Doftnoter

När jag frågade er om vilket namn ni tycker att Hello Kitty X Foki parfymen borde heta. Svarade ni att vi borde kanske döpa parfymen efter dofterna? Ni har faktiskt ett poäng där. Vi får helt enkelt vänta ett tag till.

Jag har skrivit upp lite råvaror som finns tillgängliga hos våra bönder. Vi har mycket lime, citrongräs, mint och basilika. Men oroa er inte, parfymen kommer inte att lukta krydda, haha. Vi har faktiskt ett par exotiska blomdofter och frukter som: Ylang Ylang, jasmin, kokos, melon, o.s.v. Jag vill inte att parfymen ska ha en stickande parfymdoft. Jag vill att doften ska vara mjuk, söt och snäll. Haha, vet inte riktigt hur jag ska förklara doften på det bästa sättet. Men behaglig ska den ju vara.

Dock måste jag vara med att kombinera doftnoterna. Tyvärr är det inte lägligt att bara sticka iväg till Thailand nu som var tänkt från början när förhandlingen med Sanrio kom igång. Men vi har en annan lösning där vi vid senare tillfällen under våren eller tidig sommar ta en snabbvisit till Frankrike och få klart doften som vi kan skicka vidare till fabriken för produktion.

Jag har ett fått hem lite prover här hemma som jag kan leka med och kombinera själv först. Men vågar inte lukta på dofterna än. Man är ju lite känsligare när man är gravid. Doftkänsligheten är ju helt skevt under graviditeten, haha.

Vilken doft är mest tilltalande för er? Om ni bara kan välja EN. T.ex. kokos, melon, vanilj, lavender o.s.v. 

41 kommentarer

 1. Jasmin, alltid letat en parfym som luktar gott av jasmin som buskarna på vintern

 2. Veronika

  LITCHI!!!!!

  Jag fullkomligen älskar lukten av litchi, speciellt blandat med vanilj!

 3. Vanilj! 🙂

 4. Kanske inget som är vanligt för parfym men jag älskar doften av kanel. Blir helt varm i hjärtat när jag känner doften av det!

  Annars gillar jag även mint och fruktiga dofter. Jag har bara parfymer från The Body Shop hemma för att jag får allergiska reaktioner av allt annat så det mesta i deras sortiment tilltalar mig.

 5. melon

 6. Viktoria

  Vanilj & lavender. Lavender sägs ju ska vara lugnande dessutom.

  Parfymen kan ju annars heta Hello Foki eller något haha.

 7. Jag har en badolja som doftar ingefära, så härligt fräsch! Kikade nyss på flaskan och den innehåller även thailändsk koriander. Älskar verkligen doften! De enda dofterna jag undviker i parfymer är just kokos och choklad. Speciellt kokos verkar vanligt i billiga parfymer. Blir liksom lite för mycket, sitter man nära någon på bussen med såna doftnoter får jag nästan genast huvudvärk (och det kommer från en person som annars älskar parfym!).

 8. Hjortron och vanilj.(eller kanske någon blomma?) tänker att det borde ju vara Foki. Norrland och exotisk?

 9. litchi, vanilj, jasmin som jag sett förslag på ovan håller jag med!! om det finns möjlighet skulle det vara fantastiskt om parfymen kunde vara vegansk! inte bara cruelty free utan fri från animalier. <3

 10. Kokos om jag bara får välja en 🙂

 11. omg jag älskar kokos! skulle jätte gärna vilja ha en sån parfym ??

 12. Välj det du själv tycker. Och detdu vill ha. Kommer alltid finnas folk som tycker olika

 13. VANILJ, som inte doftar smörigt utan bara lika ljuvligt som en nyöppnad vaniljstång. Omöjligt att hitta. Har någon tips tar jag gärna emot, vart på jakt sen jag som 5åring hade en dagisfröken som doftade så god vanilj att jag ville äta upp henne varje dag och längtade till dagis.

  1. Det finns vanilla oil att köpa (bästa finns i Marocko och är helt naturlig), ganska billigt och doftar VANILJSTÅNG Mvh en annan som älskar vaniljstångparfym

   1. Tack!!

 14. Kokos är min absoluta favorit, och tätt efter kommer ananas, melon och vanilj så en kombo av dessa av något slag hade varit guld.

  Kram Sanna

 15. jasmin!

 16. Vanilj är väl ganska vanligt i parfymer, som ”top note”? Melon kan bli för mycket tror jag, kokosnöt också.
  Men nåt som jag älskar är doften av citrusblad, som typ från citronträd eller apelsinträd. Vilket också är ganska vanligt, haha. ^^’

 17. vanilj, kokos, melon, honung, mandel, hallon, litchi

 18. Melon känns ungt och fräscht, lavendel är klassiskt romantiskt. De två dofterna skulle passa Hello Kitty. 🙂

 19. Äpple.

 20. Melon eller lavendel tänker jag. Är så less på att allt luktar cocos eller vanilj nu.

 21. Sara den rara

  Kokos luktar gott men jag tröttnar lätt. Vanilj älskar jag men det får inte bli för mycket vanilj heller. Det är en svår balans det där! Men om jag föreställer mig doften som ”mjuk, söt och snäll” så låter det faktiskt som något jag kan tänka mig använda. ?

 22. Caroline N

  Jag gillar fruktiga dofter. Så melon/hallon/äpple som topnot oftast.

  Har märkt att mina favorit dofter alltid har sandelträ/sandalwood i basen. ♥

 23. Melon! ?

 24. Vet inte om du fått tipset/rådet när det gäller dofter med bebis första tiden. Då dom ligger hud mot hud typ dygnet runt och kräver mycket närhet första året speciellt om man ammar så kan det vara bra att köra helt parfymfria produkter så barnet bara har eran egna dofta att lära sig känna i första hand. Gör anknytningen ännu lättare och man kan undvika utsätta den lilla för onödiga kemikalier.

  Du verkar väldigt miljömedveten så tror inte du har skadliga ämnen men doft glömmer man lätt bort.

  Kram

 25. Jasmin hade jag köpt, lätt!

 26. Jasmin all the way! Luktar helt fabulös

 27. Kameliablomma! 🙂
  Doftar helt gudomligt gott. Den härstammar från Japan, Korea och Kina. Sån parfym skulle jag vilja ha. Just nu använder jag ”Japanese Camellia Body Oil Blend” till min gravidmage, lår och bröst. 🙂 Man blir så himla len av den (och jag försöker inbilla mig att det motverkar bristningar så gott det går). Jag rekommenderar den starkt om du redan inte har testat den! Jätte bra vid massage också.

  1. Ville även informera att den innehåkler inga parabener, natriumlaurylsulfater – SLS eller SLES, inga dietanolaminer (DEA), mineraloljor, artificiella färger eller silikoner.
   Jätte viktigt för mig när jag letar efter oljor eller lotion. Låter som värsta reklamen här, men jag är bara en ”mom to be” som inte gillar gifter. 🙂

 28. Tycker det vore fint med ett namn som inte bara är ett ord utan kanske två. Som en berättelse som säger något om den. T.ex. ”enchanting forest”, lite mystiskt och fantasifullt, som kan tyda på att perfymen är fylle av olika örter från en sk magisk skog… nu menar jag inte att man ska använda sig just av det namnet men jag tror du förstår vad jag syftar på ! Lycka till blir nog bra till slut ! 🙂
  T.ex. på inspiration men du hittar nog ännu bättre combos:
  1.Violet coco (lavender coconut etc)
  2.Fruit play (mix av frukter)
  3.Limelicious (lime + delicious, den doftar så gott att man vill äta den ?)
  4. Tasty flirt (något exotiskt)
  5. Taste my melon
  6. Call me Yasmin / eller They call me Yasmin. ..
  7. Spice me up/ spice you up (med kryddor )
  8. Feel my youth (något med blommor).
  9. Melon splash
  10. Coco is Nuts
  11. Shiro nut (shiro japanska för vit, kokos är vit, och nut från coconut).

 29. Viktoria

  Jordgubb eller hallon kanske

 30. Kokos utan tvekan. I andra hand vanilj.

 31. Kokos! Älskar allt som har med kokos att göra ?

 32. Josefine Persson

  Melon, litchi eller vanilj <3

 33. Vad spännande! Jag älskar citrus i parfymer 🙂

 34. Av de dofter du nämnt känns Melon väldigt passande för kundsegmentet/target group för en Hello Kitty parfym (Internationellt nog en lite yngre grupp, men i Asien kanske mer blandat?). Och passar lite för vad jag associerar Foki/Saniro med.

 35. Är typ helt besatt av myntadoft, så jag skulle gärna gå runt och dofta som en vandrande mojito 😀

 36. Hallon!!!!!

  Älskar kombinationen hallon/mynta

 37. Litchi eller ingefära, skulle vara intressant att se hur de gör sig i en parfym =)

 38. Isabella

  Lavender helt klart ?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *