Resevagn eller inte resevagn?

Vi ska åka till Frankrike om 10 dagar ungefär. Vi funderar på om vi ska ta med oss vår barnvagn, köpa en resevagn/sulkys eller klarar vi oss med bara bärsele kanske?  

Alltså, barnvagnar. Det finns hur många olika varianter som helst. Jag undrar varför man inte köper en resevagn från start bara? Det finns ju många s.k. resevagnar som har både liggdel, sittdel samt adapter till babyskydd precis som ”vanliga” barnvagnar. De är kompakta, nätt och liten vilket är bra om man bor i en storstad som vi t.ex.

Jag och Bill har diskuterat fram och tillbaka här hemma varför vi ska ha en resevagn när vår vagn har lika stor eller t.o.m. lite mindre bredd än resevagnarna som vi har tittat på. Vi har en city-barnvagn som också är liten och nätt, framförallt bekväm för Zelda att sitta och ligga i. Vår vagn är åt andra sidan inte lika kompakt och liten när man viker ihop den som resevagnarna. Vissa resevagnar kan man t.o.m. ta med som handbagage på planet. Vilket kan kännas bekvämt?

Om vi ska ta med vår barnvagn vill vi köpa en sån där transportväska till vagnen. Joolz har egna transportväskor som är avsedd för deras vagnar men flygbolagen rekommenderade en Stokke Prampack. Spelar det något roll vilken transportväska vi väljer? Någon som har fördjupad kunskap i det här? Haha. HJÄLP! 

Vad känner ni? Någon som kan komma med lite pros and cons? Vad skulle ni välja? 

16 kommentarer

 1. Finaste Foki,
  Har själv inga barn men har bott utomlands och varit mycket på resande fot .

  Om jag hade barn skulle jag absolut ta med en resevagn av något slag. Inte bara ha med en bärsele.

  – Barnet kan vila/sova i en vagn
  – Om det skulle vara dåligt väder och regn är barnet mer skyddat i en vagn
  – Ni får också mer avlastning med en vagn
  – När ni skall på restaurang eller café är det ju skönare och mer praktiskt att har Zelda i en vagn än i en bärsele.
  – Även lättare att mata Zelda ”ute på sta´n om hon sitter i en vagn
  – Antar att även skötväska och klädombyte för Zelda kan förvaras under vagnen

  Alltid lika roligt med en resa, oavsett vilket som är målet..

  Vart i Frankrike skall ni exakt? Vilka orter?
  Vill minnas du nämnt rent allmänt franska Rivieran tidigare, men kan ha missat det.
  Business eller pleasure?
  Hur länge blir ni borta?

  Hoppas ni får en fin resa……….

  PS
  Dina Lambretta klockor som lanserats är jättefina. Gillar modellerna, snygga.
  Extra attraktivt med en limited edition.
  Att förtjänsten så går till dina hjälpprojekt i Thailand är beundransvärt
  och väldigt fint. All heder åt dig Foki med ditt goda hjärta och vilja att hjälpa andra.
  Världen skulle behöva fler som Foki.

  Karma
  Mandy

  1. Mandy, minns jag fel eller blev inte du sjuk för en tid sedan? Vad kul att se dig tillbaka i kommentar fältet! 🌸

   1. Hej Elin,
    Tackar som frågar…….
    Jo, faktum är att jag ännu lever med min obotliga diagnos.
    Men jag håller humör och spirit uppe trots allt…..

    Många gånger hinner jag inte tänka på att jag är sjuk, då jag haft så otroligt mycket jobb med att röja och tömma min föräldrabostad med hjälp av vänner och släktingar. Bostaden har sålts och vi är nu inne i slutspurten med att tömma den.

    Mamma fick ”plötsligt” erbjudande om en lägenhet på ett äldreboende, och då skall man helst flytta in inom 7 dagar. Samt möblera boendet. Släktingar köpte in det som behövdes på Ikea och vi tog dit en del prylar från mammas tidigare bostad. Så en helg skruvades det möbler och lägenheten och allt fixades till.
    Jag gjorde det jag kunde, men mest blev det att jag dirigerade mina släktingar och de fixade. Jag känner ju till mammas personliga prylar, minnessaker, kläder mm och visste vad hon skulle gilla att ha med sig till detta nya boende. Mamma har nu flyttat in där och trivs jättebra.

    Mycket logistik för mig att planera i samband med detta kring bostäderna, som håller my mind occupy och när adrenalinet går igång glömmer jag delvis bort min sjukdom. Tills kvällen kommer och jag härjat en hel dag och är totalt slut. Men då är det bara att vila.

    Själv bor jag i en 2 rums hyreslägenhet centralt i min lilla västsvenska stad,. Lägenheten har dock ingen balkong vilket jag saknar, så jag har satt upp mig hos samma hyresvärd för att byta. Har bott hos dem rätt länge så jag är först i kön för lediga lägenheter, bra. Hade spanat ut 2 fastigheter som intresserade mig och bevakar dagligen fastighetsbolagets sajt.

    Så igår dök det upp en lägenhet i min prio 1 fastighet för flytt. Bara det att denna lägenhet som blir ledig är på 5 rum och kök, 114 m2 !!!
    Jag bor ensam, så det är ju lite väl stort för mig.
    Annars verkar den vara i toppskick………….

    Hmmm, vad gör man i min situation? Efter ett par minuters överläggning med mig själv, la’ jag in en intresseanmälan och ringde bolaget idag. På torsdag får jag en mail med kontaktuppgifter till nuvarande hyresgästen, för att boka in tid för visning.

    Jag vet redan nu att jag kommer att slå till och hyra denna lägenhet. Samtidigt som jag håller en option öppen med bolaget att om en 2-3 rums lägenhet dyker upp i samma fastighet, så tar jag hellre den mindre.

    Well, well…… Inflyttningen är inte förrän 1 december. Bara att se till att jag hänger med fram tills dess. Lite emot statistiken för min diagnos, men ännu mår jag som sagt hyfsat ok. Har börjat lära mig hur min diagnos fungerar och påverkar min kropp, och försöker anpassa mig därefter för att må så bra som möjligt.

    Min sista move är att övergå nästan helt till vegan kost. Läste om det på nätet i samband med cancerdiagnoser. Mig kan det inte bota, en del personer med lättare tumörtyper har blivit botade genom att lägga om kosten……. intressant.
    Men om det kan få mig att må bättre och få mer energi, så är det ju mycket värt bara det.
    Ja, så är dagsläget Elin.

    Ta hand om dig och de dina.
    Stor kram och karma
    Mandy

 2. När vi reste med våra 2 barn drog vi med oss vår bugaboo donkey med egen transportväska. Bästa vi gjort för vagnen ni har är ju lilla Zelda van med. Många barn av erfarenhet från vänner och familj vägrade ligga i sina resevagnar. Det är väldigt olika från barn till barn och jag skulle helst tagit med den egna med egen transportväska alla resor.
  Hoppas ni får en riktigt bra semester ihop

 3. Resevagn, med fullt liggläge, helt klart. Inte bara sele det blir alldeles för jobbigt för hennes rygg. Egna vagnen blir för klumpigt. Rivieran är väl rätt ok men man ska tänka på att ”utomlands” finns sällan lika gå-vänliga och rymliga trottoarer mm som vi har i Sverige. Samma med utrymme på restauranger mm. Nu skriver du i o f s att er vanliga vagn är mindre än många resevagnar. Bara ni kan bedöma det.

  Jag har en bugaboo Fox och skulle inte ta med den på resa.

 4. Ni klarar er lätt med bara sele inga problem =). Då tar ni er överallt benen bär.

 5. Jag har den ena vagnen på bilden, city touren, och guuud vad jag älskar den! Jättesmidig att ta med om man ska åka nånstans. Har utan problem stoppat den i en av våra egna resväskor. (Har också testat att ta med den som handbagage och det gick bra för mig, då kunde jag använda den ända till boarding. Dock finns ju risken att flygbolaget tycker att det är specialbagage, och att vagnen hamnar under planet ändå.) Men om er vanliga vagn blir väldigt nätt och liten ihopfälld så tror jag nog det är lika bra att ta med den, både mer åk- och körkomfort än en vagn som är gjord just för att kunna bli så liten som möjligt.
  Vill ni inte köpa en vagnväska så finns det Airshell att hyra, bara boka och hämta ut på flygplatsen 😊

  1. Vi har också city touren. Absolut sommarens bästa köp inför vår resa till Frankrike. Vi bilade ner och den vanliga vagnen tar alldeles för stort bagageutrymme. Sonen älskade den, den är smidig samtidigt som den är rymlig. Och sjukt lättkörd! Han kunde både äta i den och sova i den. Tänk på att alla restauranger inte har barnstol. Vi var på flera ställen där de inte hade det och det är svårt att äta exempelvis musslor med en hand med en 7 månaders i knät. Deras armar är såååååå långa. I vagnen kunde han underhållas medan vi åt och vi kunde alla få njuta av resan 😊

   1. Johanna

    Hemma hos oss ligger city touren alltid i bilen, redo att användas! 😁

 6. Hej! Jag flyger väldigt mycket med mina barn och jag rekommenderar att ha en vagn som är smidig att fälla ihop. Alltså in och ut i taxibilar, transfer, trånga hotellrum osv. På flygplatsen och flygplanen är det strunt samma om ni har resevagn eller inte. De flesta bolagen tillåter en att ta med vagnen till gaten ändå eller så checkar du in vagnen tillsammans med väskan utan extra kostnad och har en sele på flygplanet. Många flygplatser har vagnar man kan låna. Rekommenderar att hyra en vagnväska, kan man göra på alla flygplatser. Om vagnen ska checkas in. Bagagepersonalen hanterar inte vagnarna varligt direkt. Dessa väskor är lite hårdare typ och skyddar. Kostar typ 300kr tur och retur.

 7. https://nouw.com/pillaan

  🌸 har du skadat och torrt hår? Kolla här för tips då
  🌸 torsdag oturs dag
  🌸 retar upp mig på människor
  🌸 trött långt in i själen

 8. Ha en vagn som Zelda e bekväm med. Bara bärsele räcker inte då småttingarna blir trötta i ryggen. Men ta med bärselen oxå så hon kan spana runt.

  Funderar på att checka in mig som bonusbagage… 😂 längtar efter att resa. Har inte varit iväg på 5 år. (Undantag Åland)

  Trevlig resa ❤

 9. Vi bruker en bugaboo bufalo som er en stor vogn. Vi fant ut at det ikke er noe vits i reisevogn, for det spiller ingen rolle hvilke størrelse den er. Eneste som kan være fint med en reisevogn er hvis du vil bruke den på flyplassen og ta den med i flyet. Men vi fant ut at mange flyplasser låner ut vogner gratis mens man venter på flyet. Vi har derfor ikke reisevogn. Prampack er praktisk og solid, anbefales!

 10. Nathalie

  Vi köpte en stokke prampack första redan med första barnet, hon var då bara 3måmadr gammal. Den här kommit väl till användning, fördelen med den skulle jag nog säga är att de allra flesta vagnar går i utan problem och då även med liggdel(Som ni kan använda till syskon i framtiden) oavsett märke på vagnen. Men förra året när lillasyster blev två valde vi att köpa en resevagn yoyo till resan för mellanlandning osv för att kunna ha den i kabinen. Jag skulle inte rekommendera endast bärsele. Det är guld värt att få avlastning från rygg osv men även för att barnet ska få lite avlastning. Mina flickor har älskat sina vagnar oavsett om de är större eller mindre, huvudsaken är att de sitter bra i den. Nu väntar vi tredje barnet i december å jag räknar med att både prampack och yoyo:n kommer mer till användning trots att just vagnväskan har sju år på nacken och välanvänd är den fortfarande lika fin.

 11. Vi reser till Turkiet om 18 dagar med en 4 månaders bebis och vi kör på vår vanliga barnvagn. Tycker det är onödigt att köpa resevagn. Ni kan hyra en transportväska på flygplatsen gå in på Airshell och kolla. Det som är positivt att OM vagnen går sönder så ersätter dom en helt ny vagn 🙂 lycka till och trevlig resa:)

 12. Har själv inte barn men jobbar på en flygplats och kan verkligen rekommendera vagnar av märket yoyo!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *