Plugga till hösten

Vet ni?! Jag har varit hos studievägledare och fått hjälp med att signa upp mig på en företagsekonomi kurs nu under hösten. Ni kanske kommer ihåg att jag nämnde om det för länge sen? Ska bli så himla kul och mysigt att börja plugga igen. Jag läser från distans i den takten jag önskar vilket är perfekt. Då behöver inte jag vara orolig att jag inte ska ha tid till min lilla Zelda. Det här är verkligen något som jag har velat göra länge. Jag har alltid känt mig så okunnig inom ekonomi men vill verkligen ha mer kunskap. Jag vill alltid sträva efter att bli bättre på något som jag är dåligt på.

Sen har jag pratat med killarna från Glacial (de som gör flasktermosar) att jag önskar att de tillverkar en mindre flaskstorlek också. För att det är något som jag saknar. Vet inte hur jag fick till det men jag föreslog att vi borde göra en kollektion ihop. Jag har inte fått svar än och känner mig lite sådär… nervös. Det är så sällan att jag föreslå ett samarbete först. Är så van med att företagarna alltid kommer till mig. Men jag borde kanske sluta med att vänta på att få allting serverat? Det kanske är bra att jag kontaktar företag själv också? De samarbetspartners som jag personligen gillar och vill jobba med. Inom mig är jag väl lite rädd att det ska kännas för oseriöst när det är jag själv som gör approach? Det ser ju lite ”bättre” ut när agenterna gör det, säger de. Istället har jag fått så många orelevanta förfrågningar och det tycker jag är synd. Vad tror ni? Jag tänker lite med mitt Sanrio samarbetet. Jag som alltid har älskat Hello Kitty och äntligen fått jobba med dem nu 10 år in bloggkarriären, Tänk om jag skulle kontakta dem först och kanske fått jobba med dem tidigare?

Hur som haver, om jag får samarbetet att gå genom eller inte spelar ingen roll. Jag älskar Glacial flasktermos och har fått jättemånga fina komplimanger för den! Folk har kommit fram och frågat var jag har köpt flaskan o.s.v. Vilket känns kul! Haha, jag gör typ gratis reklam när flaskan är med överallt. Men jag använder ju produkten till vardags, in real life, så det är inte så konstigt. 🙂

18 kommentarer

 1. Jag tycker att det spelar ingen roll hur ett samarbete kommer till. Så länge det känns naturlig och personlig. Tycker att du är jättebra med det. Det är många bloggare som gör reklam hela tiden för nya saker varje dag eller vecka. Det är tröttsam.

  1. Bästa klara <3
   Tack snälla för din kommentar!

   Kramar massor <3

 2. Vill bara berömma din ärlighet och att du är så transparent med hur du tänker och resonerar. Tycker det är fint att vi får ta del av dina tankar och resonemang, det är en av dina styrkor som gör dig till en sådan fin förebild!

  Det är ett bra steg i din personliga utveckling att våga sträcka ut handen själv först, och oavsett om samarbetet blir av eller ej (jag tror verkligen att det KAN bli av, för du har en sådan fin kanal med härliga följare och det ser dom så fort dom går in och researchar dig och ditt varumärke!) så har du ju vuxit av att våga! Så våga igen, och igen och sen slutar det vara läskigt till slut.

  Kram!

  1. Åh, ödmjukaste tack <3
   Jag vet inte vad jag ska säga. Man bockar och tackar så mycket.
   Jag vet inte varför det har varit så svårt för mig att ta första steget när det gäller samarbeten. Jag antar att jag under mina 10 år som bloggare har blivit så bekväm. Jag vet inte. Men jag ska absolut våga göra det här mer. Det här är ett stort steg i min personliga utveckling minsann.

   Fortsätt vara så här awesome! Jag beundrar verkligen hur klok du är.

   Kramar massor <3

 3. Det här gillar jag med dig Fokis. Klart att du kan kontakta företaget som du gillar för samarbete. Jag tror att du vinner mer på det. Jag har följt dig ett tag och tycker att du är bra på att vara selektiv när det kommer till olika samarbeten. Man har sett dig använda produkten som du har gjort reklam för tidigare. För att du gillar produkten. Vi känner av det i din text att det är genuint. Vissa gör reklam för många olika klockmärken på en vecka och går själv i en annan.

  1. Vad du är snäll. Tack snälla för din fina kommentar <3
   Jag försöker göra mitt bästa.

   Önskar dig all kärlek i världen!

   Kramar massor! <3

 4. Givetvis är det okej för dig att kontakta företag. Det är ju förslag du framför som kan gynna dem så jag ser inget fel i det.

  Lycka till med kursen! Du får väldigt gärna fråga mig om du behöver hjälp med något. Joe driver två företag (ett i Sverige och ett i Storbritannien). Jag sköter de ekonomiska bitarna åt honom i Sverige eftersom myndigheterna här vägrar ge honom information på svenska om han inte ringer. Är kunnig i både företagsekonomi, industriell ekonomi och nationalekonomi så tveka inte! Hjälper mer än gärna – om det behövs såklart! Lycka till! Vilken skola tillhör kursen?

  1. WOW! Då vet jag vem jag ska vända mig till. Känns som att du är så himla påläst om allt! Vad du är duktig Mou! Så stolt att jag har dig som min cybervän 🙂 Hihi, nu kan jag skryta lite om dig 😉

   Kramar!

 5. Åh, vad kul att du skall plugga företagsekonomi! Jag pluggar själv ekonomi och läste grundkursen i företagsekonomi förra året. Säg till om du behöver hjälp 😉

  1. ÅH! Tackar så mycket 😀 <3
   Det lär jag behöva!

   Kramar

 6. Du är så modig! Ser upp till dig ❤️

  1. Ödmjukaste tack underbara du <3
   Men det tog ändå lite tid för mig att komma till den här insikten 🙂

   Kramar massor!

 7. Åå jag vill gärna läsa om hur det går med pluggandet för dig 🙂 Jag pluggar själv med två små barn och känner mig ganska ensam i min situation på min skola.
  Gällande samarbeten så tycker jag absolut att du kan kontakta de som DU vill samarbeta med istället för att vänta på att de ska vända sig till dig (som kanske aldrig händer?) Då har du ju en ännu bättre chans att få de samarbeten som du verkligen drömt om. Som ”vanlis” kan ju inte jag sitta och vänta på att en rekryterare från mitt drömföretag ska höra av sig utan jag måste ju faktiskt söka mig dit själv 😊 men jag inser att det är större chans för dig att få fantastiska samarbeten än för mig att bli serverad jobb men ändå haha

  1. Absolut! Jag kommer att hålla er uppdaterade 😀 <3

   Det ligger faktiskt i något du säger, att det tog mig så här länge att inse det.
   Vet inte varför jag har varit så rädd att ta första steget tidigare. Nu får jag bli modigare! ^^

   Kramar <3

 8. Stressa inte ihjäl dig. ❤

  1. Nädå, jag lovar <3

 9. Lycka till med pluggandet! 😀 Och jag tycker inte att du ska känna att det är fel att sträcka sig efter andra företag, det gäller ju att bygga kontakter och det värsta som kan hända är ju ändå att de inte vill/kan samarbeta med dig. 😉

  1. Åh tack snälla! <3 Ska bli så himla kul att läsa! Det har jag saknat 🙂
   Det har du faktiskt rätt i, det värsta som kan hända är att få ett nej som som ändå inte är hela världen! 😉

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *