Zelda 5 månader

HURRAAAAH! Zelda fyllde 5 månaders igår. Det blev sista gången som vi firar henne med tårta och bakelser faktiskt. Zelda har fått mer intresse för allt vi stoppar i munnen och vi kan inte längre äta för mycket socker framför henne. Jag får dåligt samvete när hon tittar på mig med hennes stora hundögon och gapar efter tårtan, haha.

Det har hänt en hel del saker med Zeldas utveckling. Hon går på pottan nu! Hon är inte helt blöjfri såklart men hon förstår grejen med pottan. Varje gång vi sätter henne på pottan gör hon sin grej. När vi hör eller ser att Zelda är på väg att bajsa springer vi med henne till pottan direkt. Har haft Zelda liggandes utan blöja här hemma på dagarna och hon kissar inte ner sig lika mycket som förr. Hon väntar gärna tills jag sätter henne på pottan. Så roligt att hon förstår grejen med att ”gå på toa” ändå. Det trodde jag inte att hon skulle göra såpass tidigt.

Zelda kan göra ännu fler ljud än tidigare. Fortfarande bebisspråk, haha. Hon kan sätta flera olika ljud i samma mening. Typ: -Bäbämumumguguh och gillar att härma oss när vi pratar med henne. Zelda förflyttar föremål från ena handen till den andra. Hon gör pincettgrepp när hon håller i sin napp och nu kämpar hon jättemycket med att komma upp på knän när hon ligger på magen. Jag tror att Zelda vill börja krypa snart. Hon vill så mycket den här lilla tjejen. Det är jättekul att se men hon är ofta frustrerad också när hon inte kan förflytta sig såsom hon vill, det är på både gott och ont. Haha

7 kommentarer

 1. Jaezmine

  Grattis till fina sessan ?? Att du inte bakar sockerfritt så Zelda också får smaka när hon blir 6 månader? ?

  Kraaam ❤

 2. Så tidig hon är med vissa saker! Pincettgrepp kollar de på BVC vid tio månader tror jag. Min dotter som är en månad äldre än Zelda ungefär skrattar inte alls lika mycket som Zelda verkar göra heller. Hon har skrattat en del gånger men gör det inte varje dag! Grattis Zeldis till 5 månader!

 3. Nu ser man verkligen en stor skillnad mellan månadsbilderna. <3

 4. Vilken fantastiskt söt liten tjej hon är. Hon strålar (du med) och man ser verkligen att hon är en tjej med mycket personlighet. Och stark av er att ha kämpat på så med pottan att hon fattat grejen. Själv hade jag aldrig orkat ?

 5. Grattis till lilla (stora) Zelda! Så fort de går asså!

 6. Grattis lilla sötis ❤

 7. Wow asså. Du är jätte vacker på bilden!!! Så så jäkla söt. Och Zelda med förstås:)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *