Obehaglig värk

Fina ni, 

Idag fick jag ställa in mitt möte med hello kitty i sista sekunden.
Vi skulle prata om marknadsföringsplanerna idag och jag har sett framemot det här mötet jättemycket. Tänkte att det här möte sak bli det sista möte som jag kommer att göra fram till Zelda är här. Men jag fick enorma tryck där nere och en smärta som var obekant. Fick avboka mötet för att avvakta här hemma lite grann.

Det var en konstig känsla, trodde att bebisen var på väg ut. Det kändes som att någon drog i mig där nere och jag bara skrek till. Det gjorde så ont att jag grät. Men nu efter tre timmar har värkarna blivit svagare, som ett svagt mensvärk ungefär. Zelda rör sig jättemycket, hon stäcker på sig och sparkas i vanlig ordning. Magen känns ihopdragen lite till och från men det är sammandragningar. Livmodern tränar extra mycket just nu kan jag tänka mig.

Bill och Baggiz har legat här i sängen och hållit mig sällskap under tiden. Nu har de somnat båda två. Baggiz fick bada tidigare, han fick sin egen avföring på pälsen när han röjde i sin låda, haha. Men han var så snäll när han satt i badkaret sa Bill. Ingen gnäll, ingenting. Men han förstod nog också att det behövs.

Nu håller vi tummarna att jag inte behöver åka in ikväll. Bill ska operera sitt finger imorgon och jag vill städa här hemma lite och stryka Zeldas kläder som jag tvättade tidigare idag. Sen har vi ultraljud på tisdag nästa vecka för att kolla hur stor Zelda är. Vi är liksom långt ifrån klar här! 🙂

Ni som har fött barn, hur länge fick ni värkar innan det är dags? Visst kan det gå veckor ändå? 

22 kommentarer

 1. Oj nu har du snart en bebis:)<3 jag fick inte värkar av mig själv med första men andra så fick jag värkar ett par dagar innan hon kom:) det var såklart inga jätte värkar i början, det var faktiskt helt ok fram tills jag öppnat mig nästan helt då började de kännas att man levde:) men sen kom hon och då var det som jag aldrig haft ont!

 2. Hej, jag har haft värkar i ca 4 veckor nu och varit säker på att bebis snart kommer men änsålänge är han kvar där inne och gottar sig, är nu i vecka 39 🙂 hoppas han vill komma nu i dagarna, så tror det där är olika för alla men värkarna behöver inte betyda att hon vill komna ut imorgon 🙂 lycka till Foki vem vet vi kanske ses på sös förlossning 😉 älskar dig och din blogg fortsätt ta hand om dig och vila mycket! kram

 3. Åh va spännande, ta de bara lugnt lyssna på kroppen. Med min första hade jag haft lite molvärk under em och ville åka in på förlossningen och kolla läget att han mådde bra och så. Väl där var jag öppen 5cm och 2 Tim senare va han ute, med Lill tjejen hade jag lite ont på natten och blev in skriven på förlossningen kl 06.00 och 07.20 är hon född. Det är olika från kvinna till kvinna så lyssna på magkänslan och på kroppen. Hejja dej och lycka till är det häftigaste man nånsin får uppleva som kvinna tycker jag iaf ?

 4. Med min första fick jag inte värkar förrän förlossningen startade. Denna graviditet har jag haft en del sammandragningar och små förvärkar till och från sedan vecka 30 ungefär. Så olika det där!

 5. Med första barnet fick jag typ så som du beskriver fast det blev värre och värre så vi tänkte åka in när det plötsligt avtog. Två dagar senare föddes han. Med andra märkte jag att sammandragningarna förändrades något ca 5 dagar innan hon kom. Dom påminde om värkar fast dom inte gjorde direkt ont, svårt att förklara (har haft smärtfria sammandragningar från ca v 15 med båda barnen) men jag tänkte inte så mycket på det då det var ca 3 veckor kvar till bf. Men på nåt sätt kände jag ändå på mig att det var dags. Dagen innan hon kom köpte jag snacks till bbväskan och sa lite skämtsamt till min sambo att vi lägger oss tidigt ikväll för hon kanske kommer inatt. Och vid 12 på natten drog värkarna igång på riktigt. Har en känsla av att det inte är så långt kvar för dig 🙂 <3 Så spännande!

 6. Det är bra att du Lyssna på din kropp Foki! Det är bara du som vet bäst. Jag fick värk samma dag jag skulle föda min dotter så det va jätte skönt! Gick väldigt snabbt. Man vet aldrig hur det bli med andra barnet.
  Ta hand om er. Stor kram ???

  P. S som jag sa tidigare det är bara Du som känner din kropp, var på sjukhuset om du tycker det är mer bekvämt, säkrare, tryggare när det närma sig ännu mer. Min kompis sa ” jag känner det är på väg snart” men då sa bb nej, dina värkar är så lite så du få åka hem ” så efter 1-2 timmar så födde hon bebis i sitt hem!!!!!
  Även om man är läkare, sjuksköterska osv så vet man inte allt.

 7. Åh vad spännande!!
  Hoppas du hinner skriva en rad på vägen in så vi kan vara med dig i tanken!

 8. Åhh vad spännade ?? med min första fick jag värkar på lördagen och söndag eftermiddag åkte vi in och morgonen därpå så kom hon ? 1 vecka innan BF . Med min andra kom hon dagen efter värkar. 10 dagar innan BF. Lycka till när det väl är dags!! ❤️

 9. Jag fick två falsklarm med sonen flera veckor innan han faktiskt föddes 8dagar efter beräknat datum. Satt t.o.m och klockade regelbundna värkar innan det helt plötsligt tunnades ut och försvann. Väldigt irriterande när man bara gick och vänta på bebisen ☺️
  Med dottern hade jag kraftiga sammandragningar redan när jag va i kanske v28-30. Hon kom dock på bf så kan dröja än innan Zelda kommer.

 10. Aldrig skrivit eller gjort mig till känna förut, trots att jag läst din blogg nästan från start. Men jag kan inte hålla mig längre, Tycker det är så spännande att få följa dig i din graviditet. Kan kanske bero på att jag själv blev mamma för ca 10 månader sedan. Jag hade min första förvärk ungefär som dig i vecka 35-36 och tänkte ”nu är det dags” men icke. De kom och gick flera gånger i veckan och jag trodde aldrig han skulle komma ut. Jag fick gott vänta till vecka 43 (42+2) hela 17 dagar över BF, det var en väldigt lång väntan. Hoppas du slipper vänta så länge. Och det kommer gå galant!
  Kram

 11. Sara den rara

  Jag hade sammandragningar men inte några värkar innan. Ibland kunde det ju kännas som ”nu kommer bebis när som” Men oftast var det falskt alarm. ? Jag vaknade en natt 02:00 av värkar, åkte in till förlossning 04:00, och vid 10:01 kom vår lilla kille. ❤

 12. Josefine

  Första blev kejsarsnitt utan att värkarbetet hade satt igång. Men med mitt andra barn hade jag bara värkar i några få timmar innan det var så smärtsamt att jag behövde åka in och få smärtlindring. Bebis kom ca 11 h efter första värken. Men man kan ju (tyvärr) gå flera dagar eller veckor med s.k. förvärkar.. ? Lycka till när det är dags!

 13. Första barnet hade ja värkar i 18 timmar tills han var ute, andra barnet hade ja värkar i åtta timmar sen var hon ute 🙂 var på förlossningen i endast 3,5 timme första gången, och andra gången hann ja vara där i 13 minuter haha

 14. första barn fick jag göra akut kejsarsnitt pga havandeskapsförgiftning , sonen kom 7 veckor ut för tidigt men det gick bra. så aldrig sammandragningar.. sen andra barnet. hade inga sammandragningar. vid två tiden på natten fick jag värkar. BB sa tror det var förvärkar så avvaktade ett par timmar men mina värkar var så täta. ringde igen. de sa vi skulle dit för att kolla värkarna eftersom första barnet var kejsarsnitt så andra graviditeten räknakde som ”första graviditen” eftersom kroppen inte hunnit känna. så vi åkte in på morgonen kl 06.00 . de kollade värkarna. ja det var nog förvärkar. men jag tyckte de var så täta och kändes som jag skulle bajsa men jag sa inte till dem för jag inte tänkte på det.. men det blev värre. jag tänkte gå till toalettn för att kissa men jag ville bara bajsa men gick inte. då kom jag på det att några berättade om det känns som ska bajsa då är det på g att föda.. jag sa till barnsköterskan om bajs.. hon blev lite fundersam samt förvånad.. hon kollade och sa 8 cm var öppen!!! de blev panika och sa dina förvärkar var egentligen värkar! jag blev lite chockad.. värkar kändes bara så?? jag var beredd att det skulle göra ont när får värkar eftersom jag trdde det var förvärkar 🙂 1,5 timme kom dotter ut när vi kom in kl 06.00.. från kl 02,00 värkar till 07.30 kom dottern ut.. vilken dröm förlossning jag hade haft 🙂 första förlossningen var dramatisk pga akut kejsarsnitt. nu är jag nöjd med 2 förlossningar 🙂

  //C

 15. Jag hade ganska regelbundna förvärkar härom dagen (v35) och kändes som mensvärk. Efter sju timmar Ringde jag förlossningen o frågade vad det kunde vara och dom ville att jag skulle komma in på kontroll. Dom misstänkte då urinvägsinfektion! Men proverna såg bra ut och dom kollade bebis med ultraljud och ctg, den mådde bra 🙂 så då fick vi åka hem. På natten sen försvann ”mensvärken”.

 16. Ååh!! Hoppas också att hon vill hålla sig inne lite till!

 17. Det kan ta veckor! För mig tog det bara ett dygn! Men det är ju så olika från person till person. Hon kommer när hon är redo!:)

 18. Vattnet gick i vecka 37 med första o han kom en vecka senare.

  Med nummer två fick jag värkar i vecka 29. Jag blev inlagd och fick ligga med massor av medeciner på förlossningen o dom lyckades hålla han kvar en vecka sen kom han i vecka 30 alltså. Första är idag 9 och den andra är idag 6 och allt har gått jätte bra trots att nr två föddes tio veckor innan bf. Det är normalt att ha värk, sammandragningar o alla möjliga konstigheter innan bf. Men vad vet man. Zelda kanske gör som mina o kommer tidigare. Hursomhaver. Det går bra ❤️

 19. Önskar dig lycka till med allt när de än är dags. Det är med sannolikhet förvärkar som startat så smått nu, Kan dröja några veckor. Mitt ena barn kom värkar och slempropp samma dag hon föddes, dock fick de sticka hål så vattnet gick. Hon kom ut i v.38. Lite liten men mådde bra.
  Hoppas Bills operation gick bra.
  Trevlig helg!

 20. Det verkar vara så olika det där! För mig började svaga värkar under natten, sen på morgonen så gick vattnet och några timmar senare var bebisen född. Så gick det till båda gångerna för mig! Snart är det dags för tredje, undrar om det blir samma igen..! 🙂

 21. Hade oregelbundna sammandragningar från v. 21. Men värkarbetet gick aldrig igång spontant så jag blev igångsatt i 42+1 och födde dagen efter ingångsättningen påbörjades.

 22. Jag var 7 dagar över beräknat, värkerna började 23, blev så starka mot morgonen så for iväg till BB kl6. Pojken föddes kl. 16. Hade inte haft någo värkar över huvudtaget så var överlycklig när det äntligen började hända.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *