Avundsjuk fästmö

Glad tisdag underbara ni! 

Omg, jag är så avundsjuk på Bill just nu som ligger i badet och myser. Första gången sa jag till honom: -Älskling, passa på och mys, det förtjänar du. Andra gången: –Okaaay! Jag tar hand om lillan. Tredje gången: -Orättvis… jag vill också!
Jag har inte fått bada själv på snart 6 veckor! I början fick jag inte bada p.g.a blödningen men nu badar jag bara med Zelda när tillfällen dyker upp. Om hon bajsar eller kaskadspyr på sig själv, haha. Men det är liksom långt ifrån de mysiga kvällsbad som jag brukar ta. Jag känner att jag inte kan stå i duschen hur länge som helst heller, snabbt ska det gå. Samma sak när jag går på toa. Trots att Zelda sover och Bill har koll på henne. Jag gör det helt undermedvetet på något sätt, brukar faktiskt påminna mig själv att jag kan ta liiite tid på mig ändå.

Nu ligger Zelda här bredvid mig. Har precis fått henne att somna. Tur att hon inte får för sig att vara vaken så länge som hon gjorde igår vid den här tiden. Bebisar är så oförutsägbara. Hela förra veckan sov hon ungefär 6 timmar i sträck på kvällarna, helt plötsligt fick hon för sig att sova 2 timmar åt gången i söndags och jag blev helt knäckt, jag hann bli så bortskämd med sömnen. Tur att lilla hjärtat är tillbaka i den vanliga 6 timmars sömn igen dagen efter. Men något som jag har lärt mig är att jag inte ska ta sömnen för givet. De små gör lite som de vill, det finns ingen säkerhet i deras rutiner alls. När jag var så trött häromdan, försökte natta Zelda i evigheter. Nästan att jag ville väcka Bill för att jag var så trött. Sen gav Zelda mig världens sötaste leende. Jaja, sov när du vill då lilla unge. Mamma är här och håller dig sällskap tills du somnar. Haha, så lätt köpt man blir för ett litet leende.

Nu ska jag passa på att jobba lite när lilla björnen sover. Önskar er en fantastisk dag älskade ni! 

14 kommentarer

 1. Ester hade en lång period där hon sov 5-6 timmar i sträck på natten, och det gjorde mig så bortskämd, nu är det lite över en vecka sedan hon tvärt slutade med det😩

  1. ÅH! Haha, åh jag känner med dig. Vet precis hur det känns 😉 <3 <3

 2. Att läsa om det här botade just min babyfeber lite (och tillfälligt)

  1. Hahaha 😀 <3
   I helheten är det ju fantastiskt! Men det är mycket jobb 😀

 3. De kan ha tillväxtperioder då de vill äta extra mkt i någon eller några dagar för att orka med en snabb utveckling. Om jag kommer ihåg rätt är det vanligt vid 5, 8 och 12 veckor. Kanske Zelda har 5-veckors perioden? Jag märkte inget vid 5, men vid 8 veckor var det matning varje eller varannan timme som gällde i två dygn. Jobbigt då men kul att se hennes snabba framsteg med nya läten, starkare nacke och nya rörelser med armar och ben 🙂

  1. Verkligen! <3 Varje vecka är det alltid något nytt. Så kul och spännande.
   Nu under veckan har hon ätit jättemycket. Det är så märkbart. Ibland tror man att hon är nöjd men hon gnäller igen efter 10 minuter och vill ha mer mat, haha 😀 <3

   Kramar från oss! <3

 4. Du ser iaf amazing ut, märks inte av någon trötthet där inte 🙂 <3

  1. Åh, haha vad du är rar! BILDEN LJUGER!! 😀 <3

   Kramar massor till dig!

 5. Så är det ju verkligen, man vet aldrig vad komma skall. Det fortsätter ju även när dem är större barn, olika faser. Därför lite knäppt när folk drar slutsater om att det är så lätt .t.ex när det gått så kort tid 🙂
  Min son, nu fyra, kunde vara hur gullig som helst ”du är den finaste mamman, min gosemamma” mm för att minuten senare få nåt raseriutbrott t.ex. <3 Han har alltid varit enkel med sovandet, sovit mycket och hela nätter utan att bli störd av nåt, men kämpat en del med humöret (som nu är kanonbra). Lillasyster känns för stunden lite mer knepig ändå, men omöjligt sia om framtiden 🙂

  1. Olika faser har sin charm <3
   Barn är så olika också, de har alltid sin lilla grej. Det är nog det som gör dem så intressanta, haha.

   Krama dina små från mig finaste du! <3

 6. Inte för att jag vet hur det är att vara mamma, men nog borde Bill kunna ta hand om lillan en timme medan du badar? Du förtjänar också egentid

  1. Ja, det gör han såklart mer än gärna. Han brukar säga att jag ska passa på att ta ett bad hela tiden. Det är bara jag som känner behovet av att skynda mig, haha. Det är säkert bara nu i början men jag kommer nog in i det snart 😛

   Kramar <3

 7. Passa på att sov medan hon ligger nöjd bredvid dig. Man behöver sömn! Och hon lider inte av det, du vaknar direkt om hon skulle bli missnöjd

  1. Jag brukar göra det ibland, inte alla gånger dock 😀 <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *