Vårväder

Glad måndag käraste ni, 

Hela familjen vaknade glad idag. Zelda sov 7 timmar inatt! Oh my gosh vilken lyx! Dock vaknade jag vid 3 på natten av rutinen då jag trodde att det kanske var dags för Zelda att vakna snart men nej, hon sov så sött. Jag somnade om igen. När jag och Zelda vaknade vid 6 åt jag och Zelda frukost tillsammans. Zelda åt/drack bröstmjölk och jag gjorde varma mackor till mig själv. Efter frukosten bytte jag blöja på Zelda. Jag tänkte för mig själv att blöjan måste vara överfull nu och fick lite dålig samvete i förväg men det var den inte! Vad skönt för Zelda.
Jag kommer ihåg för några dagar sen när jag hoppade över ett bjöbyte under natten då Zelda somnade jättefort efter matningen och jag ville inte väcka henne. När vi vaknade igen på morgonen var blöjan överfull av bajs och kiss. Jag fick jättedålig samvete att hon måste ha legat i det där hela natten. Men det kan lika väl hända att hon bajsade precis när hon vaknade. Jag tycker typ om att överdramatisera händelserna för mig själv. Det krävs verkligen inte mycket för mig för att jag ska känna oro eller få dålig samvete som mamma. För att jag är så rädd att jag ska göra ett dåligt jobb. Det här kan vara så uppjagande för mig som nybliven mamma ibland, men jag tror att det blir bättre med barn nummer två som många andra mammor säger… Haha 😀

Man kan väl ändå säga att jag fick 7 timmars sammanhängande sömn inatt? Trots att jag vaknade till i några sekunder för att kika till Zelda. Känner mig jätteutvilad i alla fall. Tror ni att Zelda kommer att sova lika länge inatt? Ska inte jinxa!

Idag har vi varit ute i solen och myst men det tog inte länge tills solen försvann och jag kunde känna regndroppar. Typiskt aprilväder, haha. Vädret skiftar så himla fort. Så vi spenderade eftermiddagen i shoppinghus istället. Passade på att köpa nödvändiga saker som vi kom på att vi fattades här hemma.

Önskar er en fortsatt underbar dag!
Kramar från mig och min lilla familj! 

11 kommentarer

 1. När du pratar om barn nr två får jag upp bilder hur Zelda och lillebror Mario (what else liksom) springer omkring och leker tillsammans ???

  För övrigt är jag övertygad om att du är den bästa mamman ever ❤

  1. Åh, vad du är underbar. Tack finaste du. Detta värmer hela mitt lilla hjärta. <3
   Jag gör mitt bästa som mamma, men jag har också mycket att lära mig!

   Kärlek! <3

 2. Hej Foki!
  Hur går det med tygblöjorna? Vilka blöjor har fungerat på nyfödd fram tills nu? Vår dotter fyller snart två och vi har använt tygisar sen hon var 3-4 månader. Hon ska bli storasyster i början av juni och vi vill gärna använda tygblöjor från start denna gång! Vi har mest one size blöjor och de lär väl vara för stora på en nyfödd bebis på 3 kg.

  1. Det går super! Jag kan skriva ett helt inlägg om det. Det finns så mycket information kring blöjorna samt att jag och Bill har lärt oss massor. Vi är verkligen supernöjda!

   Kramar från oss!

   1. Bianca

    Vad kul! Jag ser fram emot att läsa ett inlägg om era tygblöjor 🙂

 3. Blöjorna nuförtiden är ju iaf super och håller bebis torr länge. Kör man vanliga blöjor så sparar man ju lite på miljön att inte byta för ofta 😉

  1. Dagens tygblöjor absorberar jättebra det med. 😉 Vi gör som en regel att alltid byta efter varje måltid bara, cirka 8 gånger om dagen. Annars uppmuntrar tygblöjorna både oss som föräldrar och Zelda att vara blöjfri fortare! 😀

   Kramar från oss!

 4. Kan du inte skriva lite om vilka prylar du använt mest hittills o vilka som varit onödiga -o vad ni saknar? Min bebbe kommer om 2-4 v o jag har sååå mkt funderingar kring vad man eg behöver? Älskar din blogg o alla Zeldainlägg!

  1. Absolut! Det kan jag göra <3
   Grattis i förväg med bebisen. Du kommer att ha en underbar tid framför dig. Tack för att du följer oss genom bloggen!

   Kramar från mig och Zelda 😀

 5. vart köper du dina linser ? =) kram

  1. Jag special beställde mina linser från optiker i Bangkok 😀 <3

   Kramar

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *