Spicy Glass Noodle sallad

Det blev glasnudelsallad till middag ikväll. Grunden till ”salladsdressingen” är chili, lime, socker och fisksås (kan ersättas med vatten och salt).

Pratade med mamma tidigare idag. Hon uppdaterade mig om husbygget. Så här ligger det till, vi har stött på problem. Det har blivit superförsenad med murbygget var p.g.a. att arbetarna hade konflikter med varandra. Mamma anlitade ett litet familjeföretag till att bygga muren för att hon tänkte att det kan vara bra att stötta mindre företag också. Pappan som är arbetsgivare tog emot pengarna från oss för att han skulle köpa material och betala sin personal. Arbetsledaren som leder projektet är hans styvson. Styvsonen fick inte betalt av pappan. Den här pappan har då använt upp pengarna till något annat än det som skulle gå till bygget.

Jag är inte förvånad faktiskt, jag har själv varit om nästan samma grej tidigare när vi hade kontorsrenovering. Det här är nog en av de sakerna som jag gillar minst med arbetsmarknaden i Thailand. Att många inte är professionella eller har arbetsmoral. De kan verka vara professionella från början men efter ett tag blir det alltid samma visa.
Mamma har hållit det här från mig ganska länge. Innan sa hon att det bara var en liten ”försening” men nu när det tog lite för lång tid började man ju undra. Tillslut berättade mamma som det var. Hon ville inte göra oss oroliga. Jag tänkte att det kändes lite konstigt när det gick fortare att lägga husgrunden än själva muren liksom. Men det löser sig nog, mamma tar hand om det säger hon. Nu vill jag att mamma ska komma hem. Hon har förlängt flygbiljetten ett par gånger nu. Oavsett hur det blir med bygget vill jag att hon ska komma hem. Varva ner och ladda om batterier. Hon har liksom varit i Thailand över 7 månader nu. 

4 kommentarer

 1. Betala alltid efteråt, aldrig innan

  1. Problemet med tjänster i södra Asien är inte när och hur betalningen sker utan korruption. Man kan till och med muta politiker där för att smita undan skatt. Det är stort problem för seriösa företagare där. Betalar man efter tjänsten utförs finns en risk att tjänsten inte utförs korrekt eller att personen i fråga vägrar utföra arbetet.
   För många är dessa scenarion overkliga men det är vardagen i södra Asien. Min mamma har några tomter i Bangladesh och har haft problem med dem i 20 år. Det är en enorm byråkrati som råder där samtidigt som tilliten är låg. Tyvärr!

   1. Sant! Det är som verkligen som vardagsmat i Asien. Jättetrist 🙁
    Känns som att jag måste bli knivhuggen på ryggen en massa gånger innan jag lyckats få fram slutresultatet typ. Det är så tufft att göra business i Asien överhuvudtaget.

  2. Vi fick betala stegvis såklart. Beroende på hur långt de har jobbat. Men alltid lite i förskottsbetalning är det i byggbranchen i Thailand. De vill säkra att kunden kommer att betala för jobbet men då kan kunden råka ur för icke utfört arbete istället. Lite synd.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *