Hello Kitty BB

Idag har jag grävt ner mig i allt som har med förlossningen att göra. Vi har valt att föda på SÖS (Södersjukhuset). Dels för att sjukhuset ligger närmast vårt hem. Sen var det inte länge sen de öppnade upp den nya förlossningsavdelningen. De nya rummen är lite större, fräschare och har privata badrum med BADKAR! Där ska jag ligga och njuta av värkarna, oh yeah (försöker skapa positiva tankar och vibes här). Har hört många tråkiga historier om att det kan bli fullt i det sjukhuset som man har valt ibland. Är det vanligt? Har detta hänt för er nångång? Hoppas att det inte bli så för oss i alla fall. Har någon av er fött barn på SÖS förresten? 

Sen kom jag ihåg hello kitty BB som jag skrev om här i bloggen för typ 9 år sen? Jag googlade upp sjukhuset igen för skoj skull. I rubriken skriver de ”Designed to ease the stress of childbirth with images of the popular cartoon cat”.
HAH! Kanske det här är vad jag behöver? Kan det bota min förlossningsrädsla tror ni? Hahaha :’D
Nä, inte ens min favvokatt (efter Baggiz) kan bota rädslan faktiskt. Men jag tror absolut att jag nog skulle uppskatta lokalen efter förlossningen. Helt klart mysigare, roligare och bubbligare! Jag kommer att fnissa hela tiden och förmodligen aldrig vilja lämna sjukhuset efteråt! 

Källa: Länk, länk, länk

10 kommentarer

 1. Caroline

  Jag skulle nog inte bestämma vart jag ska föda, för det är inte ovanligt att man får åka någon annanstans. Tänker så man inte blir besviken och stressad över att inte få sitt val. I Göteborg ringer man ett nummer till en koordinator som säger vilket sjukhus man får åka till. Finns det plats på flera får man självklart önska och tycka till! Men jag fick det jag INTE ville, absolut INTE, sist på listan… och i efterhand är jag så jäkla tacksam att det blev där för det var grymt !! Är skitsur att de lagt mer förlossningen där nu för då kan inte kommande barn ens ha möjligheten att föda där :p

 2. Vi ville välja SÖS med för det är närmast oss men det var tydligen fullt det datum vi är beräknade så vi får köra på Danderyd istället.

 3. Det är tyvärr väldigt vanligt att man ibland inte får det sjukhuset man har valt.. Men det behöver absolut inte betyda katastrof! Om ni hamnar på ett annat sjukhus/förlossning ( där jag jobbar host host 😉 ) så kommer dom ta väl hand om er där också.

 4. Födde på Sös och är så nöjd. Tidigare så födde jag på Danderyd och var nöjd med de också. Super bra team på SÖS+ bb hotellet var ju underbart om allt går bra efter förlossningen så hamnar man där! Riktig hotell med super god mat??

  Ang om det finns plats är väl lite olika . Jag hade turen att alltid få plats där vi valt att ha förlossningen!

 5. Födde på SÖS innan nya avdelningen var klar och var väldigt nöjd. Hade inte badkar eller toalett på rummet men hade inga problem med de. Var så inne i förlossningen så omgivningen var inte så viktig 🙂

 6. Milla-chan

  Som många säger man kan inte välja sitt sjukhus. Jag ville födda på östra i göteborg. Men hamnade i Mölndal både gångerna för det va fullt. Va super bra där med. Men bestäm inte innan, lätt att bli besviken.

  1. Vet inte vilket län bor i men här i Stockholm fick jag välja sjukhus som jag vill föda i. Kan hända att man får byta när det blir akut, om det t.ex. blir för många oplanerade förlossningar o.s.v. Men jag har haft turen att alltid få det sjukhuset jag ville föda i.

 7. Beror på hur många akuta fall de har. Det var kaos när min syster skulle föda eftersom de var underbemannade.

 8. Ibland får man föda där de har plats <3
  Sen vill, hoppas och tror man ju inte att något ska hända vid förlossningen, men OM bebis skulle må dåligt vid förlossningen så skulle jag känna mig mest trygg på Solna och Huddinge, där de har bäst kompetens på dåliga barn <3 Säger jag som jobbat med för tidigt födda och sjuka nyfödda i 15 år. Kram!!

 9. Vi valde också SÖS och fick föda där. Vi var såååå nöjda❤️ Personalen var fantastisk och vi hade badkar i förlossningsrummet. Vi fick dock inte bo på nya BB hotellet efter men det gjorde ingenting. Tror inte man tänker så mycket på det där o då, man ligger nästan bara i sängen o gosar ändå ?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *