Recept – Rödbetssoppa

UNICORN SOPPA!!! Sa Bill när han såg soppan som jag gjorde till oss. Vi har ätit mycket soppor nu på senare tiden. Eftersom de är så lätta att tillaga och inte kräver en massa förberedelser.

Idag blev det rödbetssoppa. Här kommer recept till er som vill testa laga soppan själv hemma.

Ingredienser:
Förkokta rödbetor
Rödlök
Vegetarisk smör
Havregrädde
Sojamjölk
Grönsaksbuljong
Salt
Peppar
Kanel

Redskap: Stavmixer

P.S. Kom ihåg att 1 buljong tärning = 5 dl vätska!

SÅ HÄR GÖR DU:
1. Stek rödbetorna och rödlök i smör.
2. Stäng av plattan, dra bort kastrullen från spisen. Häll i grädde och sojamjölk. Mixa ihop allting!
3. När det är ordentligt mixat och soppan har fått en krämig konsistens, sätt kastrullen på plattan igen. Krydda soppan med grönsaksbuljong och pyttelite kanel.
4. Smaka av med salt och peppar. Späd ut soppan med sojamjölk om det behövs. 

Servera med havre creme fraiche. Supergott med lite sesamfrö eller ännu godare med solrosfrö på toppen av soppan!
Vi hade vegetariska-nuggets till soppan också för att få i oss lite proteiner
😀

4 kommentarer

  1. Ojj ? tack för receptet, det ska provas ?

  2. Hej Foki, har du inget arkiv så man kan läsa gamla inlägg? 😀

  3. Fidolina

    Måste det vara vegetariska produkter eller funkar det lika bra med vanlig mjölk, grädde och vanligt smör? :/

    Och smakar den kanel? Kan man skippa det?

    1. Absolut, det kan du 🙂 Man behöver inte mycket kanel, mindre än 1 kryddmått. Det är doften som gör soppan spännande. Men kanel kommer det inte att smaka när det är så lite. Kramar!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *