In the making of Hello Kitty X Foki perfume

Finaste ni, 

Vi ska köra bil till Cannes alldeles strax. Jag har haft en jobbdag hela dagen igår. Vi spenderade flera timmar i workshopen som ligger i en villa där ägaren till parfymeriet bor. Det var verkligen en av de vackraste villorna jag har sett!
Efter många olika försök med att kombinera ihop doftnoterna fick jag tillslut den doften som jag var ute efter. Jag var helt doftblind där ett tag efter all ”doftsniff” att jag fick gå ut från villan flera gånger för att ta pauser. Jag åkte inte från villan förrän jag var nöjd. Vi som hade tänkt att göra en sightseeing i Grasse efteråt men det var för sent. Dock gjorde det ingenting. Jag hade en viktig mission igår och det var att ta fram en doft som ska vara helt… gudomligt! Hoppas att ni kommer att gilla doften lika mycket som jag.

Bill har använt en och samma parfym i 15 år men de har dessvärre slutat tillverkat hans parfym. Igår passade han på att ta med sin parfym och fick hjälp av en perfumer att ta fram en liknande doft. De sparar formulan åt honom så att han alltid kan beställa sin parfym. Nu har Bill en doft som han vill ha under hela sin livstid. 

Hehe, Zelda har på sig sin Hello Kitty klänning såklart! 🙂

Igår hade jag och Bill världens roligaste dag. Zelda verkade ha kul hon med! Hon var supercool och kollade på oss med hennes nyfikna ögon, vad vi höll på med och vad vi gjorde. Zelda log och skrattade när vår perfumer hade en genomgång och gav oss guideline på olika doftnoterna.

Att få göra egen parfym är nog en av det roligaste upplevelserna som jag har varit med om. Det här vill jag göra om igen. Jag älskar när jobb inte känns som jobb. Fick extra mycket glädje att jag kan ta med min familj och hur de uppskattar att vara där med mig. 

10 kommentarer

 1. Zelda är så duktig ? kommer nog vara Go i henne när hon blir äldre tror jag ☺️ två drivna föräldrar som hon har kommer hon ta världen med stormsteg!

  ska bli spännande att köpa din parfym ? längtar sååå mycket ?

  1. Åh, låter som något som en ”fairy godmother” skulle säga. Zelda är blessed med så många underbara cybermostrar!

   Jag längtar också till parfymen! 🙂

   Kramar från oss <3

 2. Wow säger jag bara,
  Superspännande och imponerande att läsa om hur du fått fram din perfekta Hello Kitty doft bland alla olika dofter som finns i Grasse. Tycker det räcker med att lukta på några få dofter i en butik så blir man helt ”doftblind”.

  Imponerande också att Bill kan få sin favvoparfym levererad ifrån Grasse forever lixom…..

  Zelda ser väldigt nyfiken och intresserad ut. Hon är bara en bebis, men ser ändå ut att hålla full koll på vad ni sysslar med och ta in det.
  Vad månde bliva i framtiden?
  Tror att bebisar fattar mycket mer än vad man kan tro, bara det att dom inte kan uttrycka sig förrän stämbanden är tillräckligt utvecklade.

  Så känns det som om Zelda är en väldigt trygg bebis. Gissar det kanske kan bero på att hon spenderat hela sin uppväxt hittills med sin mum and dad och hela tiden är med er och får så mycket kärlek. Ni kommer att ha såå mycket glädje och lycka av lilla Zelda genom hela hennes livstid.
  Genom er båda får hon växa upp med det bästa av två världar och kulturer (Sverige och Thailand) och en combo av intelligens och kreativa sidor inom olika sektorer. Hur coolt är inte det?
  Dessutom, att få förmånen att lära sig både svenska och thailändska från det man är bebis är stort. Thailändska är ju inte det lättaste språket att lära sig som vuxen……

  Själv har jag ärvt min lätthet för språk av mamma, men inte alls hennes kreativa sida (sy, måla, skapa etc). Av pappa har jag ärvt hans sociala förmåga, nyfikenhet och behov av att ständigt få nya impulser, lära mig nya saker, av vad det än vara må. Lite av en facknörd. Äventyrlighet, upptäckarglädje, trygghet, alltid positiv oavsett vad som sker.

  Som t.ex. nu då jag lever på ”lånad tid” med en obotlig cancersjukdom sedan 1 april, kanske bara har några månader kvar att leva, men deppar inte ihop för det. Försöker göra det bästa av varje dag.

  LIFE IS HERE AND NOW
  Karma
  Mandy

  1. Jag tror att du kommer att leva länge! Så mycket positivitet och så mycket energi du har inom dig! <3
   Njut av varje dag fina du, njut av solen, njut av regnet, njut av naturen, njut av din vardag. Att kunna finna det enkla i vardagen är en riktig lycka. Att vara lycklig i själen kan hela en väldigt mycket.

   Zelda är verkligen en nyfiken liten en. Det har hon alltid varit sen hon var bebis. Hon älskar att iaktta och studerar allt hon ser runt om sig. Det är så kul att se. Vi hoppas att hon växer upp och bli ett snällt barn med hjärta av guld. Det är nog allt vi önskar.

   Kramar från oss!

 3. FRANSK TYPISK MATRÄTT
  Kan man tänka sig att äta anka, så är DUCK A L’ORANGE (stekt eller friterad anka i apelsinsås) en omtyckt rätt som är typisk för Frankrike och som ofta serveras på franska och även på kinesiska restauranger världen över.

  BON APPETITE

  1. Jag beställde den! Har alltid älskat rätten! Tack snälla 🙂 <3

 4. Spännande ? kom inte ihåg vad de skulle bli för doft.

  1. Mild, söt och mjuk doft… Haha så mycket kan jag avslöja just nu 😛

 5. Sååå spännande! Längtar tills parfymen finns att köpa! ❤️
  De skulle vart kul om du i framtiden skulle få göra en till hello kitty parfym fast med Zelda! ?

  1. Åh, vad du är underbar! Jag längtar också! Haha, om jag får den chansen att göra det här igen skulle jag inte tacka nej såklart!

   Kramar <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *