iskallt.

  Då är det varma resmål som gäller. Eller kanske att sitta inomhus
  vid brasan i Lappland och mysa med familjen.

  Apropå detta, har ni kanske redan någon resa till Thailand inplanerad och när blir det i så fall?

  Karma
  Mandy

 3. Vad mysigt ni verkar ha det! Ett tips: när du lägger ut matbilder vore det kul om du också skrev vad det är för maträtt.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *