Broccolo

Bill kom hem med en romanesco. En kålhuvud som är blandning mellan blomkål och broccoli. På engelska heter den broccolo. Jag har faktiskt aldrig sett dem förut men Bill köpte hem en och frågade: -Kan du laga något med den här spännande saken älskling? Jag blev så glad för att jag älskar att testa nya ingredienser och experimentera nya maträtter i köket. Det kändes som att Bill kom hem med en ny leksak ungefär. -Challenge accepted, svarade jag till Bill med glatt leende.

Det blev ugnsrostade romanesco med potatis och vegansk mozarella. Resultatet blev så bra att jag vill dela med mig lite av receptet. 

INGREDIENSER
Romanescokål/Broccolo
Gullök
Potatis
Soltorkade tomater
Ostronskivling
Vegansk mozarella
Vegetabiliskt smör
Salt
Peppar
Paprikapulver
Vitlökspulver
Persilja, färsk eller torkad. 
Grönsaksbuljongpulver

SÅSEN
Havregrädde och Grönsaksbuljong

__________________

Börja med att sätta ugnen på 250 grader. På grill och undervärme läge. Om inte ugnen har det läget sätt bara på grill.

Under tiden maten var i ugnen så kokade jag såsen. Allt som behövs var havregrädde och grönsaksbuljong. Koka ner så att såsen blir krämig.

__________________

VOILA! 

4 kommentarer

  1. Mathilda

    Åh, är den veganska mozzarellan god? Och vart kan jag den? ??

  2. Ser så gott ut. Hoppas ni mår bra och er lilla prinsessa och baggis kram.

  3. Viktoria

    Du borde typ starta en restaurang eller något haha.

  4. Sån har jag ätit! Men jag visste inte vad det var eller vad den hette, så tack för infon! 😉
    Tycker inte den smakade särskilt spännande, men vacker är den!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *