Tack vare internet

Jag gjorde 20 snabba med mig här om dan och några av er svarade på frågorna också vilket jag tycker är superkul! Jag har suttit och läst genom alla svar. Jag log stort för mig själv. Det är så himla spännande att lära känna er lite mer. Det fanns en fråga: ”Tack vare internet kunde jag…”. Jag ville egentligen skriva en låååång lista på tusen saker om varför jag älskar internet och hur mycket det har gett mig. Men eftersom det ska vara snabba frågor skrev jag snabba svar.

Utan internet skulle jag bl.a. inte ha den här bloggen, ha er fina läsare, kunna hålla kontakt med min familj och vänner när vi befinner oss i olika världsdelar, kunna jobba så här mobilt och fritt, skaffa ny kunskap o.s.v. Listan är verkligen oändlig.

Önskar dock att alla kunde använda internet på rätt sätt som att sprida glädje, kärlek, positivitet, inspiration och pepp. Eller göra skillnad för någon eller något. Så länge avsikterna är goda. Med internet kan man verkligen komma långt, helt klart en av mänsklighetens bästa uppfinningar. 🙂

Är inte internet fantastiskt?! 

4 kommentarer

 1. Åh internet. Jag växte upp med dator redan på 90 talet då min pappa hade eget IT företag hemma. Både jag och min syster fick varsin dator (såklart med strikta regler och det berättades noga om hur farligt internet är). Största orsaken var för att han ville att vi allihop skulle kunna spela tillsammans ett MMO vid namn Asherons Call. (Det lades ner förra året av deras nya ägare warner bros, min far är fortfarande helt förkrossad!)

  Åh såna tider då hemsidorna var förfärliga och långsamma, folk var anonyma och spelen var svårare. När folk kollade på flashfilmer via websidor som albinoblacksheep och newgrounds! När företag inte var så noga med copyright på nätet än, sörjer fortfarande Hogwarts.nu. Gillar inte alls hur det är nu med sociala medier. Var mycket roligare förr.

  *känner-mig-som-en-gammal-bitter-gumma* haha!

  1. Saknar också Hogwarts.nu!

 2. Minns när vi skaffade internet i början på 2000-talet och jag tyckte det var så häftigt att använda sökfunktionen på bilder. Sökte jättemycket på katter och Legend of Zelda fan art, och skrev ut bilderna eller sparde de på datorn så hårddisken blev full? Det häftigaste var 2004 då vi fixade att man kunde ha internet på hela dagen utan att det kostade extra eller att telefonerna tutade upptaget.

 3. Sara den rara

  Jag har nog lite hatkärlek till internet. Det finns SÅ mycket bra med internet, jag menar, undrar jag över något så behöver jag bara googla! ? Vilket gör mig lite mer allmänbildad. MEN. Jag kan ibland minnas den tid som barn när man inte hade dator eller mobil (eller jo, mobil/tegelsten fanns ju men då bara ringa/smsa) Jag kan ibland sakna den tiden. Den tiden då inte allt kom ut på sociala medier. Vi hade mer tid för varandra.

  Så jag är nog kluven. Jag vill inte vara utan Internet men jag tror vi alla skulle må bra av att ta en paus ifrån det lite då och då. Jag har sagt det förr, men jag säger det igen, BALANS! ?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *