Recept – Soya pasta med quornbullar i tomatsås

Idag gjorde jag snabbmiddag av leftovers. Jag rullade qournbullar häromdan och ville piffa till det med en hel annan maträtt istället för att varma på maten. Jag tog också fram tomatsalsan som jag gjorde i söndags och rörde ihop allting. Resultatet blev soya pasta med quornbullar i tomatsås.

INGREDIENSER:
Soya pasta
Salt
Vegetabilisk smör
Lök
Vitlök
Quornbullar
(Om inte ni orka rulla bullarna själv som jag gjorde. Det finns färdiga veg-bullar som man kan köpa på affär också)
Champinjoner
Färska tomater
Tomatsala eller Krossade tomater
Ketchup
Vitpeppar
Cayennepeppar
Paprikapulver
Umami buljong
Havregrädde

SÅ HÄR GÖR DU:
1. Koka soya pasta i salt. Hur länge det ska kokas läs på förpackningen. Koka gärna 1-2 minuter kortare än den rekommenderade tiden.

VOILA! 

Jag dekorerade pastan med röd salladskål och ärtskott. 

10 kommentarer

 1. Ser jättegott ut, men quornbullarna är tyvärr inte veganska 🙁

  1. Det var det! Om inte du rullar bullarna själv som vi gjorde så finns det veganska från hälsans kök! 🙂

   1. Jag tror att problemet är att många kallar vegetarisk köttersättning för Quorn när Quorn i själva verket är ett märke. De har väldigt få veganska produkter. Det bästa är att kalla dem för ”vegetariska bullar” eller ”veg-köttbullar”. Det är ju kött från en sojaprodukt då ordet ”kött” i sig inte behöver komma från djur nödvändigtvis, t.ex. fruktkött.
    Ett tips är att ändra det i texten för annars kommer du få fler som försöker att rätta till!
    Quorn är som sagt ett märke, inte en typ av matvara. Det är ungefär som att kalla all te för Lipton eller Twinings för att de är de största märkena.
    Hoppas jag inte låter för hård nu!

   2. Aaah, nej tycker inte alls att du låter hård, haha. Så känslig är man inte! 😉 Bra att vi förmedlar kunskap till varandra ju.
    Jag tänkte att quorn är ju svamp-proteiner och inte soja-proteiner. Därför ville jag skilja på det. Men om man säger quorn så är det alltså produkter från quorn-märket? Haha nästa gång ska jag vara mer noga. Svamp-protein bullar typ, haha. Quornfärs och sojafärs smakar ju heeelt annorlunda från varandra. Eller tycker alla veg-ätare att det är samma sak? Kan jag använda veg-bullar till allt ändå? Där det inte spelar någon roll var proteinkällan kommer från? Förlåt för så många frågor, vill bara lära mig 😀 <3

   3. Precis! Om du skriver vegbullar så funkar det för ALLT vegetariskt! Tror det blir lättast så. Förr hade vi inte så många märken så alla sa Quorn till allt för det fanns bara Quorn och Hälsans Kök. Numera när det finns så mycket veganskt också är det bra att skilja på dem.
    Jag håller med dig! Det är stor skillnad mellan olika typer av färs men jag föredrar Anammas färs mest, den är helt vegansk. Den passar till allt! Tycker att Quorns färs inte är så god.
    Något som jag tycker är riktigt gott är grönsaksbullar med kikärtor, majs och sånt, t.ex. IKEAs grönsaksbullar. De är så goda och så prisvärda! Har ni testat dem? Du kanske kan göra något liknande själv? Supergott verkligen!

  2. Det finns veganska alternativ också. Tänkte först ba hur vet du om Foki rullade veganska qournbullar eller inte? Hahaha

   Kan vi får recept på bullarna också Foki?

 2. Åh så gott!

 3. Sara den rara

  Din mat ser ALLTID så god ut. Kanske därför jag alltid lämnar din blogg hungrig… ?

  1. Haha , jag håller med! Lämnar oftast bloggen antingen hungrig eller ooootroligt sugen på ngt gott! 😀

 4. Soyapasta? Det ser ut som bön-pasta. Har jag missat något spännande märke? 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *