Jag blev avundsjuk

Föräldrakurs dag två avklarat! Jag tycker att det har varit superkul att delta i kurserna. Nu har vi inga mer kurser inbokade än så länge. Bara förlossningssamtal där jag kommer att gå genom förlossningen lite mer och förbereder mig inför den. Känner mig redo inför bebisens ankomst, men ändå nervös. Svårt att förklara.

Något som jag tyckte var extra kul på föräldrakursen är att se hur ett par blivande pappor faktiskt är pålästa. Det var förvånansvärt roligt! Från att veta vilken färg fostervatten är till hur länge värkarna sitter i mellan pauserna o.s.v. Bill var inte så där insatt i detaljerna men han fick ju lära sig om allt på kursen. Jag kunde inte låta bli att bli avundsjuk på de mammor som hade partner som har koll på så mycket. Inte så där bitter avundsjuk såklart, men beundrar engagemanget. BRA FÖR DEM! När partnern är insatt skapar de ju ännu mer förståelse för den gravida kvinnan och hänger med på vad som faktiskt händer. Jag vet att de engagerade papporna kommer att bli världens coolaste pappor! Nu säger inte jag att Bill är sämre. Jag har tur jag med som har en sån härlig partner. Tvekar inte alls på Bill. Han kommer att hantera det här som en proffs. Bill har alltid varit chill från start och utstrålar verkligen den där känslan att han har varit förberedd för länge sen. Han läser alla artiklar och länkar som jag visar honom. Och har stort intresse för allt som sker runt mig och bebisen. Jag kan inte förvänta mig att Bill ska vara lika insatt och gräva ner sig i alla fakta som jag gör just. Jag vill såklart samla på mig så mycket fakta som möjligt för att jag är typ den som är mest orolig av oss. Men vi kommunicerar med varandra, hur vi ska lägga upp allt o.s.v. Det känns bra för mig. Man ska inte heller sätta för höga krav på sin partner tycker jag. Att det ska vara på ett visst sätt, det räcker men att de är engagerade, hjälpsamma och finns där när man behöver dem.

Bill tar så väl hand om oss. Som igår, efter vi fick se en förlossningsfilm på kursen. Filmen var inte känslig eller något, den var menad att få lite ”feel good” känslan men jag blev såklart lite spänd att jag skulle få se något som jag inte klarar av. Bill var så rädd att jag skulle bli påverkad av detta och tog ut mig och Zelda på en lunchdejt efteråt. Känner mig alltid trygg och omhändertagen av Bill. Det är den bästa känslan som finns, speciellt under den här tiden. Min underbara fästman är en av anledningarna till varför det är mysigt att vara gravid trots alla omständigheter. 

– Jag kan ta hand om blöjbyten de 9 första månaden älskling. För att komplettera tiden du fick bära vårt barn,
säger Bill! 

Haha, yeah right. 😉 

5 kommentarer

  1. Du får påminna honom angående blöjbyten… syrrans kille springer när bebis har gjort nr 2 trots liknande löfte ??

  2. Haha! Han är söt Bill. Och gudars, vad han förmodligen bittert kommer att ångra dom där orden 😉
    Återigen – Så kul att få följa er resa!

  3. Cassandra

    Tycker inte alls det är jobbigt eller så att byta blöjor. Vi har de mysigt vid skötbordet! Kanske inte lika roligt att den nya grejen är att jag knappt hinner vakna och så hör jag bajs på g. Undrar nästan hur jag ska kunna se vad jag torkar när jag är så trött haha. Men nu är hon snart 5 mån så inte nyfödd längre. Tips om att använda tvättlappar som du klipper på halva och förvarar vid skötbordet och bara blöter ner. Både billigare och tycker de känns fräschast att använda bara vatten och inte de som ev finns i våtservetterna. I början tänkte jag de skulle vara jobbigt och använde våtservetterna men gick sen över till lapparna och tycker de är smidigt! Våtservetter i skötväskan dock! 🙂

  4. Haha. Hälsa han då att 40veckor = 10månader. Man säger 4veckor på en månad så 40/4=10mån.

    1. Haha, jag sa det till honom! Han ba: Oh nooo 😛

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *