Saint Tropez

Vi funderade på att köra bil till St. Tropez först men läste i en reseguide att de rekommenderade att ta båt istället eftersom det kunde vara lite krångligt att köra dit säger de. Så… vi hoppade på en turistbåt och tänkte att det skulle vara kul.

Zelda satt och log till alla främlingar som hon såg på båten, haha. Hon har kommit in i en period nu där hon älskar att slänga iväg söta leenden till folk. För inte så länge sen var alla så läskiga. Vad fort det vänder.

Kaptenen på båten var så himla rolig. Sättet på hur han pratade, skämtade och berättade om intressanta platser som vi såg längst efter vägen.

Nedan har vi Eclipse ↓ som är världens näst största yacht. När vi anlände i St. Tropez såg vi jättemånga superyachter, jag kände mig fattig i jämförelse, haha. Tänk om jag hade så mycket pengar över att jag kan köpa en båt för över 10 miljarder kronor i värde. Dock skulle jag hellre göra skillnad för ett helt land om jag hade så mycket pengar. Vilken möjlighet det skulle vara! Rikedom mäts i kärlek som man ger och får tillbaka. 

Vi strosade runt, köpte glass och utforskade centrum. Vi ville så himla gärna åka till Ramatuelle för att bada lite när vi var i St. Tropez men vi hade för lite med tid. Det var ändå mysigt att bara kika runt i St. Tropez centrum.

Sen var det lunchdags. När jag är utomlands älskar jag att beställa in lokala delikatesser. Frågar alltid personalen vad kockens rekommendation är. Jag är inte så kräsen av mig och har väldigt öppet sinne när det kommer till mat så jag älskar överrakningar. Så länge det inte är reptiler, insekter eller annat läbbigt.

Jag beställer alltid in förrätt, varmrätt och efterrätt.
Om inte vi äter efterrätten på restaurangen brukar vi alltid hitta ett café eller glasskiosk så att vi får i oss lite sött efter maten. 

St. Tropez var väldigt mysigt med de charmiga gatorna. Om man vill se de allra lyxigaste yachterna kan man åka hit. Annars är det ingenting mer med staden som man inte kan uppleva på andra ställen. Kanske om vi fick chans att besöka Ramatuelle som ligger en liten bit bort från St. Tropez’ centrum. Då skulle vi nog gilla det. Har hört att det är fina stränder där. Nu har vi varit i St. Tropez i alla fall och jag kan nu bocka av stället från min lilla bucket list! Yey 

4 kommentarer

 1. Älska sista bilden på dig:) Roligt att ni hade det så trevligt!!

  1. Tack snälla finaste du <3
   Kärlek från oss <3

 2. Hej! En väldigt nyfiken fråga från en genetik nyfiken tjej. Hur fick Zelda sin blåa fina ögonfärg? Väldigt ovanligt för asiater att barnen blir blåögda när mamman eller pappan inte har någon blå anlag i släkten eller att mamman har bruna men pappa har blå är också ovanligt att ögonen blir klarblå ?

  1. Det är en fråga som jag inte kan svara på faktiskt, det bara hände 🙂 Zelda fick blåa ögon. Genetik är full av överraskningar tydligen. Men hon är bara 6 månader, mycket kan hända på vägen! 🙂 <3

   Kramar

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *