Grönkålssoppa

Jag har haft så himla kul i köket under de senaste veckorna. Eftersom jag har fått experimentera massor med veganska/vegetariska kosten. Två av tio måltider blev misslyckade men Bill har varit så himla rar som äter upp maten ändå. Det är kärlek det! Jag har lärt mig massor från de misslyckade rätterna såklart, nu vet jag precis hur jag ska använda vissa ingredienser till nästa gång.

Jag har även besökt ett par asiatiska butiker. De har ganska mycket tillbehör som är avsedd för vegetarisk kost, det är typ rena rama drömmen om man vill hitta massor roliga vegetariska tillbehör till måltiderna. Jag har också köpt en hel del spännande saker från de indiska hyllorna, även om jag inte vet vad hälften av grejerna är.

Idag har jag dock varit lat och bara gjort grönkålssoppa. Krämiga soppor kan jag typ laga utan att öppna ögonen. Kan såååå många olika varianter och recept på mina soppor. Mina krämiga soppor kan aldrig gå fel! Haha, åh vad jag skryter! Men ni vet… ibland känner man sig bara bekväm i något och tycker att man är duktig på det. Inget fel att ge sig själv lite extra credit. Foki a.k.a SOPPTANTEN! 😀

Har ni recept som ni vill dela med och vill att vi ska prova kanske? 🙂 

Dagens middag: Grönkålssoppa med morötter. Toppad med rostad grönkål. 

9 kommentarer

 1. Åh vad gott det ser ut! Vad duktig du är Foki 🙂 skulle du kunna dela med dig av receptet på soppan?

 2. Kan vi få recept på soppan ? Den ser AMAZING ut! ?

 3. Åh vad gott!
  Känner igen den situationen så väl. Jag har misslyckats flera gånger men Joe klagar aldrig. Hela min blogg är full av recept (alla går att hitta via fliken ”receptsamling”) men jag tror att det du gör lär bli intressantare för oss!

 4. Sara den rara

  Älskar soppor! Och vegetariska soppor är helt klart godast. Till och med sambon som är köttfantast älskar mina vegetariska soppor. Gärna med nybakt bröd till. ? Tyvärr har jag inget recept sådär som jag kommer på. Favoriter här hemma är pumpasoppa och tomatsoppa. Jag har lyxen att bo nära mina föräldrar som odlar alla sina egna grönsaker själva som jag kan gå och plocka ifrån när det är säsong.

 5. Åh, jag vill gärna ha tips på enkla, goda, veganska soppor! Behöver lite inspiration! 😀

 6. Du är en riktig liten ’connaisseur’, duktig på det.
  ’Jealous’ på Bill för det.
  Hur går det med kokboken? Jag önskar några recept på thailändskt bröd.

 7. Åh, jag vill också ha receptet på soppan ☺️

 8. Receeeeept??? Så goooooooooooottttt

 9. Sopprecept please? Ser riktigt läckert ut!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *