Man får aldrig vara ifred när man har barn

Det finns en hel drös med roliga videos och bilder på internet där föräldrarna visar livet med barn. Många får helt enkelt aldrig vara ifred. När de går på toa är det alltid någon som ropar efter dem. Haha, mitt liv ser ut så där redan, trots att vår lilla människobarn inte är här än. Jag har mitt fyrbenta barn som kräver otroligt mycket uppmärksamhet och kärlek.

När jag badar måste jag alltid ha dörren öppen, annars hör jag krafs krafs krafs på dörren och konstant jamande. Det slutar alltid med familjekalas i badrummet. Baggiz ska alltid sitta eller ligga på toalettstolen och stirra på mig. Många gånger händer det att Bill kommer in också, när han verkligen inte kan hålla sig. Han verkar inte ha bråttom heller många av de gångerna. Han sitter där på toalettstolen och spelar candy crush med Baggiz på knän. Så ser min vardag ut för det mesta. Ibland låser jag badrummet när jag verkligen behöver vara ifred men det funkar inte alltid, haha. De två första minutrarna kan jag bli lite missnöjd men sen blir jag glad och ser tjusningen i det hela. Om Baggiz och Bill en dag skulle försvinna skulle jag nog sakna den här biten av vår vardag mest. Konstigt men sant.

Ni som har katter, hur är era katter? Får ni vara ifred när ni går på toa t.ex? 

21 kommentarer

 1. Sara den rara

  Det finns tillfällen då jag har både ungen, hunden och katten med mig på toaletten. Våra fyrbenta familjemedlemmar gillar dock att vara utomhus mycket (bor på landet) så jag har bara en liten kille med mig oftast. Kanske tur det, För sååå stort är inte badrummet/toaletten. ?

 2. Merlin följer alltid med mig in i badrummet när jag behöver använda toaletten. Han sätter sig i mitt knä och spinner. Ibland leker han med skärpen som medföljer våra badrockar. När jag duschar brukar han stå vid kanten av duschdraperiet och blänga på mig. Han följer dock inte med när Joe ska in, bara med mig.

 3. Baggiz är så söt!
  När jag är i badrummet/toaletten så brukar en av våra katter alltid sitta utanför och vänta. Ibland krafsar hon på dörren men ibland väntar hon bara utanför. När jag kommer ut tar jag upp henne och kramar om henne. ♥

 4. hahaha vad rolig du är. Ja skillnaden mellan katten och barnet är att katten bara stirrar medan barnet gallskriker för att du inte tar upp henne/honom. 😉
  Men, jag tycker inte man ska läsa eller höra för mycket av andra för det är så olika med det där.
  Jag kunde duscha, bada, gå på toa, som mamma. Kanske inte mycket mer än så men just det var det viktigaste för mig och det visade jag redan tidigt att NEJ nu är du med pappa och sen gick jag och gjorde mitt. Sen kanske man fick bära på unge medan man lagade mat etc. Men som sagt du märker hur DITT barn kommer att bli. Och jag tror att det kommer att gå hur bra som helst. Med ditt underbara tålamod så kommer du att bli en kanonfin mamma. <3

 5. Min papegoja brukade sätta näbben i springan mellan toadörren och väggen, mellanrummet där uppe alltså, och banka tills man öppnade… hemskt jobbigt när man stod i duschen och inte kunde öppna! xD

 6. Min katt vill alltid med in på toan, han sätter upp framtassarna på mina när jag sitter på toan och bara står där och vill bli klappad. Ganska gulligt men lite jobbigt ibland när man vill vara själv. Men han blir generellt orolig när man stänger dörrar, härligt att höra att andra katter är likadana. Han brukar också dricka från badkaret haha även fast han har vatten i sin skål ? (där.han också brukar dricka ifrån)

 7. Bilden är klockren. Precis så är det att ha husdjur. Du som funderar på hur det är att ha barn… spana in Ikanos reklam för det stämmer bra hur det är att ha barn ???

 8. Viktoria

  Det går inte att gå barfota i samma rum som en av våra tre katter då han alltid ska bita i ens tår haha fattar verkligen inte varför. Får alltid putta bort honom. Ibland kan man inte ens gå någonstans för att katterna är i vägen och blockerar ens väg haha.

  Sedan är det också jobbigt när man ska byta sängkläder när en av de är i rummet och man alltid får putta ner katten haha.

  Men vår hund brukar alltid krafsa på min dörr och bara stirra på mig tills jag ger upp och går ut med henne. Hon vet ju att det funkar att göra sådär haha.

 9. Viktoria

  När jag har varit på toa och öppnar dörren för att gå ut kan en av katterna smita in och då måste man hela tiden lyfta ut dem för att sedan stänga dörren efter sig haha. Har tom hänt att en av katterna har blivit instängda på toan ett tag utan att man har vetat om det. Man öppnar dörren och hittar en katt som ligger på golvet haha.

 10. Jag har två Rex-katter (en Cornish Rex och en Devon Rex) men jag kallar dom helst apor haha. För de klättrar gärna upp på axeln och sätter sig där, och oftast när man är på toa. Det kan vara liiiite ivägen haha

  1. Å devon rex är en underbar ras! Jag har haft en å brukade kalla henne för ” Den otroligt underbart jobbiga…” 😀 svårt att förstå kanske men hon var sån, hade mycket att säga och skulle ”hjälpa till å vara med på allt jag gjorde” de va ibland svårt att till ex diska, hon ”hjälpte mig” 😀

   1. Haha åh vad underbart! Igenkänningsfaktor 100%! Cornishen är i princip likadan som Devon, de ska vara med överallt och undersöka ALLT! ?

 11. Hähä. Ja, det är lite speciellt det där med att ha barn som gör en sällskap på toan =P Helt otroligt att dom ens vill det. Men min dotter sitter gärna med och pratar en stund haha

 12. En katt är inte ett barn! Skärpning

  1. Hon får väl kalla sin katt för sitt ”barn” om hon vill. Finns inget som säger att hon inte får det.

 13. Min katt följde efter mig från det att kattuppfödaren lämnade henne på golvet hos mig tills dagen jag tyvärr blev tvungen att lämna bort henne till en kompis på grund av allergisk sambo. Hade henne i tre år och det var så mysigt! Hon hoppade till och med upp i mitt knä när jag satt på toaletten, på handfatet när jag borstade tänderna och bordet när jag skulle äta, haha. Saknar henne varje dag även om jag vet att hon har det bra nu med en kattkompis till och med och det var för det bästa. Men det är som du säger, det är verkligen min lilla dotter och jag har såklart fortfarande kontakt med henne och kommer alltid vara hennes mamma <3

 14. Enda gången dörren till toan är stängd är när vi har gäster. Annars krafsar dom bara på dörren o vill in. ?

 15. Min katt är otroligt fascinerad av vatten. Alltid när jag duschar så följer han med och väntar på andra sidan draperiet. När jag duschat färdigt så går han in i duschen och börjar leka med vattendropparna. Trodde katter var rädda för vatten! 😉

 16. Haha, så typiskt katter!
  Nu har vi inget badkar i den här lägenheten, men i den förra badade jag ofta. Katten ville väldigt ofta passa på att komma in och använda lådan medan man låg i badet (tack för den!) Jaga badskum var också poppis!
  Nu följer han gärna med in när man ska gå på toa, men vill ut om man stänger dörren när han är där inne, det gillar han inte.

 17. Har två katter. Den ena av dem ska alltid vara med inne i badrummet, annars står han utanför och skriker tills man är klar/släpper in honom. Otroligt jobbigt när man vill vara ifred ? gullkatten

 18. Haha nej.. inte vår yngsta katt. Han vill ha all uppmärksamhet som det bara går. Stänger jag toadörren krafsar han tills han kommer in. Sätter sig på mattan och väntar tills jag är klar. Eller är jag i duschen så ser jag hans söta nos komma fram bakom duschdraperiet hela tiden. Det har sin charm med pälsbebisar ❤️

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *