Söndagspromenad till Liljeholmskajen

På söndagar brukar jag och Bill vara ganska duktiga på att hitta på mysiga aktiviteter. Kan vara allt från speldag hemma, picknick i parken, mys med familjen, utflykt eller långa promenader. Oavsett vad vi väljer att göra går alltid aktiviteterna ut på att vi ska umgås.

Igår promenerade vi genom Årstaviken till Liljeholmskajen. Vi åt middag när vi kom fram, sen gick vi tillbaka samma väg. Vi tog bilen till Skanstull bron och började promenaden därifrån. Fick låna bilen av svärmor.

Vet ni vad?! Vi invigde sittdelen till Zeldas vagn igår! Vi har märkt hur Zelda har varit otålig varje gång hon är pigg och ligger i vagnen. Hon vill gärna att man ska lyfta upp henne för att hon gillar att titta på vad som händer runt omkring. Vi brukar vanligtvis älska att ha Zelda i bärsele när vi är ute, Dock har det varit så himla varmt så vi undviker detta just nu.

De sa i barnvagnsbutiken att man ska börja använda sittdelen när barnen har fyllt 6 månader. Vi tänkte aldrig på att man kunde göra det tidigare om man vill. Zelda har liksom fått ligga i vagnen helt frustrerad många gånger. Men nu funkar det hur bra som helst! Zelda älskar sin vagn! Vi behöver inte lyfta upp Zelda eller ha henne i knät när hon är vaken och vi är ute, sitter på caféer eller restauranger. Vi kan fortfarande justera sittdelen till liggläge så att Zelda kan sova bekvämt när hon är trött. Såååå braaaa

2 kommentarer

  1. Jag tror min son var ca 4-5mån när vi började med sittdelen med, det man får tänka på är ju bara att ha de liggande så mycket som möjligt i den då de inte är mogna nog att sitta upp för långa stunder om jag minns rätt ? bättre med nöjd bebis ute i sittdelen än bebis som inte får komma ut så mycket pga dess missnöje med vagnen ?

  2. Vi började också använda sittdelen tidigare. Redan vid 3-4 månader gnällde bebisarna så att jag fick börja ”höja upp dem” med små kuddar o filtar bakom ryggen? så dumt egentligen, visst kan man ju använda sittdelen om man har den lite nerfälld tycker jag?? man lär sig ganska snabbt vad som funkar för ens eget barn?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *