Letar barnvakt till imorgon

Hey finaste ni, 

Hur har dagen varit för er? 
Jag har en grej som jag ska gå på imorgon och kommer att vara borta i några timmar. Håller på att ha en genomgång med Baggiz som ska vara barnvakt. Baggiz säger: -Nemas problemas mamma! Haha. Om jag känner Baggiz rätt kommer han att hitta på en massa bus. Det är väl det storebror är till för?

På tal om barnvakt. Mina kompisar i Thailand tycker att det är jättekonstigt att jag inte har en nanny. Alla blev snopna när de fick höra att jag är hemma på heltid med Zelda. I Thailand om man har råd eller karriär brukar de flesta anlita en nanny. Min lillasyster Fay hade en när hon var bebis. Jag däremot hade ingen nanny eftersom jag var det första, efterlängtade barnet och mamma ville ha mig nära. Jag fick spendera hela dagarna på deras jobb istället.

I vissa länder är det naturligt att ha hemhjälp när man har småbarn i familjen. I flesta fall varför de måste ha hjälp hemma är p.g.a. det inte finns någon form av välfärdsystem för småbarnsföräldrar. I Sverige har vi något som kallas för föräldrapenning som gör att det är möjligt för oss att stanna hemma under första året med barnen. Jag förklarade om vårt välfärdssystem för mina kompisar att vi får ”lön” för att kunna stanna hemma med barnen. Sen är det såklart vårt val att vilja ta hand om Zelda själv, vi litar på att vi kan göra det här jobbet bäst. Den här lyxen och möjligheten måste vi såklart ta vara på när vi kan.

Jag kommer alltid att göra allt för att få vara med mina barn. Om jag måste göra jobbresor i framtiden kommer jag alltid att ha med hela min lilla familj. Klart att vi ska hålla ihop. 

13 kommentarer

 1. Sorgligt tycker jag, att inte kunna få tiden med sin bebis… så självklart här i Sverige. Tänker på anknytning också och möjligheten vi har att bara få ta det lugnt

  1. Eller hur. Tänkt att många inte har den här möjligheten. 🙁

 2. Självklart att jag ställer upp.
  Plats och tid?
  Hur mycket vill du har betalt för mitt nöje?

 3. Ja sorgligt är ordet över mammor och pappor som inte har möjlighet att ta hand om sina bebisar. Inte kunna amma så länge man vill osv. I många länder får man ju vara typ 3 månader sen har man barnflicka eller så går dom på ”förskola”. Jag får ångest när jag tänker på att nån annan skulle ha hand om min bebis.

  1. Verkligen… jag får typ ångest varje gång jag måste vara borta från Zelda liksom. Även om det är bara 2-3 timmar. Tycker att vi är lyckligt lottade som kan stanna hemma med vår lilla bebis utan att behöva tänka på annat.

 4. Vad är det för en röd sak som hänger från Baggiz halsband?😊

  1. Det är anti-fästing grej! Den runda gråa är GSP 😀

 5. ”Min lillasyster Fay hade en när hon var bebis. Jag däremot hade ingen nanny eftersom jag var det första, efterlängtade barnet och mamma ville ha mig nära.”

  Ville inte din mamma ha din syster nära också? Jag förstår att det bara låter som om hon särbehandlade er. Men stämmer det såsom jag läste det är det ju tragiskt.

  1. Precis min tanke med.

  2. Haha, åh tänkt om det var så? När jag var liten önskade jag att jag var det enda barnet. Brukar bita på lillasyster när mamma inte ser. Var så avundsjuk på att hon fick så mycket uppmärksamhet. 😉

   Nä, vi fick en nanny när Fay kom in i bilden för att det var helt plötsligt två småbarn i familjen. Det här med att jag var det efterlängtade barnet, jag berättade i bloggen tidigare att mamma hade svårt att få barn. Hon försökte länge och när hon äntligen blev gravid fick hon sen missfall med barnet innan mig. Därför var jag efterlängtad och fick namnet Foki som betyder tur. Jag var turbarn för mamma för att hon trodde aldrig att hon skulle få barn någonsin. Därför ville mamma ha mig nära och jag fick spendera hela dagarna på deras jobb. Mamma berättade att personalen på jobbet brukar turas om att bära runt mig istället, haha. Lite annat kultur är det 😛

 6. Zelda blir bara sötare och sötare för var dag som går. Att det ens är möjligt :’)

 7. Jag hoppas inte du tar illa upp nu, men jag har tänkt på det flera gånger utan att säga någonting. Jag är en annan ”crazy-cat-lady” och driver dessutom kattpensionat, så jag bara måste ta bladet från tungan. Det är inte nyttigt för en katt att vara så överviktig som Baggiz är. En fet katt kan få problem med levern, hjärtat och även diabetes precis som vi människor. I länken nedan finns ett bra schema för hullkontroll på katt, var ärlig och försök placera in Baggiz i nån av bilderna. Ni är inte ”elaka” eller hemska människor för att ni vill ge Baggiz något extra gott då och då, men om ni vill behålla honom länge så måste ni tänka er för avseende hans matintag. Ett väldigt talande exempel (som visserligen gäller hund) är om vi ger hunden en ostmacka. För oss människor är en ostmacka knappast att räkna som onyttigt, men en enda ostmacka för en hund är som att vi skulle trycka i oss tio kanelbullar på rad! Hundar och katter har inte alls samma ämnesomsättning som vi människor och lägger på sig vikt fort om man inte ser upp.

  Börja med att utgå från er själva. Om ni varit på en restaurang och ätit en stor förrätt + varmrätt och känner er ganska mätta. Beställer ni då in varsin enorm banansplit med extra allt? Troligtvis inte eftersom ni är mätta. En katt fungerar inte så – ofta äter de upp det man häller upp, och häller man upp mer efter en halvtimme så äter de upp det också. Känner ni sedan någon gång att Baggiz borde få lite ost eller en bit skinka – då ska ni såklart ge honom det, men häll då INTE upp lika mycket kattfoder också! Stoppar man till honom lite extra så se till att dra ner på matintaget i andra änden.

  Ni gör såklart som ni vill, men jag tror Zelda hade haft glädje av att få växa upp med en frisk och sund katt som ni kanske dessutom, med rätt kost, kan får ha kvar i 15 år till.

  https://www.royalcanin.se/app/uploads/2016/03/Sk%C3%A6rmbillede-2017-12-18-kl.-14.08.57.png

  1. Jag älskar det här! Att många är så mån om Baggiz hälsa. Vi är fullt medvetna så läs här: http://www.fokis.se/2017/05/29/vi-vet-att-baggiz-ar-mullig/ – Jag upplyste detta till mina läsare för ett år sen.

   Baggiz fyller 10 år i år, han är en glad och pigg katt och vi hoppas på att ha kan vara med oss 50 år till om det går! 🙂 <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *