Ska börja med riktiga smakportioner nu

Hey finaste ni, 

Idag har vi varit hos BVC för rutinkontroll med Zelda. Hon har även fått lite vacciner. Zelda har tappat vikt i sin kurva. Från att ligga ovanför normalkurvan är hon nu ett snäppt under. Sköterskan sa att vi borde börja med större portioner med fast föda till Zelda redan nu. Eftersom amningen och ersättningen räcker inte till något mer. Zelda rör på sig väldigt mycket på dagarna och behöver mer energi helt enkelt. De på BVC sa att Zelda är snabb med vissa saker i hennes utveckling, saker som de brukar kolla först vid 6-7 månaders ålder. Såg ni i min instastory att Zelda kan hålla upp sig själv med hjälp av att hålla sig fast på möbler nu?! Hon är verkligen framåt och vill så mycket. Inte så konstigt att hon behöver mer mat också, haha.

Snart är det ett halvt år sen vi fick Zelda (om 3 veckor). Känns som att tiden har stått still samtidigt som den har gått väldigt fort. Vi har inte hunnit med så mycket mer än att anpassa vår vardag efter Zelda och kommer in i de nya rutinerna som ständigt ändras. Nu är det nog inte länge kvar tills Zelda börja krypa, hasar sig fram längt efter möblerna och kladda på TV skärmen.

På tal om att kladda på TV skärmen. Nu när vi ser var Zeldas utveckling är på väg kommer Bill att fortsätta med renoveringen här hemma. Vi ska göra en inbyggd vägghylla som vi kan ställa TV i, utom Zeldas räckvidd. Vi ska också bygga in Baggiz lilla gömställe i väggen när han vill och behöver eget space. Ni vet, småsyskon kan vara så jobbiga ibland.

Gosh vad vi är långsamma med renoveringen. Bill tar så himla lång tid på sig att tänka och klura ut ekvationer innan han gör saker och ting, eller så är han bara seg, haha 😀

Nåja, kul att Zelda kommer att börja med smakportioner tidigare än väntat i alla fall! 

6 kommentarer

 1. Lilla sötis ❤

  1. Att hon är <3 <3 Hihi

 2. Vad mysigt med riktiga smakportioner! Tänkte på ett av dina tidigare inlägg när du skrev att ni ska dra ner på sötsaker för att Zelda vill smaka… du vet att du kan göra egen NYTTIG glass som hon kan smaka, va? Mjölkfri dessutom ?
  Var uppe inatt och gravidcravade och åt min bananglass, gjord på fryst banan mixad med fryst vattenmelon och yoghurt (går att ta vilken yoghurt som helst, även kokosmjölk, jag kör på naturell havreyoghurt oftast, ibland turkisk meze, men den är inte mjölkfri). Ibland gör jag bara fryst banan i matmixern med raw kakaopulver, kokosmjölk och lite havssalt (går att skippa, bara jag som gillar salt).
  Testat med att bara ha frysta jordgubbar och den yoghurt jag ville ha också, fast då får man frysta den den en liiiiiten stund innan man äter den, för glasskonsistens. Finns en miljon variationer av denna glass, men brukar själv alltid ha frysta bananer i frysen, då jag har många vegan/mjölkallergiska kompisar som tittar över på fika. Tar typ ingen tid alls att göra och supersmarrigt och nyttigt! Skönt för Zelda med kallt när tänderna växer också. Sen om ni själva hellre vill ha ”vanlig” glass så ser det ju fortfarande ut som om hon fått också, så man ”luras” lite. En väninna kunde äta ben&jerry ifred på så sätt utan kattunge/valpögon från sin dotter ?❤️
  Ett annat tips, är att frysa yoghurt tunt på ett bakplåtspapper, med bär på. Supergott, men kanske inte förrän Zelda är ett år eller så, men nyttig gott till er i alla fall.

  1. Ja! Det vet vi 😀 Har gjort lite glass med att mixa ihop bär, frukter och bröstmjölk till Zelda. Hon älskar det! Speciellt nu när det gör så ont i hennes tänder <3
   Jag ska testa dina recept också! Låter ju hur gott som helst! Tack snälla finis! Har du fler tips dela med dig gärna!

   Kramar <3

 3. Vad kul, på sitt sätt i alla fall, att ni kan börja med större portioner redan. Vår lilla 6,5 månaders har börjat få större och större portioner sedan 6 månader och jag tycker det är så svårt att veta hur mycket hennes vanliga bröstmjölk-portion motsvarar i ”matpuré”.
  Lycka till med det nya!

  1. Ja, jättekul på sitt sätt 😀 Zelda är ju så matintresserad också, vilket är bra! För Zelda själv tycker hon nog också att det är kul! <3
   Vi brukar låta Zelda äta tills hon blir nöjd, oavsett mat eller bröstmjölk 😀 Det är ju så olika hur de vill ha och behöver beroende barn.

   Kramar <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *