Tips på bärsele?

– Alla länkar i inlägget är adlinks  – 

Finaste ni, 

Det är snart dags för oss att köpa en ny bärsele. Den vi har nu är för nyfödda. Vi kommer att behöva stabilare bärsele när Zelda blir ännu tyngre. Såg att någon av er rekommenderade om ergonomiska bärselar. Jag kollade på en Ergobaby 360, men vet inte hur bra den funkar? Någon av er som äger en sån? Eller har ni tips på bra bärselar? Vi använder bärsjal (Babylonia Tricot-slen) jätteflitigt här hemma, men vill hellre använda en bärsele än att hålla på och knyta när vi är ute på språng. Det känns mer praktiskt och lättare för oss på något sätt. 

Är evig tacksam om ni vill tipsa oss om bra bärselar. Det känns som en hel djungel där ute som vanligt! 🙂

30 kommentarer

 1. Vi har använt ergobaby 360 sen våran dotter var nyfödd och hon sitter lika bra i den nu 1år senare 🙂

  1. Åh så kul att höra! Hur känns kvalitén? 😀 <3

   Kram!

   1. Louise

    Den är toppen! Har inget att klaga på! Kram 🙂

 2. Vi är i precis samma sits med vår 9 veckors dotter! jag har kollat runt och tror jag ska slå till på Babybjörn one air mesh. Var också inne på en ergobaby först men efter att ha kollat youtube videos där dom demonstrerar bärselarna (tips!) så tycker jag babybjörn ser enklare ut att ta på och av sig själv och tycker även det verkar lättare att ta ut en sovande bebis enkelt. Vår dotter somnar ofta i selen så då kräver det att man lätt kan få ur henne ur selen utan att väcka henne. 🙂

 3. Jag hade en ergonomisk manduca bärsele, outstanding tycker jag! Man kan dock ej ha barnet framåtvänt, men inget vi saknade. Man kan bära både på rygg& mage.
  Har även haft babybjörn , men tycker manducan varit skönast på & även känts snäll mot bebisen/barnets kropp!

 4. Tula gör fantastiska selar. Vi har en Tula Free to grow och är väldigt nöjda. Mjuk, enkel att använda och stabil. Finns dessutom i många vackra mönster! I Stockholm finns ”knyt-an”, en bra butik med ergonomiska selar samt sjalar.

  Vad roligt att ni bär! Lycka till med sökandet!

  Sofia

 5. Tula! LennyLAMB är också cool. Åk till KnytAN och få hjälp prova ut den som passar er bäst.

 6. Instämmer med ovanstående, åk till knyt an och få hjälp med att prova ut en sele som passar just er! Och gå med i gruppen bärsjalar på Facebook (är för ergonomiska selar också) och skriv att du är nybörjare och vill ha tips 🙂

 7. Ergobaby adapt Eller kolla in Tula!

 8. Ergobaby är fantastisk, går att bära barnet längre stunder utan att få ont i rygg/axlar. Har haft samma sele till båda mina barn födda 2013 och 2016, den är inte sliten trots frekvent användning. Söver fortfarande ”lilla” tjejen i den när vi är på resa.

 9. När zelda är så liten är det skönt med en sele som inte kräver spädbarnsinlägg. Kolla tula free to grow, ergobaby adapt, ergobaby omni. Bästa är att åka till knyt an i Stockholm. Där kan du få.proffshjälp att prova ut en sele. http://Www.knytan.se. Men jag rekommenderar inte babybjörn för dom selarna går inte använda lika länge som många andra och räknas inte heller som.ergonomiska.

 10. Tula free to grow!

 11. Vi hade ergobaby 360, älskade den! Blev han uttråkade vände vi honom framåt och när han blev tyngre fick han sitta på ryggen. Hade också en ringsjal som säkert är smidigt men den tyckte sonen aldrig om tyvärr.

 12. Ergobaby 360 omni helt klart! Riktigt skön sele som är lätt att ta på och av själv. Vår dotter på 3,5 månad älskar den och blir alltid lugn och somnar där i. Stort plus är också att den har en liten ficka undertill för tex mobil/nycklar eller en mindre plånbok ?

 13. Älskar min beco butterfly II. Sen är är manduca bra eller en mei tai.

 14. Jaezmine

  Här hemma har vi kört på baby björns bärsele sen födseln och vi älskar dem ? knappt någon belastning i axlarna vilket är super skönt ? Finns även en ergonomiskt som är en limited edition ? Vi köpte även ett fleece överdrag till så man slipper böka med sina egna kläder ? Rekommenderar de varmt ❤

 15. Tula free to grow!! Bästa selen och finns så många fina att välja mellan.
  Men ta en tur till KnytAn så får ni testa den som passar er bäst 🙂

 16. Kika även på jackor/tröjor här: https://www.bonprix.se/kategori/dam-dammode-a-o-mammamode/
  Då kan Zelda somna i selen inomhus och du kan dra på jacka som hon får plats i över er båda.

 17. Vi använde både Babybjörn och en bärsjal från BabyKtan. Använde mest bärsjalen hemma och den funkade jättebra. Babybjörnen har vi faktiskt använt nu fortfarande (vår dotter är 1½ år) när vi åkt utomlands och lätt vill bära runt henne på flygplatsen osv.
  Lycka till!

 18. Jag har en tula free to grow och är sååå nöjd! Ergonomisk, otroligt smidig och lätt att få på.
  Provade ergobaby 360 men fick inte till det med spädbarnsinlägget, varmt och meckig.
  Jag rekommenderar tula!

 19. Søde Foki! Vil rekommendere en Tula Free To Grow eller Soul Annona fra Soul Slings (den har jeg og den er jätte bra!)
  Begge kan anvendes fra nyfødt og vokse med barnet og bruges til 20 kg.

 20. Bebisen känns lättare ju längre upp den är, och vad jag sett så hamnar bebisen långt ner med Babybjörn. Sen är det viktigt att bebisens ben och höfter hamnar i ett bra läge.

  Den här bilden tycker jag säger mycket 😉 Som andra sagt, åk till Knyt an i Aspudden!

  https://goo.gl/images/FDhzP9

 21. Utan vår BabyBjörn One hade vi nog blivit lite tokiga här hemma första året 🙂

 22. Ergonomiskt helt klart!! Hade en ergo 360 (som jag var jättenöjd med) med sonen men fick så ont i ryggen när han blev tyngre så fick hjälp av en vän som är väldigt insatt i sjalar/selar och visade sig att jag är för kort! (1,57cm ca 55kg) så det kan vara väldigt bra att åka till något ställe där man kan få testa sig fram för sele/sjalvärlden är enorm!! Var i butik i veckan och fick prova en sele från stokke men samma problem där att jag är för kort i ryggen så jag kör vidare på min Fidella fly tai (knytsele). Bra stöd och går att verkligen anpassa till min kropp vilket gör att både jag och bebis är nöjda! ??

 23. Hej! Såg att du många föreslog ergobaby, jag köpte en innan min son föddes då jag hade många vänner som provat dom och varit jättenöjda. Jag fick aldrig till det utan att få ont i ryggen och efter lite efterforskningar kom jag fram till att många som är korta inte gillar den. Jag är 157 cm och ganska liten i kroppen så det känns som att den är för stor för mig. Du är ju också liten så kanske värt att tänka på. Jag bytte min mot en Manduca istället och den funkar mycket, den är också smidigare i tunt tyg så svalare och bekvämare för både mamma och bebis. Den har också inbyggt babyskydd. Bär fortfarande min son mycket och han är 15 månader. Den går även att bära på rygg med =) Hoppas på att lillasyster som kommer i augusti också kommer gilla den! Annars är sjal alltid bäst tycker jag. Det finns en grupp på FB som heter ”Bärsjalar” där du kan gå med om du har frågar ang sjal eller andra bärdon. Jag har fått mycket tips och råd där. Kram
  https://livetpamalmen.vimedbarn.se/

 24. Tula Free To Grow is geat and it has many patterns and colour options. Manduca is also good and Fidella Fusion is something that I’ve heard nice reviews. Might be useful to contact your local baby carrying instructor that can introduce and give advice to different carriers.

 25. Måste sluta ett slag för Ergobaby adapt. Vi köpte en begagnad som var inbruten redan och helt fantastiskt mjuk. Och ergonomiska selar överlag är mycket bättre för både bärare och barn. Sök på Bärsjalar! på Facebook så kommer du hitta en fantastisk sida med mycket nyttig information gällande ergonomiska bärdon ?

 26. Många tror att babybjörn är ergonomiska men nej, skulle inte rekommendera.. Du har fått massor av tips om Ergobaby, Tula, Manduca och Lenny Lamb. Nån av dem skulle jag satsa på om jag var ni. Jag är mest inne på Tula, ska köpa två stycken så jag kan bära min nyfödda på magen och min 2,5 åring på ryggen 🙂

 27. När det kommer till bärsele så kan jag bara tipsa om att prova dig fram. Alla har olika kroppar, som ser ut på olika sätt och även om många selar är lika så är de ändå lite olika på en del smådetaljer (Beco har tex spännen där du måste hålla in en knapp för att kunna knäppa upp, medan ergobaby inte har det, Tula free to grow använder sig av tryckknappar för att ändra sittdelen och Manduca har en inbyggd ”spädbarnsinsats”.).
  Många tipsar gärna om sin favorit, men det är i slutändan du och ditt barn som skall trivas bäst med selen. <3
  Bra affärer är bland annat Kokobello (kokobello.se) i Södertälje och Knytan (knyt-an.se) på Aspudden. 🙂 Där kan man prova i egen takt!

  Hoppas ni hittar en som passar just er!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *