Hembesök från BVC

Älskade ni, 

Vi har haft en sköterska från BVC på hembesök idag. Superpraktiskt att de kommer hem till oss så att vi kan fokusera på allt annat här hemma. Idag har varit en sån dag som vi verkligen uppskattar att inte behöva åka någonstans.
Allting såg fint och bra ut. Zelda har gått upp 500 gram på en vecka! Oj vad hon växer. Men det är nog inte så konstigt då hon äter hela tiden och är matglad som sin mamma.

Jag känner att Zelda äter mycket mer nu än förra veckan. Idag har jag fått ge henne båda tuttarna i alla måltider och inte bara en tutte något mer. Hon brukar nöja sig med en annars. Sen är våra amningsstunder mycket längre nu än innan. 50 minuter var det som längst. Nästan att man kan se en hel film, haha. Tidigare varade våra amningsstunder mellan 20-30 minuter som standard.
Jag vet att barn tar olika lång tid på sig att äta. Men om lilla fröken ska ta en timme på sig varje gång att äta måste jag nog försöka hitta fler alternativ på saker som jag kan underhålla mig själv också under tiden. Nu läser jag böcker eller passar på att ta en powernap när Bill ligger bredvid oss så att han kan ha koll.  Zelda äter ungefär 10 gånger om dan liksom! Nu förstår jag varför vissa mammor känt sig så instängda i sina hem när de kände att de inte kan göra något annat än att mata sina barn under första månaderna. Men jag finner verkligen nöjen i amningen, tycker att det är så himla mysigt. Är bara glad att det har funkat så himla bra för oss. Lite kul hur kroppen fungerar egentligen, så fort Zelda gapar och kommer närmare brösten sprutar det ut mjölk direkt. Zelda har fått mjölkdusch ett par gånger. Haha, så konstig grej. Jag blir fortfarande så fascinerad varje gång. Vilket fenomen! 😀

Vår lilla tjej bara växer och växer. Hennes utseende ändrats varje dag känns det som.
Zelda skickar söta bebispussar till alla cybermostrar!

22 kommentarer

 1. Men alltså hon är ju som en liten docka. Så galet söt! ?

  Med sonen hade jag också så som du beskriver, så himla mycket mjölk. Var inte alls andra gången även om jag hade mycket mjölk. Nu har jag bara ammat kväll + natt ett tag och just bestämt mig för att sluta med det också då lillan använder mig som napp exakt hela natten. Kommer sakna amningen men blir skönt att få sova lite bättre ?

 2. Alltså åååååh jag ryser! Vilken liten gullis bi har! ? Hon är ju verkligen en mini Biki! Nästan så man tror att man tagit en bild på dig och Bill och morphat ihop den i ett sånt där program där man kan se hur en bebis skulle ”sett ut”. Haha. Åh grattis i tusen till er lilla stjärna ✨

 3. Ju äldre dem blir desto snabbare går ätandet, min erfarenhet iaf!

 4. Ett tips! Barnen använder inte bara brösten för amning(mat) dem blir till slut både trygghet, närhet o allt i ett.. min idag tio åring låg flera timmar o snuttade på nätterna i sträck! O det va inte föratt han va hungrig för jag hade kunnat mata en hel bb avdelning. Utan det va ”mysigt” för honom. Dem blev Hans napp liksom. För han använde aldrig någon napp. Så hade jag det i ett års tid, när han började dagis så började vi avvänja med amningen. Men jag är glad att jag ammade ”länge”. det va våran stund. O jag tror lite på det där med att det är det bästa man kan ge dem o vem vill inte ge sina barn det bästa när det gäller allt? Kör hårt! ❤️

  1. Men man ska orka också ? Första barnet hade mig som napp i ett år. Sov kasst men då kunde jag ju vila med honom på dagarna. Nu är andra barnet snart 8 månader och har haft mig som napp fram till nu då jag inte orkar längre. Måste få sova för att orka ta hand om båda barnen på dagarna. Man kan få närhet på andra sätt också, finns ju många som inte ammar alls av olika anledningar. Nu får hon flaska och napp men sover fortfarande bredvid mig. Funkar bra ?

 5. Hon är verkligen lik dig tycker jag – som en liten docka! ?

 6. Linda Tenshi

  Världens vackraste tenshi är hon och hon har absolut din mun, Foki. Har håret blivit ljusare eller är det ljuset i fotot som är annorlunda bara?

  Kärlek!! <3

 7. Nina Green

  Ååå alltså Gud vad söt hon är. Ville sötnos. Roligt att hon växer och mår bra. Kram

 8. åhh så fin hon är. Ni är så duktiga! Det är inte lätt i början<3

 9. På riktigt Foki, det är den sötaste bebisen jag sett. Jag överdriver inte. ??‍♀️

 10. Lilla sötis ❤ japp nu vet du varför tiden aldrig räcker till ?

 11. Puss tillbaka min söta cybersysterdotter ❤❤❤

 12. Hon är verkligen underbar <3

  Trebarnsmamma som kämpar på.
  Ta gärna en titt hos mig:
  http://saraabrahamsson.se

 13. Asså hon är så söt!!

 14. Isabelle

  men ååååå! Alltså jag är ingen barnmänniska men din dotter är goals XD sååååå fin! Puss från cybermoster! <3

 15. Men ooh gosh så gosigt söt hon är å hennes ögon är helt magiska! ♡ Hon liknar er båda tycker jag! 🙂

 16. Men GU vad lik lilla ungen är er! Först såg jag Bill och sen lika mycket av dig! Häftigt…

 17. Lilla söta dockan <3 Vilka ögon!! <3

 18. TIps att lyssna på Förlossningspoddens två avsnitt med aminingsexperten. Hon pratar ganska mycket om hur du märker att bebisen faktiskt ÄTER och inte bara ligger och myssuttar för att det är najs med närhet. Kanske Zelda inte behöver 50 minuter för att äta, utan kanske äter under 20 min och myssuttar under resten av tiden för att hon älskar tryggheten hos dig. Kanske du då kan mata henne snabbare och ge henne närhet på annat sätt, t.ex. i en bärsele 🙂

 19. caroline

  Well dom kommer endast dit för att övervaka en och sen så att du är en bra mamma..har ett bra hem osv. Inget annat än en kontroll!! Hemskt! Jag hade aldrig släppt in dom i mitt hem.
  Jag hoppas att ni inte övertalas att vaccinera zelda. Många har dött pga av det och det är bara en enorm cocktail av kemikalier. Barnen mår så mkt bättre utan! Googla på vaccinskador och biverkningar med vacciner så kommer myvnet upp som mörkas av bvc. Det är inget annat än att tjäna pengar

 20. Zelda är jättesöt och fin <3

 21. Jag har ammat mina barn länge, har älskat det, samt att det är väldigt praktiskt 😉 Mina två sista barn är sladdisar och den första sladdisen, som nu är 14, han ammade gärna länge åt gången så jag såg mycket serier o vi låg länge och myste. Yngsta som nu är 4 har bara akutammat lite snabbt sådär, gärna ofta så man har bara hunnit sätta sig ner, hon har snuttat o sen har hon inte haft ro. Vi skaffade netflix tills hon föddes men.. hmm.. jag har då aldrig lyckats se nånting.. båda dom ammade jag i nästan 4 år. Mina äldsta är 27, 25 o 22 =)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *