Finare middagstid

En av sakerna som vi var noggranna med under resan var att försöka röra oss mot hotellet senast klockan 20:00. Vi ville inte stanna ute för länge p.g.a Zeldas läggdags. Vi vill att hon ska vara i en lugn och trygg miljö när hon ska somna för kvällen.

Under vår resa till Franska Rivieran upptäckt vi hur omöjligt det var för oss att äta på finare restauranger kring 17:00 tiden. Jag och Bill hade en lista på michelin-restauranger som vi har försökt att boka bord på men de öppnade för middag först klockan 19:30. Det var lite synd faktiskt. Mat är verkligen det viktigaste under våra resor. De har jättemånga fina michelin-restauranger där nere som jag hade velat besöka och få inspiration av.

Annars har vi ätit väldigt bra ändå, lyckades hitta bra restauranger förutom den som vi var på i Monaco, Café de Paris Monte-Carlo hette den. Maten levde verkligen inte upp till prislappen.

Är mat också en viktig del av era resor? 

11 kommentarer

 1. Vad är det som gör michelin-restauranger bättre än andra? Missuppfatta inte mig, är inte dryg eller så. Jag har aldrig ätit på en michelin restaurang, är genuint nyfiken bara. ^^ Ska maten vara supergott tillagad och se ut på ett visst sätt (små uppläggningar?) , eller har man unika ingredienser? ^^

  1. Michelin behöver inte vara bättre. Vissa tycker att det är lyxigt och exklusivt att äta på en Michelin-restaurang. För mig som är matintresserad tycker om upplägget. Hur de presenterar maträtterna. Hur de kombinerar ihop olika ingredienser, råvaror samt hur de behandlar dem. På en Michelin restaurang brukar man oftast få en avsmakningsmeny med flera rätter, portioner är småa och vackra upplagda. Älskar hur flesta har en liten story till olika rätterna också vilket gör det mer personligt och upplevelserikt. Vi brukar få hem en ”sagobok” om det vi har ätit t.ex. det ligger mycket tid och omsorg på de maträtterna helt enkelt.

   Om man inte vill ha överraskningar när det kommer till mat ska man nog inte välja en Michelin restaurang, haha. Ibland kan kombinationer av råvaror vara ganska lustiga och inte passar alla. Jag älskar avsmakningsmenyer på Michelin-restauranger just på grund av att jag får så mycket inspiration. Älskar att testa nya rätter. Sen är det faktiskt lite billigare att äta Michelin på franska rivieran när det är så många restauranger som har Michelin stjärnor. Fler konkurrenter har de än här hemma i Sverige. ???

   Kramar!

   1. Vill även tillägga att en Michelinstjärna inte nödvändigtvis behöver handla om mat heller. Varje stjärna står för en individuell aspekt i kriterierna. Jag bor i Växjö och här har vi en restaurang som har en stjärna men den har de förtjänat genom sin alkohol.
    Maten där är supergod och kostar inte för mycket heller. Man kan äta för 200 där men även för 1000. Det är svensk husmanskost där så portionerna är stora nog.
    Så lita inte enbart på stjärnorna för det är olika från restaurang till restaurang. Storstäder har det lite dyrare, men hittar man något i en mindre stad finns det i lägre prisklasser också. Vi har vanliga restauranger som kostar mer än Michelinstället (i Växjö).

   2. Mou: är du säker att själva restaurangen har en Michelin⭐️? Om det endast handlar alkoholen alltså. Jag vet att en restaurang behöver inte ha någon stjärna men att vissa utvalda rätter i deras meny kan ha det. Samma med hur kocken kan ha en stjärna men inte själva restaurangen. Restauranger med Michelinstjärnor är hela upplevelsen i sin helhet.

   3. @Klara
    Ja, det är jag. Restaurangen i sig heter PM & Vänner som fick en stjärna för krogen på restaurangen. Motiveringen kan dock ha uppdaterats nu.
    Restaurangen i sig känns inte som någon specifik upplevelse jämfört med många andra.
    Vet att en hel del restauranger med stjärnor brukar ha det väldigt lyxigt men ville bara förtydliga att det egentligen inte behöver vara så alls rent prismässigt. Har varit på fina både i Storbritannien och i Frankrike och har sett att mycket varierar.

 2. Det är bra att du tänker på hennes läggdags, det gjorde alltid jag med mina barn och det gav de tillslut en trygg och snabb läggning. Jag har äldre barn på 7 år och nattar de fortfarande men det går på 2-3 minuter. Just för att de känner tryggheten så går det fort. Min uppfattning är att när barn (som är äldre) är oroliga så tar det längre tid och är de inte trygga så tar det ju fler snurrningar i sängen, plötsligt ska de dricka vatten, gå på toa, säga något etc.

  Lycka till med allt

 3. Åh så himla länge sedan jag besökte din blogg, kom ihåg det nu när jag själv startade en blogg igen. Du har fått barn och allt! Så himla roligt! Så söt hon är <3

 4. Så sant. Man äter middag i Frankrike vid 19.30. Hade glömt det. Minns att jag gick ner 2 kg trots allt vin som slank ner. Gick ju inte att beställa ett litet glas :p hel eller halv flaska gällde. Hua!

  Har många fina minnen när jag var i Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil med min lillasyster. Meningen var att vi skulle besöka grottorna men jag hade pajat mitt knä så de blev inget av det. Men vi njöt av naturen å god mat. Minns att de fanns ett nudistbad där oxå. Inget som vi vågade oss på ?

 5. För att riskerar låta kräsen/bortskämd, jag och mamma var en 14 dagars all inklusive resa i Karibien, Aruba närmare bestämt i Januari iår. Innan denna resa hade vi föreställt oss skaldjur och fisk i mängder för det är ju den bilden man har av Karibien. Men efter att ha testat hotellets restauranger + all inklusivesektionen under vår vistelse blev vi enormt besvikna. Sjukt att andra svenskar/amerikaner var hur nöjda som helst under resan.Det handlar nog om vad man är van vid, har för referensramar, hur bra man är på att laga mat hemma, vi gör så god mat hemma så vi vill ju att det ska vara något extra men inte på Michelin nivå. Vi insåg under vår vistelse där levde inte maten upp till våra förväntningar efter diverse restaurangbesök. Främst på grund av USA ligger så pass nära Aruba, att det är deras Spanien så eftersom amerikanerna dricksar utöver all inklusive har dom prioriterat amerikanerna – vilket ledde till mycket snabb mat och friterad mat, färdiglagade rätter som pizza, club sandwich(obs i baren) fajitas, torr kyckling, någon köttgryta bla. Det jag åt som var fisk och skadljur var helt okej, inget kulinarisk upplevelse. Vi provade all inklusive varje dag, men även boka vi bord på en mexikansk, asiatisk, en finare restaurang på granhotellet men blev så besvikna. Jag tror att Västindien generellt sätt inte är så duktiga på matlagning. Om vi ska vara postiva var frukostbuffen bra , fanns ett kök i allklusivedelen där dom tillagade mat på beställning, så hamburgaren var bra och grillrestaurangen var också bra på vårt hotell men det andra lämnade lite att önska. Mamma & pappa har även varit på Jamaica, tillhör Karibien med och det var ingen kulinarisk upplevelse där, Inte heller när vi var i Turkiet för flera år sedan.

  Jag har verkligen insett att god mat utomlands inte är någon garanti. Nu har jag inte varit överallt men det känns som Asien, Thailand är bäst på matlagning i världen. Visst jag har en extra för kärlek för det men jag har aldrig blivit besviken. Eller när jag råkade beställa in glasnudlar, gillade ej konsistensen men generellt sätt håller Thailand en bättre och ÄTBAR standard.

  Jag har insett hur bra mat vi faktiskt har i Sverige och hur duktiga vi faktiskt är på matlagning här. Och skulle nog tänka till en extra gång, göra sin research ännu bättre gällande maten nästa resa. Vilket land i världen är bäst på mat Foki?

 6. Jag tycker att maten är det viktigaste när man reser! Dock tycker ju inte alltid ens resesällskap det, haha.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *