Tråkigt att gå till gymmet

Kommer ni ihåg att jag köpte ett års gymkort till Bill förra året? Han har utnyttjat kortet tre gånger! TRE GÅNGER! Vi har ett SATS-gym vägg i vägg med oss, det kostar dessutom flera flera tusen kronor om året att träna där. Men Bill kom aldrig igång. Han sa nu under sommaren att han kommer nog inte att träna något mer. Han har inte tid och är upptagen med Zelda säger han. Nu har han skrivit över gymkortet till mig… Dear lord!!!

Helt ärligt tycker jag inte om att träna på gymmet. Är förundrad och nästintill avundsjuk när jag hör hur mina kompisar säger: -Åh, så härligt med en löptur. eller –Vad uppfriskande med lite träning. Jag har ingen aning hur man får fram de känslorna, haha. I medlemskapet hade jag gratis PT timmar. Jag har redan haft en träning med PT. Hon visade mig hur man tränar kroppen efter förlossning med knipövningar samt andra övningar så att jag orkar mer fysiskt. Speciellt nu när jag går och bär på Zelda hela dagarna som växer dagligen. Ingen hardcore träning och det är mestadels sådana övningar som jag kan göra hemma. Vilket är bra och nyttigt kan jag tycka.

Nu när vi ändå är inne i ämnet om träning vill jag berätta en grej som gjorde mig så ledsen. En vän till mig berättade att hen hade så dålig självförtroende som ledde till att hen började träna och blev beroende. Min kompis har dålig självkänsla än idag. Det är tråkigt tycker jag för att hen är supersnygg. Jag påminner min vän hela tiden hur snygg hen är. Synd att det kan uppstå hets kring träningen bara, att den kan leda till kroppshets. Man ska träna för att må bra eller så gillar vissa helt enkelt att träna. Jag läste hur träningen frigör endorfiner i kroppen. Vet inte om jag behöver ha någon speciell taktik för att hitta den dock? Hahaha. Nä, men skämt åt sidan. Träningen är bra så länge man gör det måttligt för hälsans skull. Vissa behöver träna och göra fysiska övningar lite extra om man lider av en viss sjukdom t.ex. Träning är positivt så länge man har rätt inställning till den.

När vi bodde i Bangkok brukar jag och Bill träna tillsammans. Det var mysigt tyckte vi, dels för att vårt gym hade världens finaste utsikt. Maskinerna var utrustade med TV-skärmar och SPEL vilket gör träningen roligare, haha. Dock var det mest konditionsträning jag körde för att få röra på mig lite, i Bangkok kunde jag inte ta promenader på samma sätt som här. Att sitta i bilkön för att komma till en park var ingen höjdare alla gånger.

Jag tar dagliga promenader och gör fysiska aktiviteter här hemma hela tiden när jag har Zelda. Jag rör på mig mer eller mindre. Vilket jag tycker känns bra, det gör mig lycklig och jag känner mig inte alls ohälsosam.

Min kompis a.k.a. acrobat Yun följde med till gymmet idag. Nu ska vi stretcha sa han. Yeaaah.. right, alla kan ju gå ner i spagat, haha. Trodde att det ska vara roligare att träna med en kompis men det var jobbigare. Yun tränar så intensivt för att han är en proffsdansare liksom. 

21 kommentarer

 1. Jag tycker inte heller om att träna,super tråkigt. Måste dock hålla igång på nått vis då jobbet kräver att vi klarar ett fystest varje höst. Jag brukar göra saker som inte känns som träning. Så varje dag när jag går och lämnar och hämtar barna på skolan tar jag Lilleman på 10.3kg i bärstolen på ryggen när vi går. Nedför dit och dryg uppför hem. Nytta med nöje. 🙂

  1. Ja! Så är det ju. Saker som inte känns som träning är så mycket roligare enligt mig. Jag tycker om att röra på mig men att stå på gymmet bara för att träna är så tråkigt för min del, haha

   Kramar! 😀

 2. Jag brukade tycka om att träna, men det gick över ?
  Men jag vill ju röra mig ändå, så jag har cyklat till och från jobbet i flera år, som tog ungefär lika lång tid som att ta tunnelbanan. Och nu blir det barnvagnspromenader istället ?
  Ha en fin dag!

  1. Vad klokt! 😀 Jag brukar promenera mellan mina möten i stan än att ta någon form av fordon. Det tar ju lika långt tid att gå som att ta uber t.ex. Jag går med vagnen varje dag och det ger mig verkligen supermycket glädje! <3

   Kramar!

 3. Jag föredrar andra träningsformer. Som att cykla. Minns jag rätt tycker du väl om snowboard? Det brukar ju vara bra träning 😉

  1. Älskar snowboard! Tänk om man kunde åka snowboard året runt? Haha :D<3
   Allt annat än att stå på gymmet gillar jag, att få vara ute och gör någon form av fysiskt aktivitet är ju det bästa för mig! 😀

   Kramar!

 4. Viktoria

  Jag har aldrig tyckt om att träna men jag minns i skolan att det var roligt varje gång när vi tex hade Badminton även fast jag inte var särskilt bra på det medan andra grejer vi gjorde som tex fotboll hatade jag. Man får väl hitta det man själv tycker är roligt helt enkelt.

  1. Haha, jag som älskade fotboll! Jag gillade sport som en liten. Men vi hade åt andra sidan inte så mycket att göra i ett litet samhälle. Så sport var något som höll oss sysselsätta 😀 <3
   Kramar!

 5. Jag hatar att träna men älskar mat. Har även problem med depression så det är väldigt svårt för mig att ta tag i träning. Jag vill träna med vänner men har inga i närheten så det blir mest promenader på egen hand. Men jag håller med dig. Träning ska vara hälsosamt! Känner många som har ohälsosamma inställningar till träning och det kan bli farligt. Hoppas att du hittar något som passar dig både fysiskt och mentalt!

  1. Testa GoFrendly-appen om du vill hitta tjejkompisar! jag har fått massa nya vänner därigenom 🙂

  2. Jag älskar också mat! Väldigt mycket! <3
   Du och Joe kan ju stötta varandra och kommer överens om att göra någon form av fysisk aktivitet tillsammans? T.ex. Varje söndagar kan ni ta en promenad i skogen eller liknande. Som jag och Bill med våra dagliga barnvagnspromenader.
   Som du säger ska man ju hitta något som passar en och framförallt som man får glädje av. Man kan göra många olika fysiska aktiviter utan att det ska kännas "påtvingad" eller "påfrestande".

   Kramar från oss fina du! <3

 6. Älska att gymma! Särskilt när jag är arg eller stressad, då passa en boxningspass bra.

  1. Haha, good for you! 😀 <3
   Du har hittat din grej i alla fall 😛

   Kramar!

 7. Testa att gå på pass. Du har ju yoga men också dans box mm att välja på. Brukar bli roligare på dem. ??

  1. Yoga gillar jag! 😀 <3

 8. Haha! Undrar hur många gånger Yun har vaknat upp som en dubbelknut? Klart alla kan gå ner i split å spagat ?
  Det var några månader sen jag tränade för jag blir galet trött vid aktivitet å har svårt att återhämta mig. Annars gillar jag att lyfta skrot.

  Sen vill jag skicka en kram till din vän som har de jobbigt. Jag tror man pressar sig för hårt eftersom kraven e så höga idag. Ingen verkar nöjd utan kräver mer å mer. Man försöker anpassa sig men till sist kraschar man.

  Var rädda om er ❤

  1. Ja, verkligen. Jag tror att hen jämförde sig för mycket med andra på sociala media som gör att hen tror att man måste se ut på ett visst sätt. Hen glömmer bort det viktiga att det är insidan som gör en snygg, fin och vacker. En trygg själ kommer längst! <3

   Kramar

 9. Hej Foki!
  Vad tråkigt att din kompis mår dåligt 🙁 Jag förstår att det är i all välmening som du berättar att hen är supersnygg MEN om man är fast i en utseendefixering eller träningsmani så förstärker den typen av kommentarer bara det skeva tankesättet om att man bara är snygg för att man tränar. Det är bättre med kommentarer som ”vad uppfinningsrik du är” eller ”du är en så omtänksam vän” och saker som inte är kopplade till hens fysiska utseende. Jag är övertygad om att du är en jättebra vän men tänkte bara tipsa för den här typen av saker är lite svåra att ha koll på om man inte varit i samma tankebanor själv. Kram!

  1. Jag är tacksam att du är omtänksam och bryr dig om min väns välmående. Jag tänkte inte på att ordet snygg ska endast beskriva någons utseende. För mig, min egen tolkning av snygg, fin eller vacker är för alla. Det handlar om en person i helhet och jag vill inte sätta ett stämpel på hur man ska se ut som snygg, utan alla är snygga så länge man har en fin och vacker själ med hjärta på rätt ställe. Alla mina vänner är supersnygga i mina ögon. Bill är supersnygg i mina ögon men kanske inte i andras. Man ska tycka att man själv är snygg oavsett hur man ser ut, man ska våga tycka om sig själv, tar åt sig alla komplimanger och vara självsäker. Det snyggaste och vackraste hos en människa är att de är trygga i sig själva tycker jag. <3 Jag älskar när Bill säger att jag är snygg och vacker t.ex. Jag tycker inte att jag är snyggast i världen men jag vet att jag är snygg i någons ögon i alla fall, det gör mig glad 😀 <3

   Tack för en välformulerade kommentar, det var lärorikt! Nu vet jag att vissa kan tolka ordet snygg till endast utseende. Ska vara mer försiktig! 🙂

   Kramar massor!

   1. Jag håller helt med dig! Att vara trygg i sig själv är det vackraste som finns! Och du känner självklart din vän bäst men ville bara tipsa <3 Kram!

 10. Jag började springa för typ 8 år sen tror jag för att jag kände att jag behövde mer motion och det tog lååång tid men nu älskar jag det! Jag tränar massor för att jag mår bra av det både fysiskt och psykiskt och såklart för att det är kul. Men jag försöker variera träningen mycket. 🙂 Gym/styrketräning, grupp-pass på gymmet, PT och löpning och har även börjat cykla lite smått och funderar på att börja simma, men hur ska man hinna allt? haha. 🙂

  Viktigaste anledningen för mig att träna är dock att det hjälper mig med ångest och depression. Det var träningen som gjorde att jag kunde ta mig ur ett destruktivt självskadebeteende och jag mår så sjukt mycket bättre idag.
  Bara du får lite rutin på att träna och hittar din grej så kan du nog tycka att det är riktigt skönt och kul, och ibland kanske det kan vara skönt med lite egentid från bebisen med (även om du verkligen inte verkar behöva vara ifrån Zelda någonsin just nu, haha). <3<3<3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *