Mamma mage – 1 vecka efter förlossningen

Min vackra, fina, underbara kropp! 

Så här ser min mage ut 1 vecka efter förlossningen. Wow! Vad kvinnokroppen är fantastisk! Tänkt att ett helt liv har legat i min mage.

Mina tigerränder är mer synliga nu när magen har blivit mindre och jag älskar varenda detalj av de. Det är ok att se ut så här. Jag känner mig vacker och awesome ändå! Haha, även om jag grät en skvätt när jag upptäckte mina första hudbristningar fick jag faktiskt i samma sekund lära mig att älska min kropp redan då. Man ska våga visa upp kroppen som den är! Majoriteten av oss som har fött barn ser ut så här. Vi har faktiskt gått genom något som är helt fantastiskt och är värt varenda hudbristning och löshud i världen, hallå! ♥ 🙂

UPPDATE: 

Tack snälla ni för alla fina kommentarer som ni har lämnat här. Så mycket kärlek! 
Fortsätt vara så här awesome och sprid lika mycket kärlek som ni gör det här älskade ni! 

32 kommentarer

 1. Bristningar på huden pga av skapelsen av ett liv är det finaste som finns.

 2. Jag grät en liten skvätt när jag läste det här… Jag gick över tiden med vår dotter och stretch marksen kom först då. Jag mådde så otroligt dåligt och grät i duschen varje dag i en månad efter förlossningen. Idag kan jag fortfarande få ångest när jag tänker på sommaren och bikinisäsong, men man får tänka att man verkligen har världens finaste varelse pga de här ränderna. Kroppen är awesome.

 3. Tigerränder för lejonkvinnor – sån power! 🙂

 4. Massa kärlek till dig! Du är så fin!

 5. Du är fantastisk! Tack för dina underbara och ärliga inlägg!

 6. Finaste du!

 7. Så vackra tigerränder ?

 8. Jag har inte fött barn men har bristningar ändå. Vilken grej va!

 9. Så himla fin!

 10. Du är fin och vacker efteråt. Tycker innebörden av ränderna gör de vackra på riktigt. En djupare version av skönhet än innan. Kärlek till dig och till alla mammor.

 11. Jag har också massa bristningar pga viktuppgång och graviditet. Nu kunde jag inte bry mig mindre om dem, dessutom har de bleknat ordentligt med åren ☺️?

 12. Du är otroligt vacker! Så glad att du delar med dig av det här, tror att många kan skämmas för sina ränder då det oftast bara är den ”perfekta” efter-magen som visas upp i sociala medier. (menar inte att en mage med ränder inte skulle vara perfekt, tycker att alla varianter är exakt lika vackra <3)

 13. Bär dina tigerränder med stolthet! Är så glad att det finns bloggare som du. Tack! <3

 14. Hoppas Bill säger varje dag till dig hur vacker du är. ❤️

 15. Skönt med ett inlägg som inte är som alla de andra som låtsats hylla kvinnokroppen men egentligen endast vill visa upp att de ser exakt likadana ut som innan, ca 2 sekunder efter förlossningen.
  Jättefin mage tycker jag.

  1. Bara för att man inte fått ränder så behöver man väl inte vilja visa upp sig mer än nån annan. Med eller utan ränder blir nog de flesta helt enkelt amazed över hur bra kroppen återhämtas…

 16. Sara den rara

  Du är så otroligt bra. <3 Jag har själv en del tigerränder kvar sedan jag fick min son och reflekterar knappt över dom längre. Vill också poängtera att det är just av den anledningen till att jag fortsätter följa dig år efter år, du är jordnära och ödmjuk. Du bidrar inte till skeva kroppsideal eller konsumtionshets i vartenda blogginlägg. Vi mammor bör hylla varandra <3

 17. Du är vacker! Efter mina två barn har jag också lite ränder, men framförallt en liten kenguru”påse” till mage nu då jag har smalnat tillbaka till (nästan) min orginala vikt. Tack för att du visar upp din mage, det är verkligen fantastiskt vad kvinnokroppen kan göra och INGEN borde behöva skämmas över att den ändrar. ?? jag är dock själv lite medveten om min mage och speciellt då man ser andras ”perfekta” magar även efter förlossning blir man en aning.. Fundersam. Men det borde man ju verkligen inte bli efter att man skapat fantastiska små liv i sin kropp. ? ärren blir nog mer osynliga efter ett tag, men om huden har töjts ut mycket som min så kan det nog synas ganska länge efter. Men jag tänker inte skämmas och hoppas ingen annan heller gör det. ?

 18. Fina kloka du. All hets kring att ”få tillbaka sin kropp” efter man burit ett liv är så destruktivt. Det är fortfarande en kropp, din kropp har dessutom utfört ett mirakel. Acceptans och tacksamhet för vad kroppen kan åstadkomma är nyckeln till en god själbvild. Kram på dig och stort grattis till er nya familjemedlem!

 19. Så vacker ♥️♥️♥️

 20. Madeleine

  Du är perfekt precis som du är men sedan finns det ju krämer som tar bort dem om du skulle vilja det. Vill bara hjälpa. Du är alltid lika vacker.

  1. Madeleine: Vilken kräm? Vad innehåller den?
   Foki: Älskar dig du är så fin människa och mamma!

 21. Läckert! Tycker faktiskt att stretchränder är coola, oavsett om de kommit till av gravidmage eller annat. Jag har en del på låren eftersom jag växte fort som tonåring, tycker bara det ser coolt ut faktiskt!

 22. Så vackert!
  Jag älskar att du älskar dina vackra ränder som Zelda gett dig <3

 23. Superfint , be proud <3

 24. Tack för fina och viktiga inlägg <3
  Hoppas ni alla mår bra. Kram Bim

 25. Exakt sådär ser min mage ut också! Grät också när dom första började komma sen blev det bara mer och mer. Men det finns verkligen inget man kan göra åt dem, så bra att du visar att man inte är ensam om det.

 26. har hört dem refereras till som ”lightning tattoos”. de är bara häftiga och fina! <3

 27. Ja! Verkligen! Vackraste! ❤️

 28. Första gången jag skriver här. Ville bara säga att det här gör mig så glad!!
  Precis så e det, tigerränder! Tack för du inte är en del av kroppshetsen! ❤️

 29. Elisabeth L

  You look amazing! It’s amazing what our body can do <3 You should be proud 🙂

 30. Linnea Ahti

  Alltså jag blir lika fascinerad över kvinnokroppen varje gång jag ser den. Att bära runt på ett litet mirakel i magen är så sjukt spännande. Se hur kroppen förändras med tiden, hur ens psyke förändras när man väl är gravid. Kroppen vet automatiskt hur den ska göra när man är gravid, det märks verkligen att vi kvinnor är gjorda för det här. Och vartenda liten bristning eller vad det nu kan vara är 100% värt det. Det hade varit mer konstigt tycker jag om man inte hade fått några bristningar eller märke över huvudtaget efter eller under graviditeten. Jag har ju dock inte barn än, jag har aldrig varit gravid eller såhär. Men folk runt omkring mig har varit och vissa är gravida och det är så coolt att se hela gravid resan och alla förändringar som sker fysiskt men även psykiskt. Det är jätte coolt tycker jag. Jag har alltid älskat barn och jag har velat ha mina egna barn sen jag själv var 5 år gammal typ. Men nu med åren när jag blivit äldre, jag längtar verkligen efter den dagen där jag ser att det står ”gravid” på testet. Det ska bli en väldigt spännande resa och jag vill verkligen veta hur det känns att vara gravid och även hur förlossningen kommer kännas. Nej, det ska bli spännande. ?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *