Mammakläder

Nu när jag kollar genom garderoben för att byta ut tjocka kläder mot tunnare kläder insåg jag att jag inte har så mycket kläder som är ”amningsvänliga”. Kläder som skulle vara bra att ha just nu är något med lite mer urringning, fler skjortor och tunikor eller blusar med knappar framtill.

Jag har varit noga med att köpa gravidkläder som jag kan ha efter graviditeten. Klänningar eller plagg som är gjorda med stretchiga material samt stickade oversize tröjor. Men något som jag missade att tänka på helt är att köpa amningsvänliga kläder i samma veva så att man slipper handla mer kläder än vad som behövs. Önskade verkligen att någon skulle ha tipsat eller sagt till mig om detta. Jag kan erkänna att jag inte är så förtjust i kläderna som finns i mammaavdelningen. De har oftast inte så roliga kläder tycker jag. Därför köper inte jag något från mammaavdelningen, förutom mammajeans. Jag hade också ett par jeans som jag satte gummiband mellan gylfen fram till 6:e månaden ungefär.

Nedan är några exempel på kläder som passar utmärkt till både under och efter graviditeten för ammade mammor. ”Vanliga” kläder som gravida och icke gravida kan ha. Tänkt på att kläderna ska vara stretchiga och har utrymme för den växande magen. Linnen och toppar vara någon aning långa. Plagg som täcker rumpan kommer att vara strax under höften ungefär. Eftersom kulmagen drar upp längden på plaggen. Jag hade jättemånga korta plagg som inte täckte hela magen, det var ett dilemma kom jag ihåg. Med nästa barn ska jag göra ett ordentligt val av kläder! 

6 kommentarer

 1. Ägde inte mer än 3 st amningslinnen, ett svart och ett vitt från Lindex och ett från boob eller vad det heter. Hade dom unden mina vanliga kläder så jag kunde dra upp det plagget utan att visa hela magen och då la sig det plagget lite diskret för också så man inte visade hela bröstet. Hade jag lite urringat så trivdes vi bäst med en filt över både jag och dottern (hon gillade lugnet)

  1. Samma här! Amningslinne under t-shirt/tröja/skjorta osv. Tyckte också det var enklast att ha helt vanliga kläder och slippa visa brösten ?

 2. Vart kommer det vita linnet ifrån (längst upp i höger)?

 3. Josefine

  Tipsar även jag om amningslinnen under helt vanliga kläder. Har man något att dra upp över och något att dra ner under (konstig mening ☺️) så kan man amma väldigt diskret utan att visa någon hud alls nästan. I alla fall jag känner mig mycket bekvämare att amma offentligt då och så slipper man dessutom bli kall om bröstet. ?

  1. x2

 4. Wintersagah

  Till sommaren funkar det bra med klänningar som har smala band som man bara kan dra ner ena axelbandet när man ska amma? mitt tips är att testa dina klänningar du har i garderoben och se vilka man lätt kan dra ner axelbanden på och amma med =) så slipper du shoppa på mammaavdelningen^^ kraaam❤️

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *