Zelda 1 vecka

Zelda fyller 1 vecka idag. Av den här lilla korta tiden som gick alldeles för fort tycker jag att det har hänt ganska mycket med henne. Förutom hennes drastiska förändringar i utseendet har navelstumpen lossnat för tre dagar sen. Hennes torra fötter och händer börjar mjuknar upp.

Vi har också lärt oss lite på vägen på vad som funkar och inte funkar på vårt lilla barn. De första tre dagarna har Bill fått kriga genom alla blöjbyten. Sen kom vi på några knep att hålla henne lugn, numera har vi harmoniska blöjbyten tillsammans. Jag tvättar alltid mina händer med jättevarmt vatten innan. Zelda tycker om när mina händer är riktigt varma. Sen har vi på hårtork under tiden, hon tycker tydligen om ljudet, haha. Vi gör som en rutin att alltid byta blöja efter vi har matat henne. Hon blir automatiskt lugn då. Det slår heller aldrig fel att Zelda alltid gör sin lilla ”duty” under tiden vi matar henne, haha.

Vi känner att vi börjar komma in i rutinerna här hemma mer och mer. Amningen har funkat galant. Zelda har snappat upp det väldigt fort och mina bröst känns inte lika spända eller gör lika ont som tidigare något mer. Det går verkligen åt rätt håll. 

17 kommentarer

 1. Lilla Zeldaaa 😍😍 jag smälter sönder när jag tittar på bilderna!! 😍💕💕❣️ liknar hon lite bill?
  Grattis Zelda en vecka❣️❣️

 2. wow, man ser verkligen att hon ändrats på bara en vecka! häftigt! 💗💗

 3. Åh vackra lilla sessa 😍 Ja, tiden bara springer iväg 🙈 Man måste verkligen unna sig att njuta till fullo.❤ Skönt att ni börjar komma in på lite rutiner 😊Känns som att det inte var så länge sen jag födde min son men hjälp han blev 6 månader i onsdags. Vart tog tiden vägen? 😭❤

 4. Men guuud så söt hon är!! Jag döör😍💕💕💕💕

 5. Tycker hon liknar Bill väldigt mycket. =)

 6. Det är efter man fått barn tiden börjar gå jättejättefort :p
  Så fin tjej!
  Har en niomånaders, bara tre månader kvar med ”bebis” snyft.

 7. Ett tips med tanke på att hon alltid gör sina behov under blöjbyten (makes sense eftersom hon just ätit) är att hålla henne i grodställning över handfatet så kissar hon där innan ni tar på en ny blöja 🙂 vissa börjar med detta direkt på BB. Läs på om EC (elimination communication). Vi använde oss av denna metod på vår son som nu är två år, blöjfri och nästan aldrig behövt bajsa i en blöja. Tänk själv så skönt att slippa ha skinkorna inkletade av bajs 🙂

  Kram till er!

 8. Sara den rara

  Jag tycker att Zelda är lik sin mor. 😚 Jag tyckte att jag nyligen fick barn men oj, han är redan 1 år och 7 månader. =) Fortfarande min lilla bebis men ett litet barn i andras ögon. 😊

 9. Grattis till Zelda och er! ^^

 10. What a beautiful name you have given her!

 11. Tips!!
  Finns White Noise appar med allt från dammsugar ljud till hårfön till bilresor med mera. Vi hade INTE klarat oss utan dessa till våra barn. 😀

 12. Så jäkla gullig så man smälter <3 Det måste vara såå spännande att lära känna sitt barn sådär <3

 13. Så många härliga bilder på eran lilla Zelda. Tycker det är bra att ni stannat upp och tar er tid att lära känna varandra. Sen är det inte farlig att hon gråter, så försök att andas lite hon går inte sönder av lite gråt. Men förstår att det gör ont i mamma hjärtat. Sköt om er.

 14. Måste ändå säga att ni snappat upp era knep väldigt snabbt med tanke på att det är första barnet och att det bara gått en vecka!

  1. Håller med, fantastiskt ju 😊.

   /Mamma till två (3 år och 10 månader)

 15. Grattis till lilltjejen hon är sååå söööt! så lik dig också:) börjar nästan fundera på nästa redan:) har en 1,5 åring 🙂

 16. Förutom mina egna barn kan det vara det sötaste jag sett!!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *