En snabb sväng till Gröna Lund

Igår tog vi båten till Gröna Lund. Jag mötte upp min barndomskompis Emma som var där med sina barn. Vi hann gå runt ett varv runt Grönan, ätit varsin mjukglass och köpte en ballong. Sen var jag och Bill tvungen att åka hem igen. Jag längtar tills  den dagen Zelda blir större och kommer att uppskatta karuseller, spelhallar, berg och dal banor. Åh vad kul vi kommer att ha det!

Kommer ni ihåg när jag och Bill bilade genom USA? Vi stannade till i Orlando och gick på en av deras nöjesparker där. Vi hann med Universal Studios på kvällen men de har bl.a. Disney World, Legoland, Space Center o.s.v. Jag sa till Bill att nästa gång vi åker tillbaka ska vi ha en mini eller minisar med oss. ♥ 

Vilken är den coolaste nöjespark ni har varit på? Jag gillar verkligen alla Universal Studios som vi har varit på. I Singapore, LA och Orlando. De har samma tema men ändå så olika. Parken i LA var så himla cool när den är baserad på ”Hollywood och filmer” medan den i Orlando är så så så sååååå stoooort! Men den i Singapore var mycket roligt, de har fler spännande och genomtänkta attraktioner. Nästa nöjespark blir Hello Kitty World i Japan! 😀

23 kommentarer

 1. Viktoria

  Liseberg typ hahah. Har inte ens varit på Gröna Lund, men jag vill så väldigt gärna till nöjesparkerna i USA. Dessutom vill jag väldigt gärna till alla Disney parker runt om i världen! Finns ju både i Paris, Californien, Florida, Japan osv!

  1. Och jag som vill åka till Liseberg nångång! 😀
   Den är väl mycket större och bättre än Gröna Lund? ^^

   Jag har inte heller varit på Disney World men det blir nog aktuellt nu med lillan!

   Kramar!

 2. Viktoria

  Just det jag var ju på ett tivoli i Danmark i december och det var ju häftigt! Också Legoland när jag var liten men det minns jag inte.

 3. Jag e en fegis å vågar bara åka radiobilar numera ? bara varit på grönan å liseberg.

  Numera är spelhallar med arkadspel som bortblåsta men jag var på Trocadero (tidigare Sega tower) i London för många år sen. Flera våningar med bara spel. Blev en del skavsår i händerna efter allt spelande ?

  Nu ligger jag här hemma å räknar blixtar då ett växande oväder drar sig in här. Borde göra lite nytta men e trött. Illa nog att jag måste tvätta kl 7 i morgon bitti. Ibland önskar man sig en tvättmaskin i lägenheten eftersom som man får springa längst bort till nästa hus på baksidan. Bläää…

  Uj vad strunt jag skriver. Ha de mysigt ❤

  1. Radiobilar är det roligaste som finns! 😀
   Spelhallar är verkligen bäst! Jag kan spendera hela dagarna i spelhallar. I Tokyo hade de så häftiga spelhallar på flera våningar. Det var den bästa upplevelse som jag någonsin har upplevt typ, haha ^^

   Jag är verkligen såååå glad att vi har tvättmaskin i lägenheten, vi skaffade den när vi fick reda på att vi skulle få Zelda. Tur det! 😀 <3

   Kramar <3

 4. Jag tror att jag gillar Liseberg mest av dem jag har varit på. Eller Legoland. Den sämsta nöjesparken jag har varit på var Happy Valley utanför Shanghai! ? Åk inte dit!

  1. Hahaha, bra att du varnar mig! Ska inte åka till Happy Valley som tydligen inte var så happy! 😉

   Kramar från oss!

 5. Många har missat att vi har ett Universal Studio i Europa, Port Aventura som ligger ca 8 mil söder om Barcelona vi en ort som heter Salou. Inte lika bra som den i Orlando men i alla fall närmare. Mina favoriter är Disney MGM i Orlando och Universal Studios i SIngapore. Vi har varit i Orlando 1 månad när våra dotter var 14 år, en bra ålder då du får åka allt. Vi var i alla Disney parker där och Universal Studios. Bush Garden i Tampa, Florida var också super bra. Så jag rekommenderar ta en lååång semester i Florida när minsta barnet passerat 10 år, kör nöjes parkerna (10-12 dagar), Miami, Fort Lauderdale och Everglades. Orkar ni ta även Key West. En av våra härligaste semestrar som familj.
  Ha det så bra och njuuut av regnet för det gör vi.

  1. ÅH! Åh vad du får mig att längta till lillan bli lite större så att vi kan åka tillbaka till Orlando och gå på alla nöjesparker! <3

   Kramar från oss! <3

 6. Jag tycker Eskilstuna djurpark är så fin. Hade jag vart på grönan hade jag kommit fram och sagt hej. Vilken åska i natt. Men lika varmt på dagen sen och kvavt. Ha en bra vecka.

  1. Snälla, besök inte djurparker. Djur ska inte sitta i bur och det är dumt att stödja det.

  2. Ja! Du får gärna komma fram och säga HEJ när du ser mig på stan 😀 Skulle bli superglad! <3

   Ja eller hur! Vilken åska! Jag låg i sängen och myste ner mig under täcket när jag hörde åskan. Men det var verkligen väldigt fuktigt i luften under dagen igår! Jag och Bill sa till varandra att det kändes som att vi gick i en regnskog typ 😛

   Kramar <3

 7. Jag älskar nöjesparker! När jag var liten åkte vi varje sommar på bilsemester till någon nöjespark i Sverige eller Danmark och bodde på camping. Hoppas göra samma sak själv om några år med min lilla familj,

  1. Åh, Vad mysigt det låter. Som en riktig familjedröm <3

 8. Six flags i LA är underbart om man älskar bergochdalbanor utöver det vanliga. Parken är inte lika ”magisk” som t ex Disneyparkerna men fortfarande trevlig, attraktionerna däremot är häftiga och extrema. Jag föredrar Orlando framför LA om man vill på Disney (rekommenderar att besöka ALLA parkerna), Disney i Paris är också riktigt bra tycker jag, så även Disney Studios, där finns en av mina absoluta favorit bergochdalbanor.

  Jag föredrar nog Universal i Orlando framför Universal i LA just pga att det är så himla stort i Orlando. Kvar på listan att besöka är Universal i Singapore och Disney i Japan. Six flags i New Jersey hade jag också gärna besökt. Mvh galen i nöjesfält. 😀

  1. ÅH WOOW! Jag bara gapar! 😀 <3
   Vilken nöjespark entusiast du är!

   Du kommer inte att bli besviken på Universal i Singapore kan jag lova dig! 🙂

   Kramar massor!

 9. Tokyo disney! Men det spöregnade när vi var där, vi som hade förköpt biljetter och allt. Gick loss i giftshoppen iallafall och de körde påsk paraden ändå. Med regnrockar och paraplyn på figurerna såklart ;P Fattar inte hur vissa tjejer kunde gå runt i fina lolita kläder och se torra ut när jag var helt dyblöt från topp till tå XD!

  Såg ut som en dränkt katt, på tunnelbanan tillbaka till hotellet så tyckte en japansk dam synd om mig och ville ABSOLUT att min man skulle sitta ner på hennes plats så att han kunde sitta brevid mig och trösta sin något ledsna fru. Haha! Var det ett väldigt minnesvärt besök, på gott och ont.

  1. Åh, dit vill jag också 😀 <3
   Nästa gång vi åker till Tokyo blir det nog många besök till olika nöjesparker med Zelda.

   Hahhaha, så gullig med damen som gav din man hennes sittplats, var du så blöt? XD

   Kramar massor <3

 10. Har inte hört talas om någon Hello Kitty World, menar du Sanrio Puroland? Jag tänkte besöka Puroland i oktober, tredje gången jag är i Tokyo. <3

  1. Det är Sanrio Puroland jag menar 😛 Haha, mina vänner som har varit där sa Hello Kitty Land eller world eller vad det nu var så jag hakade på trenden 😛

   Vad kul att du ska till Tokyo! Skicka mig lite bilder! ^^ Hehe

   Kramar massor!

 11. Så härligt ????

  Hoppas ni har en bra dag älskar din blogg ?

  Igår rann tårarna . Vilken mardröm . Alltid saknad.
  https://nouw.com/sassabassa/igar-sorjde-vi-en-av-varldens-finaste-ma-34286101

  1. Ja! Verkligen 🙂
   Tack snälla och ha en bra dag du med! <w3

   Kramar!

 12. Gröna Lund, Liseberg och Disneyland Paris 🙂 Disneyland var helt klart bäst!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *