Recept – Bubbel Milk Tea

Ni frågade efter recept på bubbel milk tea häromdan. Jag blev sugen igen idag så jag passade på att måtta och skriva upp receptet till er. När ni tänker på bubbel milk tea ska ni tänka på en efterrätt i dryck form. Eftersom drycken är rena rama sockerbomben! Man kan såklart sätta mindre socker eller hoppa över det helt. Men då skulle inte drycken smaka som original. Det finns såklart många olika varianter på hur bubbel milk tea görs i olika östasiatiska länder. I Thailand är det bl.a. populärt att sätta kondenserad mjölk. Men man kan såklart skippa det och bara använda socker om man vill.
Sen finns det olika varianter och smaker på teer där de tillsätter de svarta tapioca pärlorna i. Antingen gillar man drycken eller inte. Men prova ni som vill! 🙂

INGREDIENSER:
Svarta tapioca pärlor/bollar. Mängd efter önskemål.
2 dl varmvatten
1 dl mjölk/sojamjölk (jag använder sojamjölk)
1 påse svart te (utan extra smak av bär, frukter eller liknande)
2 fulla teskedar kondenserad mjölk (Använder mig av det HÄR märket som är mjölkfri)
1 tesked socker

SUPERVIKTIGT!!!
Sätt inte Tapioca pärlor i kylen innan servering. Då blir de hårda. Koka alltid nya varje gång ni ska äta de. Låt pärlorna svalna lite i kastrullen bara. Om ni behöver sätta Tapioca pärlorna i kylen av någon anledning. Kan ni varma på pärlorna igen med varmvatten så att de blir mjuka.

24 kommentarer

 1. Hur smakar tapioca pärlor? ?

  1. Hehe, ja.. hur smakar den? Konsistensen är mjuk-seg. Men den smakar inte så mycket tycker jag. Det är konsistensen som gör bubbel tea roliga 😀

 2. Vart hittar man tapioca pärlor i Stockholm? 🙂

  1. Det finns i de flesta asiatiska butiker 😀 Men jag köpte min i butiken som ligger under söderhallarna. Kramar <3

   1. Vet du var man kan köpa dem i Göteborg?

   2. Vet du vart man kan köpa dem i Göteborg?

    Tack

   3. Liljan Olsson

    Hej om man bor i en by nu i Corona tider vart kan man hitta dom då??

   4. Gunnar

    Till Liljan Olsson som frågar var man kan köpa dem om man bor på mindre ort utan asiatisk butik: beställ på nätet, de flesta stora svenska internethandlare har det inte men på amazon finns det, amazon är något vi svenskar borde undvika för att skydda våra egna handlare och för deras behandling av anställda och motverkande av fackföreningar, men det finns en del asiatiska mathandlare baserade i norden som säljer online för bra priser också. Teemji tillexempel har de här två.
    https://www.teemji.se/products/zhanyi-tapioca-pearl-%E5%B1%95%E8%89%BA%E7%8F%8D%E7%8F%A0%E7%B2%89%E5%9C%86-500g
    och
    https://www.teemji.se/products/chuyi-tapioca-pearl-chu-yi-su-zhu-zhen-zhu-fen-yuan-500g

    Den senare är lite dyrare men det är snabb-variant som är färdiga på 5 min (enligt påsen, i min erfarenhet brukar de vara helt färdiga redan på 2-3 min).

    Det te som är mest vanligt i Kina och Taiwan för bubbelte är inte kinesiska svarta teer, utan Assam-te, om man ska ha mjölk/sojamjölk och socker så är det bäst att brygga teet lite starkare än normalt, med längre bryggtid och mer blad så att det är för starkt att dricka utan tillsats av mjölk, sojamjölk och/eller socker.
    Ett väldigt gott assam te som passar jättebra för mjölk-bubbel-te från en svensk te-handlare TeCentralen är Oakland’s TGFOP det har en maltig smak och en arom som påminner lite om björnbär:
    https://www.tecentralen.se/oaklands.html
    Väldigt prisvärt för den sortens te också, 79 kr för 100 g.
    Annars är vanliga ceylonteer ganska vanligt för det här men de är lite tråkig smak, eller om du kan få tag på taiwanesiska svarta teer, fast de kan ha lite väl fruktig/äpplig smak för min del och är ofta lite väl dyrt för att använda till sånt här trots att de är speciellt framtagna just för att ha till bubbelte. Använd inte smaksatta teer.

 3. Visst finns det massa olika smaker på bubble tea? Har för mig det, så tänkte om det inte kan va gott att ha smaksatt te? Blir det gott? Älskar frukt och bär te ?

  1. Jaa! Massor. Men de använder sig av sirap, kan vara allt från melon, blåbär, jordgubb eller choklad. 🙂 Testa dig fram <3 Det receptet som jag delar med mig nu är "original smaken". Kramar!

  2. på hemsidas Drakfrukt.se

 4. Går det att göra en vegetarisk variant? 🙂

  1. Min variant är vegetarisk. Men jag glömde såklart att meddela vilket märke av kondenserad mjölk jag använder. Det är ett thailändsk märke Mali. Kolla på bilden för att hitta rätt bland någon av thaibutiker https://unitedbloggers.no/uploads/sites/390/2018/01/DD13EAB5-0253-4F11-9131-E87FE44A485F.jpeg 🙂 Kram! <3

   1. Amanda

    Är den kondenserad mjölken vegeteriskt? Trodde det bara fanns som komjölksvariant.

   2. Japp, det står t.o.m. non-diary på förpackningen. Kolla på etiketten! <3
    Det finns alltid vegetariska varianter till allt, speciellt thailändska livsmedelsmärken. Det som vi kallar för mjölk är inte alltid komjölk. Kram!

 5. Vad spännande! Vad fyller kulorna för funktion? Smakar de typ choklad eller gör dom nåt annat spännande i denna dryck?
  Det är några år sedan jag var här inne sist å kikade, och såg nu att ni väntar barn – Grattis till er! 🙂 Här är vi snart inne på 5:e året med försök att bli 3, men vår stork verkar ha flugit vilse.
  Lycka till med allt! <3

  1. Kulorna smakar inte så mycket, men den seg-mjuka konsistensen gör drycken lite roligare bara. Man får också en hel annan mättnad i en dryck.

   Tack snälla för gratulationen. Vi längtar så mycket! Inte länge kvar nu 🙂 <3

   Jag och lillen i magen skickar med all kärlek och lycka till er. Hoppas att storken hittar hem till er snart.
   Kramar <3

 6. Hej vill bara tipsa om att det finns kondenserad kokosmjölk, ifall du vill göra vegansk till Bill 😀

  1. Hey! Jag använder mig av det thailänska märket Mali https://unitedbloggers.no/uploads/sites/390/2018/01/DD13EAB5-0253-4F11-9131-E87FE44A485F.jpeg
   Den är mjölkfri. Jag använder inte andra märket än det här. Det är många thai som är laktos allergiker (som jag). Mycket av det som görs är ko-mjölk fria. De har alltid mer utbud av komjölk-ersättare faktiskt. Eftersom marknaden kräver det. 🙂 <3

   Fast Bill tycker ändå inte om bubbel milk tea, haha 😛 Han säger bläää hela tiden, haha 😀

 7. Skrev tidigare men vill bara varna ifall du inte sett det. Läst att bubble tea kan orsaka cancer, exempelvis levercancer. Vet inte om det stämmer men många menar på det. Ha en bra dag

  1. Jag har inte hört om det här förut. Man tycker att det borde ha varit stora ”fuzz” i asien om det här i så fall. Googlade snabbt men då ska kulorna innehålla aspolychlorinated biphenyls som är ett cancerframkallande ämne. Men det märke som jag rekommenderade har inte det. Sen tror jag att man kan vara försiktig genom att läsa innehållsförteckningen såklart. I Sverige har vi strikta regler på vad som säljs och importeras till Sverige. Men jag kan tänka mig att det inte är så hälsosam att dricka bubbel tea varje dag kanske när det är så mycket socker 😛

 8. Jätte bra tips, ser mega gott ut 😀

 9. Måste man ha kondenserad mjölk i? Kan man ha något annat? (Vi har inte kondenserad mjölk 🙁 )

 10. Är boba ? gelatin fri?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *