Färg och material

Någon av er kommenterade att färgen på förpackningen till HK-parfymen har samma färger som Zoiraks produkter. Vad uppmärksammade ni är! Det är faktiskt meningen. Ni som undrade tidigare varför jag valde svart och guld när Hello Kitty är vanligtvis rosa eller ljusa färger. Eftersom hela det här projektet är grundad och kopplad till Zoiraks välgörenhetsprojekt med våra bönder vill jag att produkten ska ha en koppling till oss. Att vi hör ihop. 

Jag fick hem lite prover på olika tjocklekar av pappkartonger, materialkänsla och färger förra veckan. Ni kanske tänker, det är bara svart och guld hur svårt kan det vara? Det finns typ flera olika nyanser av guld. Superviktigt att vi får till den guldfärgen som önskas så att de liknar Zoiraks egna förpackningar så mycket som möjligt. Nu gäller det att designen blir godkänd av Sanrio först innan de trycks upp. Sååå spännande! 🙂

Den här färgen känns bäst för mig! Matt svart med rätt nyans av guld tryck. 

Tror ni att det här blir för tunt?
De ska sätta extra fyllnad i kartongen för flaskan och säger att tjockleken på ytter-kartongen behöver inte vara tjockare än så här. Jag är lite skeptisk att det ska kännas för billigt. Vet inte. Har ni referenser på parfymkartonger liggandes där hemma? 

6 kommentarer

 1. Hm.. Jag slänger oftast kartongerna på en gång. Sparar dem inte. De dyrare parfymerna jag har (kostar kring tusenlappen) har haft tjocka kartonger med inlägg för flaskan och även om det är fint så känns det så himla onödigt att det är så mycket. Svårt att källsortera dessutom när det sitter små tygflärpar i kartongen och så.

 2. Jag tror faktiskt det blir bra. De kan ju upplevas/kännas tunnare än vad slutresultatet blir (?)

 3. Såååå fint det blev ihop ?????

  Stor bloggare köper statistik …. aja baja där!!!!!

  https://nouw.com/sassabassa/stor-bloggerskan-koper-bloggstatistiken-34215975

 4. Tunt material kan vara robust det med. Det är svårt att säga när du inte har skrivit ut mått, kvalitet eller behandling.

  Det jag funderar över är om du kommer ha någon FSC certifiering på förpackningen, eller någon annan i miljöriktning överlag? Undrar mest eftersom du har stenhård koll på det för Zoirak.

  Om du vill ha en jämförelse med andra företag kan jag säga att de parfymer jag har hemma brukar komma i förpackningar som är robustare än den förpackningen Zoiraks tvål kommer i. Så om det materialet du visar upp är hårdare än det så bör det ligga i klass med de jag köper (THE BODY SHOP).
  Använder dock nästan aldrig parfym så jag vet inte varför jag har dem ens. Tror inte ens att de är parfymer utan EdT.

 5. Räcker matrialet att göra en testkartong? I med någon ömtåligt å pröva med olika metoder å se vad den går för. Om du inte ska skicka tillbaks proverna förstås…. :p

 6. Jag måste bara skriva att jag tycker att svart och guld är så himla snyggt! Jag tänker lite på Black Diamond… gyaru. Det är lyxigt. I like

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *