Savoykålsrullar

God natt bästa ni! 

Nu är det läggdags. Imorgon har vi plåtning för tidningen Mama. Hoppas att jag får sova så många timmar som möjligt så att jag känner mig pigg och fräsch imorgon.

Till middag gjorde jag veganska savoykålsrullar i asiatiskt stuk. Det var supergott men det fattades något, därför vill jag inte dela med mig av receptet denna gång. Känns som att jag kunde krydda soya bites (som bl.a. var i fyllningen) lite bättre. Jag måste helt enkelt göra savoykålsrullar en gång till så att jag får allting rätt nästa gång. Åh, så kul det är med mat! 
Jag är lite nyfiken här, tycker ni om att äta något från kålsläktet? Jag känner många som inte är så förtjust i kål. Har jag kinkiga vänner eller är det allmänt så? Vit/rödkål är nog det som folk kan äta mest av. Men grönkål, savoykål o.s.v. har många svårt med känns det som. 

Hoppas att ni har haft en underbar dag. God natt finaste ni! Zelda skickar gosiga bebiskramar till er. 

.

7 kommentarer

  1. Åh jag älskar brysselkål, blomkål, Grönkål och vitkål!!! Andra kålsorter äter jag inte lika ofta, inte för att jag inte tycker om de utan mer för att jag aldrig har provat, typ. =)

  2. Jag älskar all kål! Det enda jag har smakat med kål som inte var gott är grönkåls chips men när man kokar grönkål är det jätte gott. Skulle kunna leva på kål 😀

  3. Älskar kål. Kinakål som även kallas andra namn växte jag upp med som ”sallad” (ist isbergssallad som inte är gott). Det blir mest blomkål, broccoli, vitkål, till vardags och sen grönkål vid jul, brysselkål ibland, rödkål mer sällan, spetskål har hänt… hade verkligen velat ha mer matkunskap så jag kan använda mer kål i vardagen. Broccoli har jag i stort sett alltid hemma och äts både rå och i/till en mångd variation på maträtter. Kan du inte starta ett kål-serie där du lyfter fram olika kålsorter i recept? Mer ingående men enkla recept så man vågar testa fler kålsorter.

  4. Älskar broccoli!! Äter gärna blomkål och grönkål. Inte jätteförtjust i brysselkål (men tar alltid några om det serveras) eller vitkål. Alternativ till vitkål är ju spetskål som är ”mildare” och mjällare. Gärna rödkål eller spetskål strimlad i sallad. Kål är otroligt nyttigt, man bör försöka få i sig lite kål varje dag. Dock ALLTID kravmärkt/ekologisk. Kål är känslig mot svamp och insekter och besprutas ganska mycket om den ej är eko.

  5. Jag är helt klart en kålälskare och slukar allt som heter något med kål haha! Dina savoykålrullar ser minst sagt mumsiga ut. Förresten jag tror du skulle gilla instagramkontot Newearthmama! Hon postade en bild för inte så länge sen om det du skrev om här om dagen ang att hålla barnen nära och inte låta dom ”skrika av sig”. Hennes instagramkonto handlar om hennes familj med tre små barn som både flourish and thrive i en vegansk kost, jättemycket om nära föräldraskap osv 🙂

  6. Jag har faktiskt aldrig varit så glad i kål. Men jag tycker om kåldolmar och kålpudding. Men annars gillar jag inte kål faktiskt. ❤️

  7. Kål är ju life!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *