I skötväskan

Nu när vi har varit på många utflykter vill jag visa er vad vi har i vår skötväska. Nånting som vi har upptäckt efter många jobbiga situationer med packningen är att vi äntligen hittat en bra lösning för oss som ofta är mobila och vill packa lättare. I början hade vi en stor väska. Det blev för många extra grejer och i varukorgen i vagnen rymdes inget annat än skötväskan. Så vi minskade storleken på väskan men upptäckte att det var inte så optimalt när vi befann oss på bl.a. mindre toaletter. Vi ville ha något som kan hängas upp där vi kan se allt framför oss och lätt kan plocka ur innehållet. Vi kom fram till att köpa en vanlig necessär som man bara kan hänga upp istället.

När vi är ute på språng brukar vi använda ekologiska nedbrytbara engångsblöjor. Vi kom fram till att det är enklast. Förutom engångsblöjor (märket Naty) är skötväskan utrustad med wipes (märket Neutral), 2 st plastfrotté, 1-2 tvättlappar, termos (Märket Glacial) med mjölk eller varmvatten, nedbrytbara plastpåsar (märket Naty), extra ombyte, nappflaska (Mam-antikolik), extra napp, handsprit och en liten tub med mjukgörande kräm. 

Den här typen av necessär funkar perfekt för oss när vi är ute en stund under dagen. Necessären ryms också i min stora handväska om det skulle vara så att vi är på resande fot i längre sträckor som nu när vi flög. Sedan plockar vi bara ut necessären från handväskan när vi behöver byta på bebisen. Något som man oftast glömmer bort är att vissa saker behöver inte vara så komplicerade eller tillhöra barnavdelningen. 

Nu när jag åkte upp till mina föräldrar hittade jag min Skip Hop Pronto som jag hade fått som present från mina barndomsvänner. Jag glömde den när jag var hemma i Lappland i vintras. Är så glad att jag hittade den igen. Nu har vi två olika alternativ beroende på aktivitet, var vi ska, hur länge och hur långt vi ska färdas. Dock har Skip Hop Pronto lite mer fack som man måste ”gräva” ut saker från men den har skötunderlägg som man kan fälla ut vilket är praktiskt!

-Alla direktlänkar till produkter nedan är adlinks-

Vi köpte Necessären från Åhlens kostar 299:-
Skip Hop Pronto finns bl.a. hos babyshop för 399:- 

2 kommentarer

  1. Hänger ni inte skötväskn på handtagen på vagnen???

  2. Det e en hel vetenskap att få de å funka ? ja alla lösningar behöver inte finnas på barnavdelningen. Ofta glömmer man ha med en liten handduk. Tur att Ikea fanns där vi var ? snabbshopping!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *