Påsk vibes

Glad långfredag! 

Vanligtvis brukar jag och min familj fira påsk i fjällen. Men i år blev det lite annorlunda i samband med lilla Zeldas ankomst. Hon är liiite för liten för att ta fjällturer tycker jag men nästa år kör vi! Mormor, morfar och moster längtar till nästa påsk redan säger de. I år kommer vi att mysa till med en påskmiddag med vår fina familj här i Stockholm. Det kommer att vara så himla kul när alla ungar är samlade på plats! 😀

Jag har i alla fall pyntat loss här hemma för att få lite påsk-feeling. Jag är överentusiastisk när det kommer pynt, älskar allt med färger och pyssel. Det är så himla mysigt tycker jag. Ännu roligare när man har barn. Jag kommer att hitta på tusen anledningar att göra sådana här saker. Jag har inte vågat säga det här högt förut men en av de bästa sakerna med att ha barn enligt mig är att jag kan gå loss med alla högtider, barnkalaser, bakelser och pyssel. Tanken av att få baka till skolan göra utflyktsmat till barnen ger mig lyckorus i hela kroppen. Jag överdriver inte, jag har längtat lite efter det här. Blev så avundsjuk på grannen i höst när jag mötte henne i trapphuset och hon berättade att hon har varit och handlat för att baka till skolan. Ungarna håller på att samla pengar till en klassresa tydligen. Alltså, jag blev så avundsjuk! Ni anar inte, haha.

Nu börjar verkligen den roliga biten av mitt liv känns det som. 

6 kommentarer

 1. Hej Foki! En snabb fråga, du som bodde i Thailand ett tag, har du nånsin prövat en ansiktsbehandling med snigelsekret eller liknande? Skrev precis ett litet inlägg om det och fick läsa i min research att det är en jättevanlig behandling i bl.a. Thailand.

  1. Det har jag faktiskt inte! Men jag har hört om den 🙂
   Vilket intressant inlägg du har skrivit! Jag gick in och läste 😀 <3

   kramar

 2. Apropå att baka till skolan (jo, det är några år kvar 🙂 ), tänk på att idag är det många föräldrar som skippar socker, som har insett sockrets skadliga verkningar i kroppen. Vi vet idag att socker är en viktig orsak till de välfärdssjukdomar som hela tiden ökar, och även till barnfetma. Socker behövs inte för att det ska smaka gott i munnen. Man kan bjuda på hallon och grädde (eller kokosgrädde eller annat) istället för något med socker. Vissa familjer följer fortfarande rutinen med lördagsgodis, och begränsar antalet godisbitar för att följa WHO:s rekommendationer om att socker (tillsatt socker) ska utgöra högst 5 % av barns energiintag. För en 2-åring handlar det om ca 2 teskedar socker, för en 7-åring ca 4 teskedar socker. Och då ska alltså även det socker som ingår i youghurtar, leverpastej, frukostflingor mm räknas med.

  Bara en tanke jag fick 🙂

  1. Intressant! Sen är det ju många som inte äter animaliska produkter. Så mjölk, grädde och ägg går ju också bort med bakning 😉

 3. (har precis lagt ut om boktips på bloggen, så för er som vill checka in får göra det ^^)
  Åhh va mysigt… Så himla fina bilder också med allt pynt! Ni får det nog lika mysigt i Sthlm som i Fjällen. Önskar att jag hade plats att påskpynta mer hos mig också, men eftersom jag fortfarande bor hemma, har jag bara mitt rum och det finns ju inte plats… Men när jag flyttar kommer det nog se väldigt påskigt ut haha! Glad påsk på dig Foki! <3

  1. Åh, det bästa med att flytta hemifrån! Jag kommer ihåg hur jag pyntade loss min första julgran i MIN lägenhet! 😀 <3

   Kramar bästa Chela <3

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *