Hur ska vi färdas?

God morgon älskade ni, 

Jag vaknade pigg idag, yey! Vilken tur att Zelda sov hela natten. Hoppas att hon känner sig nöjd och glad resten av dagen sen. Vi har plåtning nu klockan 12:30 och ska vi vidare till BM direkt efter.

Nu undrar jag dock hur jag ska ta mig till studion. Tänkte ta taxi först men jag orkar nog inte släpa med mig babyskyddet som är ganska tung. Jag har tänkt att promenera till BM från studion som ligger endast 10 minuter gångavstånd från varandra. För kort sträcka att ta taxi liksom. Det känns lite krångligt att konka med det stora tunga babyskyddet, skötväskan och Zelda samtidigt. Taxibilarna är utrustade med bilbarnstolar som är till för 9 månaders gamla bebisar och äldre.

Kanske sätta Zelda i bärselen och åker kommunal? Visst kan man ha bebisen i bärselen när man åker buss? Förlåt, jag kanske låter lite dum nu men jag har aldrig gjort det förr. Åkt buss har jag gjort men inte med bebis i bärselen. Jag vet inte hur det är med säkerheten därför undrade. Jag tror att det skulle vara lite lättare, snabbare och bekvämare om jag kunde göra så. Bill ska möta upp oss hos BM och jag vill inte släpa med mig för mycket saker, man har ju inte bärhjälp, hehe.

Omg, jag har fixat naglarna! Det var inte igår 😀

12 kommentarer

 1. Ta du bärselen. Det brukar finnas säkerhetsbälite för vagnen i bussar.

  1. Jag tog bärselen bara, det gick superbra! 😀 <3

 2. Med första barnet åkte jag alltid buss. Både med vagn och utan med bärsele istället. Inga problem alls! Lättast med sele ifall det är fler med barnvagn, då riskerar man att inte få plats. När jag kör sele har jag ryggsäck med blöjor etc. Sitter med barnet kvar i selen på bussen. En smart grej om du kör sele och inte har stora jackfickor är att ha en ”belt bag” (belt pocket). Typ som magväska på 80-talet men finns så snygga nu som är som större fickor som hänger från ett bälte. Perfekt för plånbok, mobil och en blöja! 😀
  Om du tar vagn, kör på vagnen på bussen som vanligt, så att du sen backar av den. Inte käckt att göra tvärt om, blir hemskt osäkert när du ska av med framhjulen först nedför. Lycka till idag! ^_^

  1. Hehe, tack för tipset! Jag tog bärselen den här gången. Tycker att det är läskigt att ta vagnen själv i dagsläge, haha. Men kommer dit snart! Kramar massor finaste Johanna!

 3. Funkar bra bara det inte e rusningstrafik.

 4. Om du har en adapter så kan du använda babyskyddet på barnvagnen. Så t ex om du ska åka taxi kan du använda babyskyddet och ha med chassit till barnvagnen. Så behöver du gå sen kan du sätta babyskyddet på vagnen istället för liggdelen ?

  1. Åh, det såg jag att vissa mammor hade på stan! Men babyskyddet som vi har passar inte till vår barnvagn. Ska nog prata lite med Bill om vi ska investera på en ny babyskydd eller inte. Vi har ingen bil och använder inte babyskyddet så mycket egentligen. Ett par gånger har vi gjort men det kanske är värt att köpa en ny ändå? Jag vet inte 😀

   Tack för tipset i alla fall fina!

 5. Jättefina naglar Foki. Ska måla mina här hemma idag och ha de som inspiration 🙂

  1. Tack underbara du! Hoppas att du mår bra finaste Bim <3

   Kramar från mig och lilla Zelda!

 6. Hej,
  Jag fick tips att när jag tar barnet i sele på bussen måste man sitta med ryggen mot färdriktningen, annars blir barnet ens krockkudde om olyckan är framme.

  1. Det gjorde jag! 😀 <3
   Utan att jag visste att det ska vara så. Gick på instinkten, haha.
   Vad glad jag blev att jag gjorde rätt helt undermedvetet, haha.

   Kramar! <3

 7. Hej,
  Jag fick tips att när jag tar barnet i sele på bussen måste man sitta med ryggen mot färdriktningen, annars blir barnet ens krockkudde om olyckan är framme.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *