Cannes

Vi körde hyrbilen till Cannes och parkerade bilen i Pantiero-parkeringshus som ligger vid Port de Cannes och Palais des Festivals där Cannes film festival hålls varje år.

Vi började vår lilla sightseeing längst efter Boulevard de la Croisette. Gick förbi Cannes walk of fame, tittade på alla som solade på stranden, det var jättemånga barnfamiljer som var ute och hängde i parken ovanför stranden. De hade karuseller och annat kul till barnen.  

Sen gick vi till shoppinggatan Rue De Antibes. Vad mycket shopping de har i Cannes! Överallt är det butiker i olika prisklasser. Extra mycket lyxshopping ligger dock längst efter Boulevard de la Croisette.
Det är jättemycket folk i shoppinggatan så vi svängde av gatan ibland för att upptäcka de andra gatorna som verkade se mysiga ut.

Vi stannade till i parker samt andra mysiga ställen för att mata Zelda med vätska till och från. Jag var så himla rädd att hon skulle bli uttorkad när det var så varmt. Vi hade en regel att varje gång vi dricker eller äter ska Zelda också få i sig något. När jag kände mig ytterst törstig brukar jag erbjuder Zelda lite vätska också, även om jag själv inte drack när jag kände hur jag började bli kissnödig och hade inga toaletter nära till hands, haha.

Vi gick och gick och gick. Sen kom vi fram till Le Murs Peints, det är en av väggmålningar med olika filmscener, filmkaraktärer och skådisar. Det är jättemånga härliga restauranger vid den knuten.

Vi gick på en liten bakgata Rue Saint-Antoine och stannade till på restaurangen Le Manoir.

Vi valde att sitta väldigt avskilt i en återvändsgränd, haha. Måste tänka på att kunna sätta vagnen så att vi inte är i vägen för andra. Mysigt hade vi! Maten var fantastiskt!

Jag beställde in en ankrätt som Mandy rekommenderade här i bloggen. En typisk fransk maträtt, magret de Canard. Jag har bara ätit fransk mat under hela resan och det är verkligen hela grejen med vår resan, alltså mat.

Bill beställde in vegetarisk risotto. 

Vi älskar Cannes! Vill besöka staden igen fast under en längre tid. När vi åkte hem efter solen hade gått ner såg vi hur staden förvandlades till hel annan stad på något sätt, med alla mysiga belysningar. 

14 kommentarer

 1. CANNES OCH FOODIES
  Härlig dag ni hade i Cannes. Njuter av alla fina bilder.
  Att prova olika maträtter, speciellt när man är utomlands, är verkligen
  en av höjdpunkterna med resandet och att upptäcka nya platser och kulturer.

  ZELDA – THE CHEF
  Zelda ser för mysig ut där hon sitter i Fokis knä och ”läser menyn”.
  Tror Zelda kommer att bli en stor matälskare och förmodligen lika duktig kock som sin mamma och mormor. Det vore väl kul att i framtiden kunna föra över alla era matlagningskunskaper på Zelda.

  FOKI – THE CHEF
  När började du själv förresten Foki bli intresserad av mat och började laga mat, speciellt då Thaimat, men även norrländska rätter?
  Är du självlärd eller har din mamma lärt dig?
  Du verkar ju kunna laga allt dessutom, imponerande,
  Har en känsla av att du lagar supergod mat!!

  Kanske du och Zelda när hon blir större borde ha ett eget matlagningsprogram i TV där även barn är med och lagar mat från olika länder?

  Och kanske borde du skriva en matlagningsbok för barn med en massa fina bilder och enkla förklaringar? Finns det många sådana böcker i handeln förresten? Har noll koll på det.

  Karma
  Mandy

  1. Jag har alltid varit intresserad av matlagning sen jag var liten. Jag stekte min första omelett när jag var 5-6 år ungefär. Kommer ihåg det så väl. Jag nådde inte ens upp till spisen och var tvungen att stå på en pall. Med en vuxen i sällskap såklart.

   Det skulle vara så kul om Zelda är lika matintresserad som vi är. Men det märks på henne att hon är det! Hon gillar i princip allt som hon har fått smaka än så länge. 🙂

   Ta hand om dig,
   Kramar från oss! <3

 2. Så fint och gud vad gott allt såg ut! 😀

  1. Verkligen! Jag gillar Cannes, vill åka tillbaka igen! 🙂

   Kramar från oss <3

 3. Åh vad mysigt ni har det. Trevlig helg.

  1. Ja, det har vi verkligen haft <3
   Önskar dig en trevlig helg med.

   Kramar massor finaste du!

 4. Ditt hår är jävla långt ju!!! Kram.

  1. Haha, ja! Jag märkte det 😀 <3
   Dock har jag tappat så mycket hår under amningen.

   Kramar <3

 5. Viktoria

  Bara jag som tänker på Mr Bean varenda gång man hör Cannes hahah

  1. Hahaha 😀 <3
   Just det! Mr Bean’s Holiday 😛

 6. Vad vacker du är foki!! ? har du linser på dessa bilder eller är det så dina ”riktiga” ögon ser ut? Haha ❤️ Kram!

  1. Åh, vad du är rar <3 Tack snälla finaste du för komplimangen. Du är vackrast!

   Jag har linser, men det den jag har på bilden är klara linser med styrka så det är mina riktiga ögonfärg, ja 🙂

   Kramar!

 7. sååå fina bilder på dig och zeldizzz?? och vad långt hår du har fått!? mat är verkligen bästa när man är ute och reser, så kul att testa nytt??❤

  1. Wiih, tack snälla <3 Zelda hälsar ödmjukaste tack.
   Ja! Jag såg det först nu att jag har fått ganska långt hår, haha.

   Mat är såklart hela grejen med resan.

   Kramar från oss!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *