Fredagsöverraskning

Fick detta budat hem till mig idag tillsammans med ett brev. Killarna som grundade GLACIAL är drivna pappor med goda visioner. De bor också här i Nacka området! Snacka om att världen är liten!? De hade sett att jag använder deras flasktermos och ville helt enkelt berätta mer om produkten. Att deras flasktermos inte bara är snygga med bra funktion.
De ville berätta hur de kom på idén att starta GLACIAL. Jag blev så glad och berörd av storyn och känner att jag måste dela den till er också. Ni vet att jag aldrig skulle skriva något som inte är värt att lyfta upp eller hur? 

Grundtanken med GLACIAL var att de ville helt enkelt minska plastförbrukningen. Att man använder något som är mer miljövänligt och hållbart än plast. Plast som sedan hamnar i naturen och gör skada. Ni har säkert hört att plast i haven är ett världsproblem. Naturen kan inte bryta ner plasten. Istället smulas den sönder och blir till mikroplaster som skadar miljö och djur. Miljoner fåglar och hundratusentals däggdjur dör varje år efter att ha fastnat i eller ätit plast. Plasten är också en hälsorisk för oss, eftersom forskarna har hittat mikroplaster i fisk som vi äter. Plasten innehåller dessutom cancerframkallande ämnen.

Därför använder GLACIAL återvunnet rostfritt stål (som de smälter ner först såklart). De har till och med fått WWF (World wide fund) stämpel på deras flaskor. Vet ni vad WWF står för? Det är en organisation som arbetar med vildmarksbevaring och minskning av mänsklig påverkan av vår natur och miljö. Hur grymt är inte det? Detta fick mig att tänka på hur vi själva försöker kompensera med att använda mindre plats med tygblöjor här hemma. Även om man idag inte kan utesluta plasten helt så är det såklart bättre att kompensera på ett och annat sätt.

Åh, jag blir verkligen genuint glad för sådana här företag med goda mål och avsikter till att göra världen som vi lever i till en bättre och hållbart plats. Ni vet att jag brinner för det själv och lyfter gärna upp dessa företag som jobbar mot samma mål! Heja heja! 

Tack snälla GLACIAL för pressutskicket, vi behöver inte 5 termos till så jag kommer att ge dem till min familj som är naturmänniskor. Jag tror att de kommer att älska dem som jag och Bill gör. Vi har med oss vår flasktermos överallt. Har den bredvid sängen, i badet, vid skrivbordet, när vi är ute o.s.v.

UPPDATE: Just det, för er som är intresserade av GLACIAL produkter eller vill läsa mer kan hitta all info HÄR. (Inte adlink)

12 kommentarer

 1. Wow. Kul att de hörde av sig. Hoppas på mer utveckling av andra produkter i framtiden.

  Även om jag har dragit ner på plasten så e de en bra bit kvar innan jag e nöjd. Jag försöker så gott jag kan även om de inte e perfekt. Jag e duktigare på att spara vatten å el. Ibland måste jag bada pga smärta men försöker kompensera detta med något annat. Men det finns massor av aktiva val man kan göra för att minska bla plast. Gör alla något litet så syns det ganska snabbt. Man vill ju att nästa generation ska få må bra utan att bli självlysande av att dricka vatten.

  1. Verkligen! Blev superglad att de gjorde det. Jag älskar deras flasktermos ännu mer nu när jag fick höra baktanken kring produkten! <3 😀

   Vad duktig du är som kompensera för miljö. Jag håller absolut med dig! Fortsätt vara awesome finaste du!

   Kramar

 2. Åh! Ska nog köpa en faktiskt, tänker att det kan behövas till kommande bebis eller senare när jag ska börja jobba inom trädgård och är ute mycket. Älskar när det är miljövänligt, bra kvalité och snyggt!

  1. Ja! Det kommer att passa perfekt! Att välja något som är mer hållbart är aldrig fel. <3

   Bästa Ellinor! Hoppas att det går bra med graviditeten och att du mår lite bättre nu än tidigare, annars kämpa på! Snart är bebisen här!

   Kramar från oss

   1. Hej Foki! Jag mår mycket bättre nu och har inte spytt på en och en halv månad och har kunnat sluta med medicin. Är så tacksam för att jag slapp må dåligt hela graviditeten, nu är det besvär som att vara tung osv men det är ändå min bästa tid nu så jag är tacksam och glad.

    Tycker så synd om de som får må illa och kräkas hela graviditeten, det var det jobbigaste jag upplevt fysiskt och psykiskt tror jag.

    Sängen är bäddad med det fina spjälskyddet och nu väntar vi bara på att vår lilla tjej ska komma💕

    Det är så roligt att få följa er lilla familj och Zeldas utveckling!

    Kramar 🌸🦄🌸

 3. Wow! Jag måste skaffa deras flasktermos!

  1. Du kommer inte att bli besviken, flaskdesignen är gjord för att det ska kännas naturlig och lätt att ta med. Som en vattenflaska typ. Jag och Bill har dessutom börjat dricka mer p.g.a. flasktermosen. Det är ju så himla gott med kallt vatten! 😀 <3

 4. Du skulle ha lottat ut en flasktermos ått oss läsare😉

 5. Min kompis pappa är generalsekreterare för WWF och jag har varit en aktiv fadder inom organisationen sen 2009. Fantastiskt att se hur organisationen har vuxit med åren. Blir så glad att se fler företag ansluta sig till dem.

  De gör väldigt mycket gott i mina föräldrars hemland Bangladesh där många människor har fått jobb och utbildning i syftet att bevara världens tigrar. Det är min favoritorganisation!

  GLACIAL verkar vara ett ansvarsfullt företag och de har en riktigt fin vision. Hoppas att det går riktigt bra för dem. Min nästa termos lär definitivt bli en av deras men just nu försöker jag dra ner på alla mina köp eftersom vi behöver spara lite!

 6. Jag vill bara poängtera att WWF-stämpel inte är detsamma som en kvalitetsstämpel utan endast en köpt logotyp för att man donerar till WWF exempelvis. Denna märking är inte certifierad av tredje part. Det skiljer sig från t.ex. ISO-märkning (KRAV, svanen osv) som måste granskas och följa vissa kriterier för att få behålla märkningen.

  1. Vad snackar du om? Det är skitsvårt att få WWF stämpel på produkter. Dom har dessutom mycket hårda kriterier. WWF ger ut certifikat till företag / produkter som dom anser är hållbart för miljö. WWF certifikat är internationellt miljömärkning. Läs på lite?

   1. Ja jag råkar vara bildad på området. Om det vore ”skitsvårt” skulle knappast nallar vara WWF-märkta som de är. WWFs symbol är miljömärkning typ 2, dvs ingen oberoende parts granskning. Läs på om det du. Sen säger jag inte att detta företag är oseriöst på något sätt för det eller att de inte har goda intensioner.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *