Bokat Zeldas första utlandsresa

Nu när vi har fått veta vilka datum Bills familj åker på semester har vi nu bokat vår resa till Frankrike nästa månad. Vi måste vara kattvakt när familjen åker bort på semester under den här månaden. I slutet av veckan kommer vi att ha en tre katter här i lägenheten. Åh vad mysigt! Zelda kommer att älska det. Dock kommer Baggiz att bli en liten suris i ett par veckor, eftersom han måste dela sina leksaker och sovplatser, det lär han inte gilla.

Som ni vet måste jag kombinera klart doftnoterna till Hello Kitty parfymen i Frankrike, mer om detta kommer jag att berätta sen såklart. Egentligen är det jobbuppgifter som jag kan få klart på en dag, kanske övernatta en natt om det blir för tajt med tid tillbaka till flygplatsen. Men jag vill tyvärr inte lämna min familj en hel dag. Hellre tar jag med hela familjen och förlänger resan. Så att vi kan uppleva och upptäcka nya platser tillsammans.
Vi ska resa runt i franska rivieran. Det blir Monaco/Monte Carlo, Saint Tropez, Cannes och Nice. Nu kan jag bocka av Franska rivieran i min bucket list. Har ju velat åka sen 2016 men det blev aldrig av. Wiiih! Jag har inte känt mig så här taggad inför en resa på länge. När man har rest så mycket känns det normalt att resa, men den här gången är det annorlunda. Eftersom det är Zeldas första utlandsresa. Jag vill upptäcka världen med min dotter. Jag vill visa henne allt som världen har att erbjuda! 

Har ni tips på vad vi inte får missa när vi är där? 

13 kommentarer

 1. Besök gärna Villefranche som ligger öster om nice! Är där varje sommar och det är verkligen ett av mina favoritresemål!

  1. Åh tack snälla för tipset! <3
   Vi ska se om vi hinner kika förbi där. Ser jättefint ut på bilderna <3

   Kramar!

 2. Åh, magiskt! Vad kul ni kommer ha. Jag åkte precis runt Franska Rivierian för en månad sedan. Cannes är min absoluta favoritstad! Ett till tips är att åka över till Italien över dagen när ni är i t ex Monaco. Tar inte alls lång tid med tåg, ca 20 min skulle jag tro. Vi åkte till staden Ventimiglia och åt jättegod pasta. SÅ mysigt! <3

  1. Åh vad kul! <3
   Är det så nära till Italien? Om vi har tid över ska vi absolut åka förbi där 😀

   Kramar!

 3. Följer gärna med som bagage ?

 4. Glömde berätta att jag inte har varit på Rivieran men jag har varit i Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil. Ett samhälle med ca 800 invånare å 1 miljon turister per år. Alla som är intresserade av historia från stenåldern å framåt borde besöka denna plats. Idag tror jag de har stängt grottorna då målningarna vittrar sönder. Har man spindelfobi bör man undvika att åka hit. Huah vilka bamsingar. Törs inte gissa på hur mycket jag skrek. Jag kunde inte besöka själva grottan pga korsbandsskada men fick se annat istället.

  1. Hahaha, vilken äventyr! 😀 Jag googlade upp stället, vad intressant!

   Kramar!

 5. Kom precis hem från franska rivieran. Ett måste är parfymstaden Grasse! 🙂

  1. Vi ska dit till en av fabrikerna, så Grasse är med på listan! Åh, vad jag ser framemot det. 🙂 <3

 6. En doldis är Hyères. Suuuperfina långa sandstränder på båda sidor om halvön (som är naturreservat, f ö). Här är mer ”genuint” och mer franska turister. Man kan bo i gamla stadsdelen (men det är lite backigt) eller mellan gamla stan och stranden men då blir det mer ”modernt” (mer åttiotal…) Man kan ta en båttur till öarna Porquerolles som också ska vara jättefina. Längst ner på halvön finns mysiga restauranger vid havet. Klassikerna Cannes och Nice mfl ska såklart besökas men jag föredrar mer ”oturistigt”. Saint Tropez är fint men tråkigt. Man kan stanna till där på lunch och promenad i hamnen (men har man varit i Monaco så bleknar allt annat i jämförelse). I Monaco finns ett akvarium som är värt ett besök. Tips: strax nordost om Monaco ligger Roque-Brûne uppe i bergen. Där på torget finns en restaurang, La Grotte halvt insprängd i berget. Mysigt att äta där på kvällen. Nu var det nio år sedan jag var där sist så saker kan ha ändrats men det är i alla fall tips på lite mindre ställen.

  1. Wow! Det låter ju hur underbart som helst! Tack finaste du för tipset 😀 <3
   Nu längtar jag tills vi åker ännu mer!

   Kramar från oss!

 7. Carolina

  Litet tips, Mont Boron, en höjd i Nice med lite parker och caféer med utsikt över hela staden och kusten! Finns/fanns även ett litet turisttåg upp dit! 🙂

  Tipsar även om båt från Nice till finfina ön Korsika!

  1. Åh! Tack snälla! Vi skriver upp det direkt 🙂 <3
   Kramar från oss 😀

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *