Pink, White n Grey

Jag har fått hem Zeldas spjälsängsskydd, dock i fel färg. Beställde en i pastellfärger med rosa, vit och mint. Men fick hem en i rosa, vit och grå. Jag orkar verkligen inte skicka tillbaka det eftersom jag beställde spjälsängsskyddet från utlandet. Men har liksom haft en vision att köra på rosa, vit och mint som färgtema i Zeldas lilla babyhörna. Nu blir det rosa, vit och grå istället… känns lite tråkig för min del men det kanske blir bra ändå? Eftersom hon inte har eget rum än och reagerar förmodligen inte på färgerna när hon är så liten.

Bill blir nog glad när allt passar till resten av lägenheten, eftersom vi har öppen planlösning och man kan i princip se in till sovrummet genom glasväggen. Men jag vet fortfarande inte. Ska jag lämna tillbaka det nuvarande spjälsängsskyddet och få rätt färg? Hela processen kan ju ta ett tag eftersom jag måste skicka tillbaka det till utlandet. Eller… så kan jag strunta i att skicka tillbaka varan och köper en ny istället, då vinner jag förmodligen mer på tiden men går miste om lite pengar. Om jag har tur kanske jag får återbetalning för fel vara ändå, men de har ju en policy där man måste skicka tillbaka den fel-skickade varan först liksom… Haha, att man kan grubbla för en sån liten grej egentligen 😛 

Hur skulle ni ha gjort? Vilken färgtema tror ni blir roligast? Rosa, vit och mint eller rosa, vit och grå?

37 kommentarer

  1. Nån läsare kanske vill köpa den av dig? Så förlorar du inte allt för mycket pengar och kan beställa en ny 🙂 klart man ska bli nöjd!

    1. Jag väntar på svar från säljare, hoppas att vi kommer fram till något bra. Så ger jag bort till någon av er läsare istället sen 😀 <3

  2. Hej!
    När man som mig handlar de mesta på nätet både från utland och Sverige händer de emellanåt att fel färg eller tom vara kommer fram.

    Mitt bästa tips är att kontakta företaget med en konkret lösning. Det gånger jag har föreslagit: att lägga en nybeställning på rätt färg, (i samma veva skicka tillbaka den som blev fel) och önska fri frakt pga deras misstag. Visserligen ligger jag ute med pengar för två varor, men de kommer ju tillbaka såfort företaget mottagit din returnerade vara i nyskick.

    Lycka till!
    Med vänlig hälsning, S

    1. Oj nu blev det ett tokigt avslut. Menar givetvis att de gånger jag föreslagit detta så har jag bemötts med välvilja, det har funkat de 4 gånger det blivit fel för mig.

      Med vänlig hälsning, S

    2. Tack snälla för din input. Har kontaktat säljaren och väntar på svar. Fattar inte varför jag överhuvudtaget tänkte strunta i att rätta till det här. Bill brukar säga att jag är ”konflikträdd”. För att jag struntar helst i att ta diskussioner. Nu är det ju i och för sig inga konflikter men jag har aldrig gillat att lägga ner extra tid på att ha diskussioner. Som när jag får in fel maträtt på restauranger och säger till köket att det är ok för att jag inte vill att det ska vara för omständigt för dem. Sedan betalar glatt efter jag har ätit. Medan Bill är allt för principen och låter inte en sån sak komma undan, han måste alltid få det har har beställt. Detta är nog en grej som jag verkligen måste jobba på känner jag!

      Kramar! 😛

  3. Hmm, är du inte nöjd så ska du väl inte behålla bara för att. Håller med om att istället sälja till någon här i Sverige och beställa ny. Då gör du någon annan glad som kanske älskar den färgkombinationen 🙂

    1. Tack snälla för din input! För principen skull, klart att jag ska få den rätta färgen som jag beställde. Hoppas att jag får behålla den nuvarande också då kan jag ge bort det till någon av er läsare <3 Kramar

  4. Kontakta företaget först och se om de kan erbjuda någon lösning. Jag köper mycket böcker utomlands och ibland har jag fått fel böcker. Företaget jag köper från låter mig alltid behålla den felaktiga varan medan de sänder en ny. Jag ger bort allt jag fått ”fel” till vänner som är intresserade. Så kolla med dem först. Annars tycker jag att det är smart att sälja till någon i Sverige som några av läsarna har nämnt.

    1. Jag gjorde det nu. Väntar på svar <3 Hoppas att de kan skicka efter den rätta färgen och att jag kan fortfarande behålla den nuvarande för att slippa allt tjorv. Jag är ju höggraaaaaavid 😉 Haha, hoppas att de är extra snälla 😀

      Kramar!

  5. Om du verkligen vill ha annan färg så tycker jag du ska sälja den till en läsare, som flesta har nämnt ovanför samt beställa en ny! 🙂

    Jag skulle dock inte bry mig så värst mycket om jag fick grå istället för mint, som du sa, Zelda är så liten och kommer inte bry sig om detaljer ännu 😉

    1. Tack för din input!! Ja.. vill också spara på så mycket tid som möjligt. Hon är liksom snart häääär 😀 <3

      Kramar!

  6. Du kan ju köra på den du har som har grå men också köpa till mint saker. Grå, rosa, vit och mint funkar ju väldigt bra ihop så då kan du ju kanske ha nåt lakan i mint eller kanske nån kunde. Men jag skulle behålla den och köra på det. För färgerna går ju så bra ihop ändå. Men tänka att du hr du ju fyra färger du kan köpa inredning i till henne. 🙂 det var ju väldigt fin liksom! 🙂

    1. Absolut, Den är superfin. Ska bara vänta på svar från säljaren hur vi ska lösa det här. Om de kan skicka efter den rätta färgen och jag kan fortfarande behålla den här ändå. 😀

  7. Behåll. Barnet kommer inte bry sig om färger eller dylikt förrän typ 3årsåldern. Kanske 4 till och med.

    1. Förmodligen 😛 Själv kommer jag inte ens ihåg hur färgerna skulle ha påverka mig när jag var en bebis liksom 😀

  8. Behåll det! Du kan ju ändå köra på samma färglinje. Mint går ju faktiskt jättefint ihop med grått, vitt och rosa. Dessutom kommer bebisen inte att bry sig. Men vänta tills du har en 8-åring. DÅ kommer allt du väljer att vara fel. Säger jag av erfarenhet, haha… 😀

    1. Eller hur, jag vet att den tiden kommer snabbare än vad man tror, haha 🙂
      En klok läsare sa: -Bebisar är inte så komplicerade. De behöver bara närhet, mat och kärlek första tiden. Det är ju vi föräldrar som ställer till lite extra för oss själva för det mesta, haha 😉

  9. Inte för att kanta hela planen men ska du inreda efter hur Zelda troligen vill ha det så ska du skippa pastell helt och hållet och köra på starka kontraster 😉 http://www.viforaldrar.se/Forsta-aret/bebisar-gillar-starka-farg

    1. Intressant! Den artikeln ska jag spara 🙂

    2. Haha, jag älskar ju pastellfärger! Kan låta lite hemsk men jag går inte efter på vad Zelda ”kanske” tycker om just nu. Går helt efter mitt eget smak för tillfället. Vill bara passa på när hon är så liten. Själv kommer jag inte ens ihåg hur mitt barnrum såg ut från när jag var bebis t.ex.
      Men tack för artikel, den var intressant. Vi har faktiskt lite mer markanta färger på tuggleksaker, filtar och sånt. Så länge det inte finns vetenskapliga bevis på att barnets utveckling skulle bli påverkad av vilka färger man har på deras babyhörna så är det nog ingen fara 😉 <3

      Kramar!

      1. Haha, ja jag förstår dig! Jag hade också valt pastell, men bebisar gillar röda saker tydligen 😉

  10. Vad gör det om hundra år om det var grått eller mintfärgat i spjälsängsskyddet? Finns värre saker här i livet, typ som om den hade varit knallröd, knallgrön och knallblå ?

    1. Hahaha, jaaa! Eller hur 😛 Tänkte faktiskt om det för mig själv. Men hormonerna gör ju saker och ting mycket värre än vad det är för stunden 😉 <3 Haha

      Kram på dig!

    2. Hahaha, jaaa! Eller hur 😛 Tänkte faktiskt om det för mig själv. Men hormonerna gör ju saker och ting mycket värre än vad det är för stunden 😉 <3 Haha

      Kram på dig!

  11. Jag tycker att den du fick hem var jättefin 🙂 vart har du skickat efter den?

    1. Jag köpte skyddet från etsy. Den är lite mer än 2 meter lång. 🙂

  12. Jag blev lite ställd…. Förstår att du hade föreställt dig mint istället för grå. Då är det tråkigt när det inte är det.. men det jag blev ställd över var när jag klickade in på ditt moodboard och såg att grå faktiskt är en av färgerna du tänkt dig.. jag tycker den är väldigt söt iaf!! ^^,
    Jag tror den gråvitrosa kommer passa med allt det du tänkt dig och passar till mint också! Eller pastellig turkos som jag tycker det ser ut som i inspobilden 🙂
    Men gör som du själv tycker är bäst! 🙂
    Kram

    1. Haha ja.. det var som sagt bara inspo. Mest möbler och inredningsdetaljer. Men de hade inte den färgteman som jag vill ha och kommit fram till… Allt på pinterest om man söker Scandinavian baby room är typ bara grått och vitt 😛 Jag kommer ju inte att inreda exakt som på bilderna. Vill ju sätta att min egen touch också. 😛 Spännande att klura ut det här! Haha, vilket projekt!

      Kraaaaaaaaamar massor! <3

  13. Tävla ut den till någon av dina läsare som också väntar barn? Göra ett misstag till något fint för någon annan:)

    1. JAA! BRA IDÈ!!! <3 Ska vänta in svar från säljaren men kommer såklart att behålla den här också, det löser sig nog 🙂 Kram!

  14. Jag hade köpte en ny, men samtidigt skicka tillbaka sängen så jag får pengarna tillbaka ändå. På så sätt blir det som att byta men inte riktigt, för då slipper du hela processen av att den ska komma fram till säljaren och för säljaren att skicka en ny. Istället sker processerna samtidigt!

  15. Jag är ingen nät troll men hakar upp sig för en sånt sak….hmmm. Om resten av rummet är i mint men spjälsäng skyddet är i grå….blir det så svårt att leva då?
    Allting behöver inte vara perfekt.

  16. Åh den var ju jättefin! Min lilla bebis hade älskat den! Var är den köpt? Men har man betalat så ska man ju få rätt vara. Bra att du mejlat säljaren :). Hoppas det löser sig!

  17. Inte för art cars den som är den, men cot bumpers/spjälsängsskydd är iaf här I England a big no no. Om bebisen vrider sig åt sidan kan den kvävas iom att den inte får luft. Här ses de son en orsak till Sid (sudden infant death). Superfin och jag hade tänkt köpa en själv tills min barnmorska berättade det här för mig.

    1. Om skyddet har chans att falla ner på barnet tror jag att det kan vara farligt. Men jag kommer ihåg hur jag läste på vårdguiden att de rekommenderade ett spjällsängskydd så att barnet inte fastnar mellan spjälorna och kommer i kläm. Därför inskaffade vi en. https://www.1177.se/Stockholm/Tema/Barn-och-foraldrar/Skador-och-olycksfall1/Barnsakerhet/Barnsakerhet/

      1. Olika refer I olika länder men I USA är det förslag om att förbjuda dem. I uk är safe cot=clean cot, dvs maddrass och lakan. Aldrig kudde, fyllda täcken och cot bumpers om bebisen är under ett år. Sedan är det upp till var och en vad man gör med informationen.

  18. Hur du än gör tycker jag INTE att du ska byta färgtema! Det kommer säkert ligga och gnaga sen, och har man en vision så ska man gå efter den 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *