Adjö bästa vän!

Hej solstrålar, ♥

Idag började min morgon ganska intressant. Jag som hade tänkt att jobba lite smått under förmiddag när Bill hade koll på Zelda men det slutade med något helt annat. Jag spillde hallonbladste över hela datorn när Zelda pep till. Datorn dog direkt, min bästa vän som jag har haft i flera år dog! Det var lite synd faktiskt. Jag som behöver skriva ut en massa viktiga papper, intyg och kontrakt. Sen har jag glömt att synka mitt jobb, bokföring och dokument till Dropbox under tre veckorstid. Åh, nu är jag rädd att jag har tappat allting och måste börja om.
Jag beställde en ny dator direkt. Måste ha datorn till att kunna utföra mitt jobb ju. Ska lämna in min nuvarande dator på reparation under veckan, om det går. Eller om de på något sätt går att rädda min hårddisk för att det är den som jag vill komma åt.

Nåja, solen sken så himla fint idag. Vi tog tillfället att gå ut på en liten promenad och köpte mjukglass istället för vara frustrerade över att jag var så klantig. Vi åt våra mjukglassar i solskenet och njöt av det fina vädret. Pratade lite om påskplaner och Baggiz hemkomst. Vi har saknat Baggiz så himla mycket. Han kommer hem nu på söndag och vi ser framemot att ha honom i vår lilla mysiga vardag.

Vad har ni gjort idag? 

Sista bilden på min bästa vän (datorn) med Zelda. Här hade jag ingen aning om att datorn skulle omkomma i en olycka efter 1 timme bilden togs. 

22 kommentarer

 1. Prova att plocka ut hårddisken och sätta den i ett chassi för externa hårddiskar ? Eventuellt använda den som en extern hårddisk nu när du köpt en ny dator ?

  1. Bill lyckades fixa det! 😀 <3 Tack snälla 😀

 2. Nu har du en dator som luktar hallon. Med lite tur så har din hårddisk klarat sig. Jag fick lära mig snabbt att dator+katt+kaffekopp med kaffe=kat(t)astrof :p

  1. Hahaha! Så kan man också se på saken 😉
   Ja, det har hänt lite incidenter med Baggiz ett par gånger. Är såå försiktig med var jag lägger mina koppar eller glas när han är hemma. Men nu tänkte jag inte på att jag själv kan klanta till det, åh 😛

 3. Åh vad trist! Hoppas att du kan rädda filerna i alla fall!

  1. Jättetrist! Men Bill lyckades föra över alla filer till en extern hårddisk så jag kan andas ut nu! Puuuh 😀

 4. Åh nej, I’ve been there! Hemskt jobbigt men helt rätt attityd i alla fall. Det var så himla härligt idag med solen. Jag trodde först rubriken hade att göra med Baggiz så för mig blev det liksom ”tur” att det var datorn!

  1. Det var jobbigt i den stunden men nu känns det bättre när hårddisken är räddad 😀 <3
   Hehe, nej nej! Ingenting får hända Baggiz! Ska bli så himla kul att han kommer hem nu på söndag ^^

 5. Wow sist jag läste din blogg bodde du i Thailand och hade precis öppnat upp Fokiwa, vad hände med det?
  Men vad kul med en liten tös 🙂
  Grattis verkligen 🙂
  De va länge sen jag löste din blogg nu så kom jag att tänka på dig å hittade bloggen igen 🙂
  Bor ni i Sverige nu eller hur har ni det? Skriva gärna och berätta vad som hänt senaste åren jag känner mig så lost hahaa

  1. Caroline N

   I slutet av varje år skriver hon lite av vad hon gjort varje månad det året. Det ger dig lite hum av vad hon gjort ifall hon inte har tid att svara. ♥

   2014: http://www.fokis.se/2015/01/01/mina-hojdpunkter-under-2014/

   2015: http://www.fokis.se/2016/01/20/my-2015-2/

   2016: http://www.fokis.se/2016/12/27/tecken-pa-att-man-har-haft-ett-bra-2016/

   2017: http://www.fokis.se/2017/12/31/mitt-fantastiska-2017/

  2. Ja, mycket har hänt sen dess. Caroline got it covered! Tack snälla! ^^ 😀
   Kramar till er!

 6. Fokis, Det är nog bara tangentbordet som behöver bytas. Liknande hände mig. Jag lade tangentbordet i avjoniserat vatten och löste upp rödvinet som runnit in, sköljde noga och lät det torka.

  Zelda, Välkommen till världen ! Men du skall akta dig för de där två stora människorna som går omkring hemma hos dig. De kommer bara att skämma bort dig.

  1. Det verkar vara kortslutning mellan skärmen och dator. Men hårddisken klarar sig i alla fall! 🙂

   Zelda hälsar att hennes stora människor skämmer bort henne med kärlek vaaarje dag 😀

 7. Det går säkert att rädda hela datorn.

  1. Det får vi hoppas på! 🙂 <3

 8. Grattis till att du är en nybliven mamma! <3
  Jo jag tänkte på en Ska. Är du bara thai eller är du isaan thai(vet inte vad jag ska kalla det)? Vore kul att veta 🙂

  Jag och min kille (som är isaan) håller på att planerar in flytt till Thailand till hösten nu! Ska bli så kul och pluggar thai för fullt!

  Massa kramar och kärlek till er!

  1. Taaack snälla finaste du <3
   Jag kan prata Isaan. Lärde mig det för något år sedan. Min mamma är ju ursprungligen från Khon Kean som ligger i Isaan kontinenten och Isaan-mat är det bästa jag vet! 😀 <3

   Massor kärlek <3

   1. Amanda

    Nej, är det sånt! Min kille är där ifrån med!!! Världen är bra liten hahah. Håller med Isaan mat är det godaste!
    Kram!!

 9. Min dotter hällde en hel vattenflaska över min när hon var liten. Var bara att ta ut batteriet, och ställa datorn upp och ner i 3 dagar så den fick torka ordentligt och sedan startade den som vanligt ?

  1. Haha, något att tänka på sen när Zelda börjar ta sig fram och ska ta på allt, hahaha 😀

 10. Har lyckats spilla te precis vid min dator 2 gånger inom loppet av en månad nu. Den har klarat sig men jag har blivit jätterädd för att ha någon dryck i närheten av den nu.

  1. Vad tur att ingenting hände med din dator! Det var bara en tidsfråga för mig och tillslut hände det! 😛

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *