Saker jag uppskattar ännu mer efter jag har blivit mamma

Här är några saker som jag uppskattar ännu mer efter jag själv har blivit mamma.

 1. Min egen mamma
 2. Alla mammor
 3. Småbarnsföräldrar
 4. Offentliga toaletter som har skötbord
 5. Bra sömn
 6. Tystnad
 7. Högtider (Ännu mer än tidigare)
 8. Filmkvällar
 9. Kunna texter till barnvisor
 10. Långt varmt bad eller dusch

Nu när jag själv är mamma har jag bl.a. slutat tycka att barnskrik eller gråt är jobbigt. Visst det gör fortfarande ont i hjärtat när man hör att de små är ledsna. Ni kanske känner igen när man har flugit någongång och det är ”alltid” bebisar som gråter på planet. Eller i matbutiker när småbarn grinar om inte de får göra som de ville. Åh vad jobbigt tänkte man. -Kan inte föräldrarna göra något åt det?! Nu har man liksom förståelse på något sätt. Som föräldrar kan man inte alltid hindra eller förutse när bebisar eller småbarn vill gråta.

Sen blir jag alldeles varm i hjärtat när jag ser andra småbarnsföräldrar med deras barnvagnar. Vi hälsar, växlar några ord med varandra och kommenterar hur söta barnen är. I storstan brukar man annars inte hälsa eller spontant prata med varandra har jag märkt, händer ibland men då är det oftast söta pensionärer som är pratglada. Det är något med småbarnsfamiljer. Antar att man känner gemenskapen på något sätt. 

4 kommentarer

 1. Sara den rara

  Jag har blivit mer ödmjuk! Inte för att jag var den som klagade högt på småbarnsföräldrar och barn innan men man kunde ju tänka för sig själv att det var jobbigt om en unge grinade i affären till exempel. Nu förstår man så mycket mer! Att vara förälder är inte alltid lätt och ännu svårare är det nog att vara liten! ? Jag försöker ha inställningen att alla föräldrar gör så gott dom kan. ?

  1. Eller hur! Man hade sånna inre tankar tidigare men nu har man såklart mer förståelse 🙂 <3
   Heja alla småbarnsföräldrar! Vilket jobb det är egentligen ^^

   Kramar från oss fina!

 2. Saker jag uppskattat efter barn;
  Skötbord på alla ställen
  Hissar!!
  Barnstolar
  Parasoll/skugga på uteserveringar
  Allmänna rökförbud på restauranger innan en viss tid
  Barnmenyer

  Tystnad var länge sen jag hörde med två barn under två år haha.

  1. JA!! Absolut!! Det också! 😀 <3
   Jag har inte kommit till barnmenyer än men snart så! ^^

   Kramar från oss och krama dina små också!!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *