Urinvägsinfektion

Hey älskade ni, 

När jag kom hem från tillväxtultraljudet tuppade jag av p.g.a värkarna. Har sovit i princip hela dagen lite till och från. Vaknade för inte så länge sen faktiskt. Det gör ont som mensvärk ungefär och jag tuppar alltid av när jag får mensvärk i vanliga fall.

Som ni vet har jag haft väldigt många sammandragningar och förvärkar sen två veckor tillbaka. Det fanns inga tecken eller besvär att jag ska ha urinvägsinfektion när jag går på toa o.s.v. men BM tyckte ändå att jag borde kolla upp mig. Jag berättade ju för er häromdan att vi gjorde det. Provresultatet kom och bm sa att de hittade jättelite bakterier i kisset. Man behandlar inte det i vanliga fall när det är så lite bakterier. Men om man är gravid, tycker de att man ska.

UVI (Urinvägsinfektion) är inte bra att ha när man är gravid. Dock väldigt vanligt att gravida får det. Jag började såklart googla det första jag gjorde och ångrade det i efterhand. Men som BM sa är det sååååå lite bakterier. Jag har inte starka symptomer förutom att det har visat sig fler värkar och sammandragningar. Barnet kan komma för tidigt o.s.v. men jag litar på vården.

Dock blev jag lite ledsen där ett tag och klandrade mig själv att jag inte förtjänar att ha barn, bara på grund av att jag åker på virus och bakterier hela tiden under graviditeten känns det som (mina tankar överdriver lite). Det var hormoner som talar då, haha. Men egentligen är detta ingen fara, speciellt när man man upptäcker det så här tidigt.

Nu måste jag bara ta hand om mig själv sista tiden. Zelda kan göra en tit-tut när som helst! Annars gick det superbra på tillväxtultraljudet idag. Zelda är frisk, lagom stor och mår bra. Inget fel på hjärta, njurarna är friska, mycket fostervatten inne i magen (skönt för Zelda) och hon tränar att andas för fullt. 

10 kommentarer

 1. Jag satt och tänkte en stund förut… och jag har nog inte helt fattat än att du ska bli mamma, haha! Nyss var du ju i Bangkok och jobbade där och helt plötsligt (känns det som) ska du få en liten plutt. ♥ Du har ett så himla fint liv, tack för att man får följa med så mycket! ♥

  1. Haha, eller hur! Vet du vad Elina? Det är inte bara du. Jag tänker själv på det också.
   Tack själv för att du har alltid varit vid min sida så länge och i så många år!

   Kramar massor <3

 2. Linda Tenshi

  Vilka sötingar du har där i sängen <3 Fint att höra att du å Zelda mår bra 🙂 Glad alla hjärtans på er!! <3 <3 <3 Å du, förlossningen kommer gå bättre än du tror, som regel oroar man sig i onödan, men man vill såklart vara redo å kunnig om vad kommer att hända eller kan hända..lycka till-kramar på er, finisar! 🙂

  1. Haha, att de är! Mina bästa killar, de förgyller verkligen min vardag <3
   Jag är glad att Zelda är en pigg liten en. En riktig buse i magen är hon.

   Tack snälla för ditt peppande! Du är alltid så awesome! Kramar <3

 3. Jag tycker du ska va lite snällare mot dig själv. 😛

  1. Ja, det är jag. Ibland blir man bara så kluven och tokig av alla hormoner, haha ^^ <3

  1. Tack underbara du! <3

 4. På mina rutinprover hittade dom GBS. Visste inte ens var det var när dom sa det. Tydligen har 1/3 av alla gravida kvinnor Grupp B-Streptokocker i urinen. I Sverige kontrollerar man inte detta på alla gravida, för då skulle man få behandla så många. Men min MVC tar en odling på urinen för att fastställa vilka som har Streptokocker i urinen och så får man antingen antibiotika på en gång eller så väntar man till förlossningen.
  Och jag Googlade också såklart. Det var inte kul att läsa vad som kan hända med bebben.. Sammandragningar, låg födelsevikt, man kan föda för tidigt o.s.v.
  Jag måste få antibiotika 4 timmar innan förlossningen för att minska risken att lillen ska bli allvarligt sjuk.. Fyyy.. blev så rädd och ledsen när jag fick all denna information. Man är ju rädd redan som det är!
  Jag försöker att inte tänka på det och tar en dag i taget istället. Lillgrabben är frisk nu och sparkar för fullt! Maken kände första kicken med sin hand igår på alla hjärtans dag! :’) Så häftigt!!

  1. Åh, jag förstår dig. Man blir verkligen så himla orolig. Är det ditt första barn fina du?
   Jag ångrar verkligen många googlesökningar som jag har gjort under graviditeten. Vissa smågrejer kan det vara bra att veta men när det kommer till sådana här saker så kan man bli uppskrämd! Vi ska komma ihåg att allt så står skrivet händer inte alla.

   Vad mysigt att pappa till barnet ditt fick en liten hälsning på alla hjärtans dag!

   Lycka till med allt nu och tar hand om dig kära du. <3
   Kramar

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *